By Luke Sholl

Yksi ikävimmistä asioista, joka budijemmallesi voi tapahtua, on sen totaalinen kuivahtaminen. Jos tämä sattuu sinulle, niin älä huoli, sillä jotain on vielä tehtävissä! Kannabiksesi on mahdollista kostuttaa lähes aiemmalle tasolleen tietotaidon ja muutamien yksinkertaisten tekniikkojen avulla.

Jotkin tekniikoista voivat jopa tuoda esiin uusia makuja, kun taas toisilla saatat helposti pilata jemmasi, jos suoritat ne hutiloiden. Budisi ei kuitenkaan tule koskaan olemaan täysin entisensä veroista mutta sen palauttaminen lähes yhtä erinomaiseksi onnistuu kyllä


Kaikkein paras menetelmä – kuivumisen ehkäisy

Kaksi yleisintä syytä, joiden vuoksi pilvi kuivuu optimaalista tilaansa kuivemmaksi, ovat liiallinen kuivattaminen sadonkorjuun jälkeen sekä puutteelliset säilytysolosuhteet.

Kannabiksen kuivuminen alkaa ulkopuolelta. Uloimmaiset lehdet voivat vaikuttaa kuivilta, mutta sisemmät budit ja varret saattavat silti pitää sisällään huomattavia määriä vettä. Siksi kasvattajat arvioivatkin usein budiensa kuivuusastetta käyttämällä varrenkatkaisukikkaa.

Kun kannabissato korjataan ja budit leikataan kuivumaan, menettävät varret pian tämän jälkeen suuren osan niiden jäykkyydestään. Jos käsittelet vartta, se taipuu katkeamatta. Nyrkkisääntönä onkin, että jos kykenet katkaisemaan budin varren siististi kahtia, on se riittävän kuiva. Jos varsi taipuu yhä, tarvitsee se vielä lisää aikaa. Tämä kikka toimii hyvin kokeneemmille harrastajille, muttei missään nimessä ole kaikista tieteellisin menetelmä.

Lauhkeassa ilmastossa, jonka ilmankosteus on keskivertoinen voit odottaa hidasta ja tasaista kuivatuskautta. Kuivan ilmaston alueella tulee sinun voida tarvittaessa käyttää ilmankostutinta.

Humidity Control

Käytä kosteudenhillitsijöitä ylläpitääksesi täydellisiä kosteustasoja

Viimeisen leikkausvaiheen jälkeen tulisi budit asettaa ilmatiiviiseen säiliöön kypsymään. Valitettavasti kannabiksesi jatkaa vuorovaikuttamista ympärillään olevan ilman sisältämän veden kanssa, joten ellet sitten jatka niistä huolehtimista, kuivuvat kallisarvoiset budisi rutikuiviksi. Onneksi yksi helpoimmista tavoista ylläpitää täydellisiä olosuhteita pilvellesi on kosteudenhillitsijöiden käyttäminen.

Nämä kätevät pikku pakkaukset toimivat paitsi suurten ja pienten satojen kanssa käytettynä, mutta tekevät myös säilyttämisestä helppoa. Sisällä oleva silikonigeeli ottaa vastuulleen kosteuden vaihtamisen budeja ympäröivän ilman kanssa. Tuloksena on täydellisesti ylläpidetty suhteellinen 58–65 %:n ilmankosteus – joka on juuri optimaali kypsyttämiselle.

Liian myöhäistä – pilveni on rutikuivaa. Mitä nyt?

Kannabis voi onneksi imeä vesimolekyylejä takaisin itseensä ihan samalla tavalla kuin se voi vapauttaa niitä ilmaankin.

Ratkaisu on suhteellisen yksinkertainen. Kaikki, mitä tarvitset on – jälleen kerran – ilmatiivis säiliö tai astia, joka on ainakin melkein ilmatiivis. Tässä korjaavassa toimenpiteessä ei ilmatiiviys ole välttämätön seikka onnistumisen takaamiseksi. Kostutettuasi budisi uudelleen sekä pitkäaikaissäilytyksen tapauksessa ovat ilmatiiviit säiliöt kuitenkin välttämättömiä.

Tarkoituksena on lisätä suhteellista kosteutta säiliön sisällä mikroilmaston luomiseksi. Vesimolekyylit leviävät suurten pitoisuuksien alueilta matalampien pitoisuuksien alueille, kunnes tilanne on tasaantunut.

Tämän saavuttamiseksi on monta tapaa – joitain niistä voit suorittaa jopa äärimmäisen kuiville budeille. Kaikki menetelmistä ovat toistensa variaatioita (supernopeita menetelmiä lukuun ottamatta), mutta niillä on silti merkittävät eronsa, vaikkakin hiuksenhienot sellaiset.

Drying Buds

3 tapaa kostuttaa budisi uudelleen

1. Leipäviipale-, salaatinlehti- tai kostutetun talouspaperin menetelmällä

Method 1

Tämä on tekniikka, joka ei lisää budeihisi makua. Nappaa leipäviipale ja kostuta se (älä liota litimäräksi). Vaihtoehtoisesti myös salaatinlehdet sopivat tehtävään erinomaisesti. Voit käyttää myös kostutettua talouspaperia, mutta varo, ettei sen vesipitoisuus nouse liian suureksi.

Aseta valitsemasi kosteuttaja budiesi päälle paksuun muovipussiin tai uudelleensuljettavaan pussiin. Sulje pussi tiukasti ja anna vaikuttaa tunnin tai kahden ajan. Kun aika on kulunut umpeen, tarkasta pilvesi ja liikuttele sitä pussissa. Tarkasta, kuinka paljon kuivempi leipäsi, salaatinlehtesi tai talouspaperisi on. Siitä huomaat selvästi, kuinka paljon budit ovat imeneet itseensä kosteutta.

Jemmasi koosta riippuen saatat joutua toistamaan prosessin muutamia kertoja. Avainsana on maltillisuus. Älä esimerkiksi kostuta leipäviipaletta liikaa tai jätä samaa salaatinlehteä pussiin liian pitkäksi aikaa. Tämä voi saada aikaan hometta, joka voi sitten siirtyä budeihisi.

Tarkasta budisi huolella ja siirrä ne kunnolliseen ilmatiiviiseen säiliöön pitkäaikaissäilytystä varten ollessasi kosteustasoon tyytyväinen.

2. Hedelmänkuorimenetelmä

Method 2

Tämä konsti on hauska ja loistava eri lopputulemien kokeiluun. Voit käyttää monentyyppisiä hedelmänkuoria ja yrttejä kostuttaaksesi pilvesi täysin samalla tavalla kuin edellä kuvasimme. Erona on se, että kosteuden lisäksi budeihisi välittyy myös makuja ja tuoksuja.

Yleisimmin käytetyt hedelmät ovat appelsiinit ja limet. Ne ovat erittäin hyödyllisiä budien kostuttajia, mutta siirtävät myös sitruksista makuaan pilveen. Niitä ei tulisi käyttää pitkäaikaissäilytykseen ja kypsyttämiseen, sillä ne voivat aiheuttaa hometta tai budiesi mätänemistä. Päivittäisillä huolellisilla tarkastuksilla voidaan välttää sienikasvuston villiintyminen. Voit varmistaa, että maku säilyy budeissasi vaihtamalla kuoret muutaman päivän välein.

Banaanin kuoret ovat myös melkoisen suosittuja. Ne toimivat nopeammin, mutta myös pilaantuvat muiden hedelmien kuoria aiemmin. Jotkut vannovat tämän metodin vahvistavan pilvensä vaikutuksia, vaikka tästä ei olekaan olemassa kouriintuntuvia todisteita. Omenan kuoret eivät siirrä makuaromejaan budiisi aivan yhtä tehokkaasti mutta vapauttavat kyllä kosteutta hitaammin ja tasaisemmin, mikä on loistava juttu tasaisen kostutuksen kannalta.

Valitsemastasi hedelmästä riippumatta tulee sinun jättää kuoresi budien sekaan useiksi tunneiksi. Voi kestää aina muutamasta tunnista päivään, että budisi ovat jälleen hyvässä, polttokelpoisessa kunnossa.

Voit lisätä mukaan myös minttua, korianteria, rosmariinia, timjamia tai mitä tahansa muuta runsaasti tuoksuvaa syömäkelpoista yrttiä. Ne paitsi kostuttavat budejasi, mutta piristävät myös savujasi.

3. Kuumahöyrymenetelmä

Method 3

Jos sinulla on kiire, etkä voi odotella kauaa, on olemassa keino nopeuttaa prosessin kulkua. Varo kuitenkin, sillä tämä menetelmä tuo mukanaan riskin siitä, että kypsennät budisi tai pilaat sen tekemällä siitä liian märkää poltettavaksi.

Ota esille suuri kattila, täytä se vedellä ja kiehauta. Kun vesi on kiehunut, ota kattila pois levyltä ja aseta se turvalliselle pinnalle. Peitä se seuraavaksi jämäkällä kankaalla ja tiivistä kangas kattilan reunojen ympärille varoen polttamasta itseäsi (käytä patakintaita!).

Aseta nyt pilvesi kankaalle ja anna höyryn tehdä loput. Kuuma höyry kulkee kankaan läpi budeihisi tarjoten maksimaalista kostutusta ennätysajassa.

Muista käännellä budeja säännöllisesti, jotta höyry jakautuu tasaisesti. Budiesi tulisi olla käyttövalmiita 30 minuutin – tunnin kuluessa!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias