By Luke Sholl


Jointit muodostavat ikonisen osan kannabiskulttuuria. Monet rakastavat niitä niiden yksinkertaisuutensa, kätevyytensä ja mahdollistamansa makunautinnon ansiosta. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, ettei saatavillasi ole jointti- tai sätkäpaperia. Osa polttelijoista puolestaan ei tykkää jointeista joutuessaan siinä samalla polttamaan paperia. Jotkut käyttäjät taas kieltäytyvät nauttimasta kannabista muilla kuin pitämillään ja nauttimillaan tavoilla. Olipa syy jointtipaperien käyttämättömyydellesi mikä tahansa, tarjolla on laaja valikoima eri menetelmiä, joita voit käyttää päästäksesi pilveen. Seuraavaksi esittelemme listan joistain tunnetuimmista vaihtoehdoista jointtipapereille.

Vaporisaattorit

Vaporisaattoreista on tullut yksi yleisimmistä tavoista nauttia kannabistuotteita. Kuiva yrtti, öljy, vaha, tislaustuotteet ja muut tiivisteet, kuten shadder ja budder-vaha voi kaikki muuttaa höyryksi ja sisäänhengittää.

Vaporisaattorit eivät ole pelkästään joustavia käyttömahdollisuuksissaan, vaan ovat lisäksi huomattavasti terveellisempi vaihtoehto polttamiselle. Tämä johtuu siitä, että kannabiksen höyry sisältää huomattavasti vähemmän toksiineja ja karsinogeenejä kuin kannabiksen savu.

Vaporisaattorit keksittiin alun perin terveellisemmäksi menetelmäksi tupakan nauttimiselle, mutta niistä on sittemmin kehittynyt yksi turvallisimmista, kätevimmistä ja nautinnollisimmista tavoista käyttää kannabista.

Vaporisaattorit toimivat parhaiten 140–205 °C:een lämpötiloissa. Tämän vaihteluvälin ulkopuolelle jäävillä lämpötiloilla on riski siihen, ettei kaikkia kannabinoideja saada hyödynnettyä ja toisaalta liian kuumassa ne voivat palaa savuksi. Muista jauhaa pilvesi ennen vaporisaattorin käyttämistä varmistaaksesi, että se höyrystyy täysin ja tasaisesti.

Vaporizers from Royal Queen Seeds

Vaporisaattoreita on tarjolla monessa eri muodossa ja koossa. Halusitpa höyrystää sitten kotona tai liikkeellä ollessasi, löytyy markkinoilta laaja valikoima vaihtoehtoja ja hintaluokkia, joista valita. Joistain vaporisaattorityypeistä, kuten kynämallisista vaporisaattoreista, on tullut hyvin suosittuja ja tämän seurauksena hyvin kalliita.

Viimeisenä voisimme mainita, että kaikkia vaporisaattoreita ei ole tarkoitettu kestämään useita käyttökertoja. Kertakäyttöisiä kynämallisia vaporisaattoreita tai patruunoita myydään nyt kannabismyymälöissä ympäri Pohjois-Amerikan. Nämä vaporisaattorit käyttävät yksinkertaisia, pieniä ja edullisia akkuja monimutkaisten lämmitysyksiköiden sijaan. Ne myydään tyypillisesti pakettina yhdessä jonkinlaisen tiivisteen, kuten öljyn tai THC-tislaustuotteen kanssa. Kun mukana tullut tiiviste on täysin höyrystetty, on kynä tarkoitus heittää sen jälkeen roskiin.

Piiput

Markkinoilta löytyy erimuotoisia ja -kokoisia piippuja. Ne voidaan myös valmistaa monesta eri materiaalista, kuten lasista, metallista, puusta ja savesta. Eri materiaalit saavat aikaan hieman erimakuisia savuja, joten monilla on suosikkityyppinsä, mitä piippuihin tulee. Piiput ovat hyvin kätevä poltteluväline, sillä niitä on yleensä helppo pitää mukana ja käyttää.

Jotta materiaali palaisi piipussa tasaisesti, täytyy se jauhaa hienojakoiseksi ennen käyttöä. Jos piipun sivussa on hittireikä, muista peittää se sytyttäessäsi yrttisi ja vapauttaa se sisäänhengittäessäsi.

Jos käytössäsi on oikeat materiaalit, voi piipun tarpeen vaatiessa valmistaa myös kotona. Jatka lukemista selvittääksesi, kuinka valmistaa piippuja esineistä, kuten omenoista, maissinkuorista ja vesipulloista.

Piiput


Bongit

Monet polttavat mieluummin pilvensä bongeista, sillä niiden avulla voi päihtyä hyvin paljon ja hyvin nopeasti. Bongien avulla ei ainoastaan päihdy jointteja paremmin, vaan ne ovat myös kätevämpiä käyttää, sillä niitä käyttäessä ei aikaa kulu jointin käärimiseen. Ainoa bongien negatiivinen puoli on se, että ne tarvitsevat vettä toimiakseen kunnolla. Tämä voi olla ongelma, ellei vettä ole helposti saatavilla, tai vesi pääsee läikkymään bongista.

Myös bongeja valmistetaan monenlaisista materiaaleista, kuten lasista, metallista, muovista, keramiikasta ja jopa tietynlaisista puista, kuten bambusta. Tarjolla on myös monenlaisia malleja, mukaan lukien hittireiällisiä bongeja, perkolaattoribongeja sekä monikammioisia, suoran kammion omaavia ja dekantterilasin muotoisia bongeja sekä niin kutsuttuja älyämpäreitä.

Bongit

Älyämpärit

Älyämpärit (engl. gravity bong) ovat saaneet nimensä tekniikasta, jota ne käyttävät savun tuottamiseen. Niitä kutsutaan joskus myös vesibongeiksi, ja ne ovatkin käytännössä sama asia. Älyämpärin voi valmistaa käyttäen monia eri materiaaleja, kuten vesimelonia, kurpitsaa, maitosäiliötä ja maaliämpäriä. Vesibongin valmistamiseksi tarvitset käytännössä säiliön, jossa pysyy vesi, sekä muovipullon, joka pitää sisällään savua.

Noudata seuraavia vaiheita valmistaaksesi älyämpärin:

 1. Leikkaa muovipullo kahtia.
 2. Peitä suuaukko alumiinifoliolla. Muotoile se pesän muotoiseksi.
 3. Pistä folioon reikiä ilman virtaamista varten.
 4. Täytä säiliö vedellä.
 5. Aseta pullo säiliöön suuaukko vesirajan yläpuolelle.
 6. Aseta pilveä folioon ja sytytä se.
 7. Vedä pulloa ylöspäin sytyttäessäsi kannabista täyttääksesi sen savulla.
 8. Työnnä pulloa alaspäin veteen vetäessäsi savua henkeesi pakottaaksesi savua ylöspäin kohti keuhkojasi.

Bubblerit

Bubblerit ovat kuin piipun ja bongin yhdistelmä. Tavallaan ne tuovatkin käyttäjälle molempien parhaat puolet. Ne ovat tarpeeksi pieniä, jotta niitä pystyy käsittelemään kätevästi kuin piippua, mutta silti ne saavat yhtä pilveen kuin bongia polttamalla. Bubblerit valmistetaan tyypillisesti lasista ja niillä on pyöreä kammio joko laitteen alaosassa tai sivulla. Kammio täytetään vedellä, ja pilvi asetetaan pesään. Jos kaipaat jotain hieman erilaista tai haluat kannettavan version bongista, niin kokeile bubbleria.

Bubblerit

Vaihtoehtoiset käärimisvaihtoehdot

Jos jointtipaperit sattuvat loppumaan juuri kriittisellä hetkellä, niin älä unohda, että muutkin paperipohjaiset materiaalit voivat toimia niiden korvaajina. Asioita, kuten sätkäpapereita, purukumin kääreitä ja jopa vanhaa kunnon puhelinluetteloa voi käyttää perinteisten jointtipaperin sijasta. Puhelinluettelopaperi on hyvin ohutta ja muistuttaa perinteisiä jointtipapereita. Paperin ohut materiaali tekee siitä helposti syljellä suljettavan, aivan kuten tavallistenkin paperien kohdalla. Vaikka sätkäpaperit ovat tyypillisesti paksumpia, ovat monet levypurukumin käärepaperit samaan tapaan hyvin ohuita ja hauraita.

Jos päätät käyttää vaihtoehtoisia papereita, niin varmista vain, että käsittelet niitä tavalla, joka ei aiheuta repeytymiä. Lisäksi ole varovainen asettaessasi filtteriä, sillä silloin paperi saattaa helposti revetä.

Aurinkohitti

Tämä polttomenetelmä on omiaan erityisesti MacGyver-henkisille kannabiksen ystäville. Pääset pilveen alta aikayksikön auringon energiaa hyödyntäen. Tarvitset luonnollisesti riittävästi auringonvaloa onnistuaksesi, mutta jos satut nauttimaan iltapäivän auringosta sopivalla paikalla, ei sytkärin tai tulitikkujen puute ole ongelma.

Tempun tekoon on pari vaihtoehtoista tapaa. Ensimmäinen on hyödyntää suurennuslasia pesän sytyttämiseen puhtaan aurinkohitin muodossa. Ilman sytyttimen butaania tai polttavaa liekkiä on hitti puhdasta kannabista.

Jos taas olet kiinnostunut väsäämään oman aurinkokäyttöisen poltteluvälineen, voit sijoittaa budin tai pari kuivaan lasipulloon ja sulkea korkin. Aseta pullo sen jälkeen suoraan auringonvaloon. Voit myös sijoittaa sen lämpöä keräävälle pinnalle, kuten vaikkapa vanhan satelliittiantennin päälle. Jos kaipaat suorempaa ja tehokkaampaa lämmitystapaa, voit käyttää tässäkin apuna suurennuslasia. Vain minuutti tai pari ja pullo on täynnä savua. Avaa vain korkkia ja nauti. Helppoa.

Aurinkohitti

Hooka-piiput

Termi 'hooka' on perua urdunkielisestä sanasta "hugga", mikä tarkoittaa piippua. Tämäntyyppiset polttamisvälineet saivat alkunsa Intian niemimaalta ja levisivät sitten nopeasti koko osmanien valtakuntaan. Niistä tuli hyvin suosittu menetelmä tupakan polttamiselle ja sen myötä ne levisivät Eurooppaan ja Aasiaan. Kannabiksen polttaminen hookasta saattaa vaikuttaa jokseenkin monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole.

Polttamista varten tarvitset hooka-piipun, alumiinifoliota, hiiliä, pihdit, vettä ja halutessasi myös shishaa eli makutupakkaa, jota sekoittaa kannabikseen. Jos päätät sekoittaa shishaa tai tupakkaa kannabikseesi, aseta tupakka pohjalle ja kannabis sen päälle. Tämä tuo pilvelle kosteutta, jotta se ei kuivahtaisi polttamisprosessin aikana.

Hookamenetelmä on hyvin tehokas myös hasiksen kanssa. Muista vain käsitellä hiiliä varovasti ja olla vetämättä suukappaleesta, ettei piippu kaadu.

Hooka-piiput

Dabbing-laitteet

Dab rig- tai dabbing-laitteiden avulla voit nauttia äärimmäisen voimakkaita kannabisuutteita, kuten shatteria, hunajakennoa tai budder-vahaa. Pohjimmiltaan dabbing-laitteissa käytetään pikahaihdutusmenetelmää tiivisteiden prosessointiin. Tämän saavuttaaksesi täytyy sinun käyttää sytkärin sijasta puhalluslamppua. Dabbing-menetelmän etuna on tietenkin se, kuinka pilveen se voi saada käyttäjänsä. Dab rig -laitteiden prosessoimat uutteet ovat äärimmäisen tehokkaita, joten niitä käyttämällä saa todennäköisesti vahvimman pilven verrattuna kaikkiin muihin menetelmiin, joita mainitaan tällä sivulla.

Monet uskovat dabbingin olevan kannabiksen polttamista terveellisempi menetelmä, sillä yleensä siihen ei liity palamisreaktiota. Tämä tekee tuloksena saatavasta höyrystä perinteistä kannabiksen savua "puhtaampaa".

Dabbing-laitteet

Omenat

Omenapiippu on hauska ja kätevä väline kannabiksen polttamiselle. Omena on yksi suosituimmista ja helpoimmin saatavilla olevista hedelmistä maailmassa ja sen voi helposti muuttaa poltteluvälineeksi. Kaikki, mitä tarvitset omenapiipun tekemiseksi, on omena, kuulakärkikynä ja ehkä hieman alumiinifoliota.

Varmista ennen aloittamistasi, että omena on tuore, eikä hajoa. Tulet nimittäin tekemään siihen reikiä, joten sen täytyy pysyä kasassa. Lisäksi voit käyttää kuulakärkikynän sijasta sen korvaajia, kuten kynän korkkeja, lyijykyniä tai vahvoja pillejä, mutta emme niitä silti suosittele.

Noudata seuraavia vaiheita valmistaaksesi omenapiipun:

 1. Survo kynä omenaan luodaksesi tunnelin omenan yläosasta (varren kohdalta) omenan keskikohdan / puolen välin tienoille.
 2. Käytä kynää luodaksesi toisen tunnelin omenan sivulle. Tämän tunnelin tulisi yhdistyä keskellä olevaan, tarjoten rajoittamattoman ilman virtauksen.
 3. Vuoraa omenan luonnollinen kuoppa, josta varsi tuli ulos, alumiinifoliolla. Tämä toimii pesänä.
 4. Pistele alumiinifolioon reikiä mahdollistaaksesi ilman virtaamisen.
 5. Aseta pilvesi alumiinifolion yläosaan, sytytä ne ja vedä ilmaa sivureiän kautta.
 6. Jotkut kaivertavat vielä kolmannen tunnelin omenan sivulle toimimaan ilmareikänä. Tämä on mahdollista, mutta ei missään nimessä välttämätöntä.
Omenat

Maissinkuoret

Maissinkuorista on tullut yhä suositumpia terveystietoisten polttajien keskuudessa. Jamaikalla ja Kaliforniassa käytetään maissinkuoria säännöllisesti vaihtoehtoina jointtipapereille ja muille välineille. Maissinkuorten ollessa täysin luonnonmukaisia, pidetään tätä yhtenä terveellisimmistä metodeista kannabiksen polttamiselle.

Maissinkuoret on helppo kääriä, kun ne on kuivattu. Ne ovat lisäksi kuitumaisia, mikä tarkoittaa sitä, että ne voidaan kääriä tiiviisti kannabiksen ympärille ja ne palavat lisäksi hitaasti kuin paperit. Jos kaipaat hauskaa, terveellistä ja luovaa tapaa polttaa pilveä, niin kokeile kuivattuja maissinkuoria.

Maissinkuoret

Kuumat veitset

Kuumien veisten käyttäminen on yksi vanhimmista tavoista kannabiksen tai hasiksen polttamiselle. Kaikki, mitä tarvitset, on kaksi kuumaa veistä ja lämmityselementin. Jos käytät hellaa, kuumenna levy keskikuumaksi ja aseta metalliveitset levylle. Näin ne kuumenevat siten, että pilvi voi tarttua niihin. Kun veitset ovat tarpeeksi kuumia, aseta budia toiselle ja purista sitä sitten toisella. Hengitä sisään pilven alkaessa savuta.

Kun käsittelet kuumia veitsiä, varo, ettet polta itseäsi niiden kahvoilla. Kun ne koskettavat kannabista, alkaa se välittömästi tuottaa savua, joten muista olla valmiina sisäänhengittämään.

Menetelmää voi muokata hieman halutessaan. Jotkut leikkaavat mielellään muovipullon puoliksi ja käyttävät sitä imutyökaluna. Talouspaperin pahvista hylsyä voi myös käyttää. Lisäksi jotkut ovat kokonaan käyttämättä veitsiä ja asettavat kannabiksensa suoraan levylle käyttäen folioarkkia. Tämä menetelmä toimii aivan yhtä hyvin, mutta tarjoaa yhtä vähän hallintamahdollisuutta savun liikkumissuunnalle (puhumattakaan kasvojen polttamisen riskistä), mikä tekee pahvirullan tai leikatun muovipullon käyttämisestä pakollista.

Kuumat veitset

Muoviset keuhkot

Muoviset keuhkot eivät ole pelkästään helppo kyhätä itse, vaan saavat myös äärimmäisen pilveen. Keuhkot jäljittelevät samaa ilmavirran toimintaperiaatetta, kuin mihin olemme bongeissa tottuneet. Tehdäksesi muoviset keuhkot tarvitset muovisäiliön, kuten 1,5 litran pullon, sakset, alumiinifoliota, teippiä ja muovipussin. 1,5 litran pullot tapaavat toimia erittäin hyvin, mutta voit halutessasi käyttää myös suurempaa, esimerkiksi 4 litran säiliötä.

Noudata seuraavia vaiheita valmistaaksesi ja käyttääksesi keuhkoja:

 1. Leikkaa muovisäiliö puoliksi.
 2. Käytä teippiä kiinnittääksesi muovipussin säiliön pohjaan tiivistäen sen.
 3. Aseta alumiinifoliota säiliön suukappaleelle. Muotoile pesän muotoon.
 4. Pistele reikiä folioon.
 5. Aseta kannabis foliolle.
 6. Vedä pussia, kun sytytät kannabiksen saadaksesi aikaan imua.
 7. Kun pussi on täynnä, nosta folio pois ja hengitä sisään.

Kun valmistat keuhkoja, riippuu säiliön kapasiteetti käyttämäsi muovipussin koosta. Mitä suurempi pussi, sitä enemmän savua keuhkoihin mahtuu ja sitä paremmin se pärisee.

Muoviset keuhkot

Limsatölkki

Kannabiksen polttaminen limsatölkistä on kenties keskenkasvuisimmalta kuulostava vaihtoehto listallamme. Limsatölkki on myös helppo tee se itse -suosikki vasta-alkajien keskuudessa. Taivuta tölkki yksinkertaisesti puoliksi ja pistele reikiä vasta muodostuneeseen taitoskohtaan ja tee sitten ilmareikä sivulle. Aseta pilvesi taitoskohdan sisälle, sytytä se ja sisäänhengitä suuaukon kautta.

Vaikka limsatölkit toimivatkin polttamisvälineinä, huolettaa monia niiden mahdolliset negatiiviset terveysvaikutukset. Alumiini, josta tölkki on valmistettu, ei välttämättä ole yhtä turvallinen poltettavaksi kuin alumiinifolio. Lisäksi tölkin muste voi vapauttaa kemikaaleja lämmitettynä. Joten vaikka menetelmä toimiikin, tulisi sitä käyttää harkiten.

Jotkut tosin polttavat kaikkein mieluiten limsatölkistä. Menetelmän kannattajat väittävät, että vaikutukset tehostuvat tölkkiin jääneiden sokeri- ja kofeiinimolekyylien ansiosta. Ei liene yllättävää, ettei näiden väitteiden vahvistamiseksi ole tutkimustietoa.

Limsatölkki

Vesipullo

Limsatölkkien ja 1,5 litran säiliöiden tapaan myös pienemmät vesipullot voi muokata polttamisvälineeksi. Tee vain reikä pullon kylkeen, aseta alumiinifoliota suuaukolle (pesän muotoon), tee reikiä alumiiniin ja voilà! Olet juuri valmistanut itsellesi vesipullopiipun. Jotkut tekevät reiän mieluiten pullon pohjaan, mutta oikeastaan mikä tahansa kohta käy. Vesipullopiipun käyttäminen voi olla hankalaa, sillä sitä joutuu pitelemään jokseenkin omituisessa kulmassa käytön aikana. Varo siis, ettet vahingossa huitaise pilviäsi pois pesästä sytyttäessäsi ne.

Vesipullo

Ruusubluntit

Ruusubluntteja ei yleensä mainita vaihtoehtoisten polttomenetelmien listauksissa. Silti monet pitävät niiden käyttämistä aivan yhtä tehokkaana keinona kannabiksen polttamiselle kuin montaa muutakin listallamme esiintynyttä metodia. Valmistaaksesi ruusubluntin tarvitset vain kolme ruusun terälehteä ja uunin.

Valmistaaksesi bluntin, esilämmitä uuni paahtoasteelle ja aseta kolme ruusun terälehteä syrjään valmiiksi. Kun uuni on tarpeeksi kuuma, aseta ne uunipellille ja laita uuniin noin 10 sekunniksi. Ota pelti ulos, nuolaise terälehtiä ja kiinnitä ne yhteen muotoillaksesi blunttikääreen. Aseta terälehdet jälleen uuniin 10 sekunniksi. Älä anna niiden kuivua liikaa tai liian rapeiksi, sillä se voi aiheuttaa ongelmia käärimisvaiheessa. Ota terälehdet pois uunista, anna niiden jäähtyä hetki ja kääri itsellesi ruusubluntti.

Ruusubluntit

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias