By Luke Sumpter


Useimmiten kannabiksen polttelusta seuraa kikattelua, hauskanpitoa, nälän tunne ja euforinen olo. Mieti esimerkiksi viime illan polttelusessiotasi (tai sitä osaa, mitä siitä muistat). Todennäköisesti hiisasit, söit iltapalaa, puhuit syvällisiä ja menit nukkumaan. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Vaikka kannabis saakin meidät useimmiten kokemaan ilon ja nautinnon hetkiä, ei asia ole aina näin. Jossain vaiheessa kaikki kannabiksen käyttäjät kokevat yrtin nurjan puolen.

Syystä tai toisesta voi kannabis saada olomme hermostuneeksi, vainoharhaiseksi ja epämukavaksi. Nämä tuntemukset voivat pahimmassa tapauksessa eskaloitua suoranaiseksi paniikiksi.

Mutta miksi näin tapahtuu? Ja mistä nämä tuntemukset tulevat? Jatka lukemista selvittääksesi, mikä huonon kannabistripin aiheuttaa, kuinka pysäyttää negatiivinen kokemus ja kuinka estää tämän tapahtuminen tulevaisuudessa.

Mistä huonossa kannabistripissä on kyse?

Kannabiksella on taipumus viedä käyttäjänsä syviin aatoksiin. Kun emme ole päihtyneitä, vilahtelee mielessämme usein nopeasti ideoita, ajatuksia ja aavistuksia. Ajatukset saapuvat mieleemme ja korvautuvat lähes välittömästi toisilla, kun huomiomme harhautuu tai emme enää ole niistä niin kiinnostuneita.

Tämä normaali toimintatapa muuttuu, kun olemme pilvessä. Kannabis auttaa meitä syventymään joka ikiseen ajatukseen tavallista yksityiskohtaisemmin. Vaikka tämä piirre on hyödyksi, kun kirjoitamme kirjaa, maalaamme, tai filosofoimme ystäviemme kanssa, aiheuttaa se paljon ongelmia negatiivisten ajatusten tullessa pintaan.

Kun olemme huonossa henkisessä jamassa tai riskialttiissa tilanteessa, voimistaa kannabis ajatuksiamme ja tunteitamme ja voi aikaansaada huonon reaktion pilveen. Ajaudumme helposti negatiiviseen ajatuskelaan, kunnes hengitystahtimme tihenee, silmämme aukeavat apposen auki ja ahdistuksen tuntemukset ottavat meistä yhä tiukemman otteen.

Todellisuudessa ei ole lähes mitään, mistä huolehtia. Aivan kuten kannabis tekee tavallisesta ruoasta tajunnanräjäyttävän maukasta ja saa musiikin kuulostamaan yliluonnollisen hyvältä, saa se aikaan samoja tehostavia vaikutuksia ajattelullemme – olivatpa ajatuksemme sitten positiivisia tai negatiivisia.

Mistä huonossa kannabistripissä on kyse?
 • Onko kannabis psykedeelinen aine?

Monet olettavat kannabiksen toimivan psykedeelisten aineiden tapaan, mikä johtaakin meidät kysymykseen: voiko pilvi viedä tripille? Kannabis voi toki tuottaa intensiivisiä vaikutuksia, mutta se toimii silti eri tavalla kuin klassiset psykedeelit, kuten DMT, LSD, psilosybiini ja meskaliini.

Näitä voimakkaita aineita määrittää niiden kyky saada aikaan intensiivisiä ja pitkäkestoisia näkyjä, emotionaalisia muutoksia ja vääristyneitä aistihavaintoja. Ne saavuttavat tämän osittain häiritsemällä väliaikaisesti aivojen serotoniinin signalointia.

Kannabis puolestaan tuottaa pilven endokannabinoidijärjestelmän kautta. Aktiivinen molekyyli THC sitoutuu aivojen CB1-reseptoreihin, joissa se saa aikaan psykoaktiiviset vaikutuksensa. Monet eri terpeenit (kemikaalit, jotka saavat pilven tuoksumaan hyvältä) lisäävät mukaan myös energisoivia tai rentouttavia vaikutuksia.

Kannabiksen intensiteetti ja pseudopsykedeelinen luonne kuitenkin muuttuu, kun sitä nautitaan syömällä. Silloin THC muuttuu voimakkaammaksi ja pitkäkestoisemmaksi kemikaaliksi, joka tunnetaan nimellä 11-hydroksi-THC.

Vaikka monet käyttäjät kuvailevatkin kannabiksen syömistä psykedeeliseksi kokemukseksi, ovat sen aiheuttamat hallusinaatiot harvinaisia, eikä kannabis myöskään toimi samalla tavalla kuin useimmat "todelliset" psykedeelit.

Mikä voi saada aikaan huonon kannabistripin?

Monet tekijät voivat saada aikaan huonon tripin tai reaktion pilveen. Näitä voivat olla asiat aina ennen polttamista vallinneesta mielentilastasi täydellisiin kannabisövereihin. Huono trippi voi osua sekä yli-innokkaiden aloittelijoiden että kokeneiden käyttäjien kohdalle. Katso alta muutamia merkittävimmistä syistä huonojen trippien kokemiselle.

 • Voimakkaat lajikkeet

Liian suuren THC-määrän nauttiminen on yleisin syy sille, miksi huonoja kannabistrippejä koetaan. Tämän psykoaktiivisen kemikaalin liiallinen polttaminen tai syöminen käy yhä yleisemmäksi johtuen siitä yksinkertaisesta syystä, että kannabislajikkeista jalostetaan vuosi vuodelta vahvempia.

60- ja 70-luvuilla täytyi kannabisharrastajien tyytyä huonosti kasvatettuun pilveen, joka sisälsi alhaiset THC-tasot. Jos tuuri kävi, saivat he käsiinsä korkealaatuista maahantuotua hasista. Nykyaikana saamme eri maissa nauttia kannabismyymälöistä, -klubeista ja -kahviloista, joista kaikista saa hankittua ensiluokkaista kannabista.

Kannabislajikkeiden keskiarvoiset THC-tasot ovat kohonneet suorastaan pilviin, eikä 30 %:n pitoisuudetkaan ole epätavallisia. Aloittelevat polttajat voivat helposti joutua tekemisiin näiden tehokkaiden yksilöiden kanssa, mikä johtaa huonoon polttelukokemukseen.

 • Syötävä muoto

Syötynä kannabis vie mielen täysin eri sfäärehin. Vaikka olisitkin jo tottuneesti poltellut kannabista vuosien ajan, voi kannabisherkkujen syöminen silti saada aikaan liian vahvat vaikutukset. Tripin voimakkuus, kesto sekä psykedeelisemmiltä vaikuttavat ominaisuudet muistuttavat tuskin lainkaan poltetun kannabiksen aikaansaamia vaikutuksia.

Jos syöksyt kokemukseen varovaisuutta noudattamatta ja syöt huomattavasti enemmän, kuin oikeasti pystyisit, tulet todennäköisesti kokemaan huonon kannabistripin.

Mikä voi saada aikaan huonon kannabistripin?
 • Dabbing

Dabbing-menetelmä pommittaa kehoa ja mieltä valtavalla määrällä THC:tä. Vahvat tiivisteet kohottavat endokannabinoidijärjestelmäsi uusiin korkeuksiin, jos et ole aiemmin niitä kokenut. Ensimmäinen kunnon dabbing-sessio voi tuntua hyvin, jopa liian, vahvalta jopa kokeneimmillekin polttelijoille.

Mieti asiaa tältä kantilta: suuri dab-annos tuo käyttäjälle saman THC-määrän kuin suuri jointti. Erona on vain se, että hengität sisääsi kaikki kannabinoidit yhdessä hitissä useamman sijaan.

 • Mielentila

Pilveen vaikuttaa tapa, jolla nautit kannabista, mutta sama pätee myös mielentilaasi. Kannabis toimii suurennuslasina ongelmillesi. Jos sinulla on stressaava tehtävä, jota lykkäät, kasvavia rahavaikeuksia tai tunteita, joita tukahdutat, tulee pilvi todennäköisesti sysäämään ne mielesi etualalle.

Amerikkalainen psykologi ja psykedeelien puolestapuhuja Timothy Leary puhui tunnetusti "asettumisen ja asetelman" tärkeydestä psykedeelisten aineiden kohdalla. "Asettuminen" viittaa kokemuksen aloittamiseen selkeän ja puhtaan mielenlaadun kera, kun taas "asetelma" viittaa optimaaliseen ja rauhoittavaan ulkoiseen ympäristöön.

Sama logiikka pätee hyvin pitkälti kannabikseen. Yritä ratkaista ongelmasi tai tehdä ainakin suunnitelma niiden ratkaisemiseksi ennen polttamista välttyäksesi tältä epämiellyttävältä kokemukselta. Joskus tämä sysäys oikeaan suuntaan on kuitenkin juuri se, mitä tarvitset.

Huonon kannabistripin merkit

Huono kannabistrippi voi ilmetä eri tavoin aina ei-toivotuista näyistä mieltä vääristäviin vainoharhaisuuden tuntemuksiin. Tutustu yleisimpiin huonon tripin merkkeihin alta.

 • Hallusinaatiot

Hallusinaatiot ovat harvinaisia, kun pilveä nautitaan polttamalla tai syömällä, mutta siitä huolimatta niitä tapahtuu. Kuka tahansa, joka on hotkaissut liian monta avaruuskakkua kerralla, pystyy kertomaan tarinoita näkemistään avaruusolioista ja geometrisistä maisemista.

Realistisesti ajateltuna et kuitenkaan todennäköisesti koe hallusinaatioita poltettuasi liikaa pilveä. Syötävät herkut ovat sitten asia erikseen. Jopa 10 mg:n suun kautta nautittu annos voi saada kokeneimmatkin hiisaajat ahdistuneiksi, kun taas suuremmat annokset voivat johtaa hallusinaatioihin, harhoihin ja sydämentykytyksiin.

Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa huonon pilven syntymiseen, jos käyttäjällä on vain vähän kokemusta tällaisen mielentilan käsittelystä.

Huonon kannabistripin merkit
 • Intensiivinen vainoharhaisuus / ahdistus

Muistatko aiemmin mainitsemamme kannabiksen ominaispiirteen, joka tapaa saada käyttäjänsä yliajattelemaan asioita? Juuri tämä piirre voi aiheuttaa käyttäjille hyvin epämukavan olon heidän kokiessa huonon reaktion pilveen. "Tuijottaako tuo mies minua?", "Pudotinko juuri lompakkoni?, "Kannattaisiko minun tarkastaa taskuni, jotta voin olla asiasta täysin varma?", "Tietääkö tuo tuntematon henkilö, että olen pilvessä?"

Nämä ovat joitain yleisimmistä kysymyksistä, joita liian pilvessä olevat alkavat kysellä itseltään. Kannabiksen käytön tulisi olla hauska ja miellyttävä kokemus, ei negatiivinen sellainen. Nämä tuntemukset ja kysymykset ovat merkki siitä, että olet ylittänyt henkilökohtaisen annosrajasi, ja että seuraavalla kerralla tulisi ottaa rauhallisemmin.

 • Pelko

Pilvestä valmistettujen herkkujen ahmiminen tai tukevien dabbien sisäänhengittäminen voi johtaa syviin pelkotiloihin, ellei asiaan ole varautunut. Saatat esimerkiksi huolehtia elämän velvollisuuksista tai ajautua eksistentiaalisen pelon äärelle miettien sitä, miksi mikään on lopulta olemassa. Tällaiset pelot voivat iskeä kovaa ja tulla täysin puun takaa.

 • Fyysiset tuntemukset

Huono trippi voi ilmetä myös fyysisinä oireina. Näihin lukeutuvat:

 • Hikoilu
 • Kohonnut sydämen syke
 • Vatsavaivat
 • Tunnottomuus
 • Tärinä

Kuinka ehkäistä huonot kannabistripit

Loppujen lopuksi huono kannabistrippi vaikuttaisi olevan seurausta kannabiksen käyttöön epäsopivasta mielentilasta tai liiallisesta määrästä kannabista. Alle olemme koonneet keinoja, joilla ehkäiset huonot kannabissessiot, jottei epämukavia tuntemuksia tarvitsisi edes kokea:

Tyhjennä mielesi

Jos jokin asia vaivaa mieltäsi, älä kaiva jointtia heti esille. Mene sen sijaan kävelylle, anna tunteiden tulla, meditoi ja hengitä. Polta vasta, kun olet saavuttanut sisäisen rauhan tilan.

Ota ympäristö haltuusi

Koet todennäköisemmin huonon tripin kaupungin keskustassa tai missä tahansa muussa paikassa, jossa ei tulisi olla pilvessä. Polta kotonasi lokoisassa makuuhuoneessasi, luonnossa tai rannalla nauttiaksesi hyvistä viboista.

Aloita ja etene hitaasti

Ota rauhallisesti. Ota muutama hitti kerrallaan, odota kehosi reaktiota ja jatka sitten. Jos nauttimismenetelmänä on dabbing tai syöminen, niin älä koe tarvetta pysytellä muiden tahdissa. Ota pieni annos. Voit aina nauttia lisää myöhemmin, jos tarve vaatii.

Kuinka pysäyttää huono kannabistrippi

Huonon kannabistripin aikana saatat tuntea olosi häkeltyneeksi ja neuvottomaksi. Älä kuitenkaan huoli. Pidä mielessäsi tärkein fakta, joka on se, että trippi tulee kyllä pian päätökseensä. Ennen sitä on monta asiaa, joita voit tehdä helpottaaksesi oloasi ja vähentääksesi kokemuksen intensiteettiä:

Hengitä

Kun kehomme siirtyy taistele tai pakene -tilaan, muuttuu hengityksemme pinnalliseksi. Hengitä syvään ja rauhallisesti ilmoittaaksesi hermostollesi, että olet turvassa ja valmis rentoutumaan.

Lähde kävelylle

Liikuta kehoasi ja saa veri virtaamaan. Raitis ilma selvittää päätä ja liike nopeuttaa kehosi aineenvaihduntaa THC:n metaboloimiseksi.

Nauti CBD:tä
Tämä ei-psykoaktiivinen kannabinoidi rentouttaa sinua ja pehmentää pilveä.
Juo yrttiteetä

Rosmariini ja sitruunamelissa sisältävät rentouttavaa terpeeniä ja ruokakäyttöön sopivaa kannabinoidi beeta-karyofylleeniä ja rauhoittavat mielesi. Pidä näitä yrttejä kaapissasi kaiken varalta.

Rauhoittele itseäsi

Muista, että tulet kohta olemaan taas selvä. Synkkiä ajatuksia on noussut pinnalle ja kannabis on juuri näyttänyt sinulle, mitä asioita sinun täytyy työstää elämässäsi tullaksesi parhaaksi versioksi itsestäsi.

Kuinka pitkään huono kannabistrippi kestää?

Huono kannabiksen polttamisesta aiheutunut trippi kestää noin 1–2 tuntia. Kehosi reaktio tulee kuitenkin mitä todennäköisimmin vähentämään tätä aikahaarukkaa vielä entisestään. Jos kiihdyt tai pelästyt, tulee suuri määrä adrenaliinia ja muita hormoneja selvittämään päätäsi nopeammin.

Huonot kannabiksen syömisestä aiheutuneet tripit kestävät huomattavasti pidempään, noin 6–8 tuntia annoksesta riippuen.

Voiko kannabiksen nauttimisesta seurata yliannostus?

Ei. Ei ainakaan hengenvaarallista yliannostusta. Kannabiksen liiallinen polttaminen tai syöminen voi johtaa negatiivisiin vaikutuksiin, mutta ei yliannostukseen sanan klassisessa merkityksessä. Huumeet, kuten opioidit aiheuttavat todellisen yliannostuksen vaaran, sillä ne vaikuttavat reseptoreihin niillä aivojen alueilla, jotka säätelevät hengittämistä. Kannabisreseptoreita ei tällä alueella ole.

Mitä eroa on huonolla kannabistripillä ja kannabisövereillä?

Huonoon kannabistrippiin liittyy sivuvaikutuksia, kuten ahdistuneisuutta, stressiä ja paniikki. Vaikka siitä kärsivät saattavatkin kokea fyysisiä epämukavuuden tuntemuksia, ovat huono trippi ja överit kaksi eri asiaa.

Kannabisövereihin kuuluu liiallinen kannabiksen nauttiminen ja tästä seuraavat fyysiset sivuvaikutukset, kuten pahoinvointi ja vastustamaton tarve nukkua. Överit voi kokea myös ilman huonoa trippiä.

Kun koet kumman tahansa, pidä vain mielessäsi se, että se ei kestä ikuisesti. Juo vettä, nauti lämmintä teetä, hengittele ja muista, että kaikki kääntyy vielä hyväksi.

Koettuasi huonon tripin tiedät, kuinka syvältä ne ovat. Jos ystäväsi joutuu samaan tilanteeseen, niin auta häntä. Käytä tämän artikkelin vinkkejä auttaaksesi hänet jälleen valoisalle puolelle.

Vastuullisen kannabiksen käytön puolestaRQS korostaa vastuullisen kannabiksen käytön tärkeyttä.

Vaikka monet käyttävätkin kannabista säännöllisesti ongelmitta, voi osa käyttäjistä olla taipuvaisia kokemaan negatiivisia vaikutuksia. Me uskomme, että kannabiksen tulisi parantaa yksilön elämänlaatua, ei heikentää sitä.

Vastuulliseen käyttöön kuuluvat käytön rajoittaminen vain aikuisille, autojen tai koneiden käyttämättä jättäminen päihtyneenä sekä väärinkäytön vastustaminen.

Stay Cultivated.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias