By Luke Sumpter Reviewed by: Gloria Payá


Fytokemikaalit, joita tavataan raa'assa kannabiksessa, ovat hyvin erilaiset kuin ne, joita löytyy savussa sytytettyäsi budisi palamaan. Jos kertoisimme, ettei raakojen kannabiksen kukkien syöminen päihdytä, uskoisitko?

Totuus on, ettei raaka kannabis sisällä psykotrooppisia molekyylejä tai ennemminkin se sisältää niitä äärimmäisen vähän. Psykotrooppisten molekyylien sijaan tuoreet, tahmeat budit sisältävät runsaasti esiastekemikaaleja, jotka tunnetaan nimellä kannabinoidihapot.

Vaaditaan lämmön aikaansaama molekyylireaktio – dekarboksylaatio – muuttamaan ei-psykotrooppiset kannabinoidihapot tutuiksi ja rakastamiksimme kannabinoideiksi.

Miksi kannabiksen dekarboksylointi on niin tärkeää

Jatka lukemista oppiaksesi kaiken dekarboksylaatiosta. Tulemme käymään läpi tarkan mekanismin, jolla dekarboksyloit omat kukkasi sekä sen, miksi sinun tulisi dekarboksyloida CBD:tä runsaasti sisältäviä lajikkeita.

Dekarboksylaatio: mitä se on?

Sana dekarboksylaatio kuulostaa joltain monimutkaiselta termiltä, jonka olet oppinut kemian tunnilla (ja sittemmin unohtanut). Huolimatta siitä miltä se kuulostaa, nimi itse asiassa kuvaa hyvin yksinkertaista kemiallista prosessia, joka toimii koko kannabiskokemuksen pohjana.

Kannabisharrastuksen aloittaminen herättää usein uudelleen henkiin monen polttelijan ja kasvattajan kiinnostuksen tieteeseen. Valjasta käyttöösi intohimosi pilveen ja lue, mitä tarkalleen ottaen tapahtuu, kun yhdistät tulen ja kotona kasvattamasi budit.

  • Mitä ovat kannabinoidihapot?

Tarkastellessasi budejasi lähemmin olet todennäköisesti huomannut kerroksen pieniä, kiteisiä rakenteita. Nämä rauhaset – jotka tunnetaan trikomeina – työskentelevät ajan mittaan pumpaten ulos hartsia joka on pullollaan kannabinoidihappoja, kuten THCA:ta ja CBDA:ta.

Kannabistieteen jatkaessa edistymistään ovat tutkijat havainneet näiden molekyylien saavan aikaan omia ainutlaatuisia vaikutuksiaan. THCA ei kuitenkaan saa aikaan psykotrooppisia vaikutuksia, eikä juuri hyödytä heitä, joiden toiveena on päihtyä.

Kun kohdistat liekin jointtisi päähän tai painat vaporisaattorisi painiketta, altistat nämä molekyylit korkeille lämpötiloille. Tämä lämpö aiheuttaa sitten karboksyyliryhmän hajoamisen – tämä on lyhyt prosessi, joka tunnetaan myös nimellä dekarboksylaatio. Tämä muuttaa THCA:n, CBDA:n ja muut kannabinoidihapot niitä vastaaviksi kannabinoideiksi (eli THC:ksi, CBD:ksi jne.) tarjoten käyttäjille niiden tutut vaikutukset.

  • Missä lämpötilassa dekarboksylaatio tapahtuu?

Dekarboksylaatio tapahtuu yleisesti samassa lämpötilassa sekä CBDA:n että THCA:n tapauksessa. Kun niitä altistetaan tasaisesti 110 °C:een lämpötilalle 30–45 minuutin ajan, muuntuvat ne CBD:ksi ja THC:ksi. Tämä lämpötila on kuitenkin tarpeeksi alhainen pitääkseen aromaattiset terpeenit ja muut toivotut fytokemikaalit ehjinä.

What Are Cannabinoid Acids?
  • Dekarboksylaation hyödyt

Dekarboksylaatiolla on lukuisia etuja. Vaikka polttaminen muuttaakin välittömästi THCA:n THC:ksi, on kannabiksen dekarboksyloinnilla jo ennen polttamista hyötynsä.

Kannabinoidien aktivointi

Dekarboksylaatio aktivoi kannabiksen psykotrooppisen elementin (THC:n) sekä sen terveyttä edistävät rakenneosat (CBD jne.). Dekarboksylaatio käy automaattisesti polttamisen ja vaporisaattorin käyttämisen yhteydessä, mutta syötävät kannabisherkut vaativat hieman kattavampaa valmistelua jotta niiden tehot saadaan irti.

Taudinaiheuttajien ehkäisy

Dekarboksylaatio tarjoaa myös suojaavia vaikutuksia. Vaikka kannabiksen kukat ovatkin yleisesti ottaen paremmassa turvassa kasvusyklinsä loppupäässä, voivat taudinaiheuttajat iskeä budeihin vielä niiden säilytyksenkin aikana. Dekarboksylaatio auttaa poistamaan kosteutta kannabiksen kukista, mikä minimoi riskin siitä, että mikrobiset taudinaiheuttajat pääsisivät pilaamaan satosi.

  • Miksi CBD-lajikkeet täytyy dekarboksyloida

Aivan kuten sinun täytyy dekarboksyloida runsaasti THC:tä sisältävä pilvi tunteaksesi sen vaikutukset, hyödyt prosessista myös CBD-kukkien kohdalla. CBDA muuntuu CBD:ksi dekarboksylaatio-prosessissa. Vaikka CBDA:n on havaittu saavan aikaan joitain mielenkiintoisia vaikutuksia, tarjoaa CBD huomattavasti enemmän paremmin ymmärrettyjä etuja. Ennen kuin valmistat syötäviä herkkuja, uutteita tai öljyjä CBD-budejasi käyttäen, niin varmista että dekarboksyloit ne parhaiden tulosten aikaansaamiseksi.

Dekarboksylaatiolämpötila THC:lle ja CBD:lle

Dekarboksylaatiolämpötilat ovat suureksi osin samat useimmille merkittävimmistä kannabinoideista. Kuten jo mainitsimme, 30–45 minuutin ajan ylläpidetty 110 °C:een lämpötila hoitaa homman.

Kannabinoidien, terpeenien ja flavonoidien kiehumispisteet

Monet kannabiksen polttajat sekoittavat dekarboksylaatiolämpötilan haihtumispisteeseen (kiehumispisteeseen). Vaikka vaporisaattoria käyttäessä tapahtuu luonnostaan dekarboksylaatiota, voivat eri kannabinoidien, terpeenien ja flavonoidien kiehumispisteet vaihdella huomattavastikin riippuen kunkin fytokemikaalin haihtuvuudesta.

Tarkasta suositellut lämpötila-asetukset alta, kun seuraavan kerran haluat höyrystää kannabiksesi vaporisaattorilla.

  • Kannabinoidit

Kannabinoidit haihtuvat eri lämpötiloissa, mikä tarkoittaa sitä, että tarkoilla lämpötila-asetuksilla varustetuilla vaporisaattoreilla voidaan tavoitella tiettyjä kannabinoideja. Vaihtele lämpötilaa riippuen siitä, millaista lajiketta poltat – tulet huomaamaan eri asetusten toimivan paremmin runsaasti THC:tä ja CBD:tä sisältäviä budeja poltellessasi.

THC 157°C
CBD 160–180°C
  • Terpeenit

Terpeenit ovat kunkin kannabislajikkeen herkullisten ja ainutlaatuisten makujen pohjana. Lisäksi nämä molekyylit toimivat yhteisvaikutuksessa kannabinoidien kanssa tehostaen niiden vaikutuksia.

Caryophyllene 119°C
Myrcene 166–168°C
Cineole 176°C
Limonene 177°C
Linalool 198°C
Terpineol 218°C
  • Flavonoidit

Myös flavonoidit toimivat kannabiksen kompleksisen fytokemian täydentäjinä. Nämä molekyylit liitetään muun muassa antioksidanttisiin vaikutuksiin. Jotkin niistä esiintyvät koko kasvikunnassa, kun taas toiset ovat vain kannabikselle ominaisia.

Apigenin 178°C
Cannflavin A 182°C
Quercetin 250°C

Kiefin ja tiivisteiden dekarboksyloiminen

Kief ja kannabistiivisteet tarjoavat pelkkien kukkien nauttimista voimakkaamman kokemuksen. Kasvattajat keräävät yleensä kiefiä käyttäen grindereitä tai siiviläastioita, mikä tarkoittaa sitä, etteivät trikomit altistu korkeille lämpötiloille prosessin aikana. Lisäksi joissain tiivisteiden valmistusmenetelmistä ei saavuteta dekarboksylaatiolämpötilaa.

Varmistaaksesi maksimaalisen tehon suosittelemme käyttämään samaa menetelmää, joka kuvattiin yllä dekarbolysoidaksesi kannabisbudisi tai kiefisi ennen näiden tuotteiden valmistamista.

Kuinka dekarboksyloida kannabista

Polttajien ja höyrystäjien tapauksessa tapahtuu dekarboksylaatio luonnollisesti itse nauttimisprosessin tuloksena. Vaikkakin pilvesi sytyttäminen lieskoihin on huomattavasti vähemmän sivistynyt keino, kuin jotkin alla esittelemistämme tavoista, dekarboksyloi se välittömästi kannabinoidit ja terpeenit. Tämä mahdollistaa sen, että pääset heti paikalla hyötymään prosessin vaikutuksista. Tällä menetelmällä tuotetun äärimmäisen kuumuuden tiedetään tuhoavan joitain herkimmistä molekyyleistä. Vaporisaattorin käyttäminen on hieman hallitumpi menetelmä; siinä laitteet lämmitetään aktivoimaan THC ja muut kannabinoidit sekä terpeenit niiden kiehumispisteidensä tienoille, mikä mahdollistaa lähes täyden annoksen kutakin yhdistettä.

Kuinka dekarboksyloida kannabista
  • Uunimenetelmä

Yleisin dekarboksylaatiomenetelmä – erityisesti kannabisherkkuja valmistettaessa – on yksinkertaisesti sen "paistaminen" uunissa. Tähän menetelmään kuuluu muutama vaihe:

  1. Hienonna kannabiksesi niin hienoksi, että voit levittää sen tasaisesti ohuelle pinnalle.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  3. Kaada kannabiksesi paperille varmistaen, että se on levitetty tasaisesti.
  4. Esilämmitä uuni 115 ℃:een ja aseta pelti uuniin noin 45 minuutiksi sekoittaen kannabista noin puolessa välissä.
Uunimenetelmä

Tämän prosessin aikana on tärkeää kiinnittää huomiota uunisi lämpötilaan. Budien kypsentäminen korkeammassa lämpötilassa voi kuulostaa menetelmältä, jolla homma hoituisi nopeammin, mutta todennäköisesti se vain heikentäisi kannabinoideja ja terpeenejä niin, että kannabiksesi saattaisi pilaantua jopa käyttökelvottomaksi. Pilven kypsyttämistä alhaisemmalla lämpötilalla ja pidemmän aikaa pidetään yleisesti turvallisimpana ja tehokkaimpana keinona dekarboksyloida kannabista.

Vaikka tämä onkin useimmin käytetty menetelmä (ja monet pitävät sitä myös helpoimpana), on olemassa monia muitakin tapoja dekarboksyloida kannabista.

  • Mikroaaltouunimenetelmä

Jos sinulla ei ole 45 minuuttia aikaa kypsyttää pilveäsi uunissa, niin tämä menetelmä on täydellinen vaihtoehto. Vaikka se vaatii hieman enemmän osallistumista, voit käyttää kätevästi vanhaa kunnon mikroasi dekarboksyloidaksesi kannabiksesi vain muutamassa minuutissa. Näin se tapahtuu:

  1. Kuten edellisessä menetelmässä, jauha pilvesi keskitasoisen hienoksi. Aseta se sitten mikron kestävään kulhoon tai tarjottimelle.
  2. Laita mikroon ja teho KORKEALLE noin 90 sekunnin ajaksi.
  3. Ota kannabiksesi mikrosta ja haistele sitä. Sen tulisi haista pistävälle, muttei palaneelle. Jos se ei vielä haise tältä, niin sekoita ja aseta kulho takaisin mikroon vielä 60–90 sekunniksi.
Mikroaaltouunimenetelmä

Kannabiksen dekarboksyloiminen mikrossa on hieman monimutkaisempaa kuin uunia käytettäessä, sillä et kykene kontrolloimaan lämpötilaa. Lisäksi mikrot ovat keskenään huomattavankin erilaisia, joten voi olla että sinun täytyy tehdä asioita hieman eri tavalla riippuen mikron tyypistä ja mallista.

Jos olet huolissasi pilvesi polttamisesta tätä menetelmää käyttäessäsi, harkitse alempaa tehoasetusta ja budien kypsentämistä hieman pidempään.

Pidä budejasi aina silmällä varmistaaksesi, etteivät ne pala, ja tarkista haistelemalla, ovatko ne dekarboksyloituneet kunnolla.

Valitsitpa minkä tahansa tavan dekarboksyloida pilvesi, niin muista: toimi hitaasti ja varovasti. Jos käytät korkeita lämpötiloja lämmittääksesi kannabiksesi nopeasti, aiheutat samalla riskin sekä kannabinoidien että terpeenien palamiselle. Tämä voi mahdollisesti pilata sekä pilvesi tehokkuuden että aromin. Pysyttele siis alemmissa lämpötiloissa ja ota aikasi, niin lopputuloksena on täydellisesti aktivoitua pilveä, joka on valmis käytettäväksesi lempiresepteissäsi.

  • Vakuumikypsennysmenetelmä

Tämä menetelmä on kenties toiseksi mieluisin menetelmämme kannabiksen dekarboksylointiin heti uunimenetelmän jälkeen. Johtuen siitä, että vesi kiehuu 100 ℃:ssa, on tätä menetelmää käyttämällä kirjaimellisesti mahdotonta polttaa pilvensä pilalle. Lisäksi käytät menetelmässä lämpömittaria, joten pystyt kontrolloimaan tarkasti lämpötilaa varmistaen sen, että aktivoit kaikki budisi kannabinoidit.

Näin dekarboksyloit pilvesi käyttäen vakuumikypsennysmenetelmää (sous vide -menetelmää):

  1. Jauha budisi koostumukseltaan keskitasoisen hienoksi ja aseta se vakuumipussiin ja tyhjiösulje pussi.
  2. Jos käytettävänäsi on sous vide -kypsennin, aseta se 95 ℃:een lämpötilaan. Aseta pussisi kypsentimeen ja kypsennä noin tunnin ajan. Jos sinulla ei ole kypsennintä, voit täyttää kasarin vedellä ja kiehauttaa sen kuumalla levyllä.
  3. Kun vesi kiehuu, laske lämpöä ja käytä lämpömittaria pitääksesi veden lämpötilan 95–100 ℃:ssa.
  4. Aseta pilveä sisältävä vakuumipakattu pussi veteen ja keitä noin 60 minuuttia.

Maltti on valttia vakuumikypsennysmenetelmää käytettäessä. Tämä menetelmä kestää huomattavasti kauemmin kuin listamme muut, mutta tulokset ovat hyvin tasalaatuisia.

  • Luonnollinen menetelmä

On tarpeen myös mainita, että kannabis dekarboksyloituu luonnostaan ajan mittaan, jos sen annetaan olla. Sen altistuminen luonnonvoimille riittää muuttamaan THCA:ta pikkuhiljaa THC:ksi ja THC:n kannabinoidi CBN:ksi. Tämä prosessi on kuitenkin äärimmäisen pitkä, joten lämpöä tarvitaan lähes varmuudella sen vauhdittamiseksi. Valitsitpa sitten minkä menetelmän tahansa, on dekarboksylaatio ensiarvoisen tärkeää kuuluisan THC:n psykotrooppisten tehojen vapauttamiseksi.

Evästeasetukset

Pyydämme lupaa käyttää tietojasi alla mainittujen syiden vuoksi:

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tietopalasia tietyiltä verkkosivustoilta, jotka säilötään käyttäjän tietokoneelle hänen selatessa internetiä. Evästeet suorittavat monia eri toimintoja. Jotkut niistä seuraavat selaintoimintoja, joiden avulla yritykset voivat toimittaa käyttäjille kohdistettua mainontaa. Toiset evästeet muistavat käyttäjän kirjautumistiedot eri sivustoilla tehdäkseen siirtymisestä sosiaaliseen mediaan tai muille sivustoille saumattoman prosessin. Jokaisella evästeellä on oma ainutlaatuinen tunnisteensa, joten verkkosivustojen omistajat kykenevät näiden tietojen avulla mittaamaan sivustolleen tulevaa uniikkia liikennettä.

Miksi käytämme evästeitä?

Evästeet tulevat tarpeeseen, kun vierailet verkkosivustollamme. Ne takaavat sen, että pysyt sisäänkirjautuneena, voit tehdä ostoksia turvallisesti ja ostoskoriisi asettamasi tuotteet säilyvät siellä, kunnes suoritat ostoksen loppuun. Evästeet auttavat myös meitä. Niiden tarjoama tieto mahdollistaa sen, että kykenemme parantamaan verkkosivustoamme ja niiden avulla voimme tarjota käyttäjillemme heidän kiinnostuksen kohteita vastaavaa kohdennettua mainontaa.

Minkälaisia evästeitä käytämme?

Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet auttavat verkkosivustoamme toimimaan optimaalisesti ja mahdollistavat tiettyjen ominaisuuksien personoinnin.

Mieltymysevästeet

Mieltymysevästeiden avulla voimme muistaa tietoja, jotka vaikuttavat sivustomme ulkonäköön. Näihin lukeutuu esimerkiksi alueeseesi perustuva kielivalinta.

Analyyttiset evästeet

Analyyttiset evästeet tarjoavat tietoa verkkosivuston liikenteestä ja asiakkaiden käyttäytymisestä, mukaan lukien siitä, kuinka monta ihmistä vierailee sivustollamme, kuinka kauan he selaavat sivustoa ja missä sivuston osioissa he vierailevat.

Kuinka otan evästeet käyttöön tai pois käytöstä?

Eivätkö evästeet ole juttusi? Ei huolta. Voit ottaa ne pois käytöstä (välttämättömiä evästeitä lukuun ottamatta) selaimesi asetuksissa. Evästeiden estäminen voi kuitenkin vaikuttaa selailukokemukseesi ja estää nauttimasta kaikista sivustollamme olevista teknisistä ominaisuuksista.

TIETOSUOJAPOLITIIKKA

Varmistaaksemme turvallisen verkkoympäristön ja taataksemme riittävän tietosuojan noudatamme tiukasti kaikkia lakisääteisiä vaatimuksia. Tässä tietosuojaselosteessa annamme tietoa siitä, miten ja mihin tarkoitukseen tietoja kerätään, turvatoimista, säilytysajoista ja yhteystiedoista.


YHTIÖN NIMI: SNORKEL SPAIN, SL (jäljempänä ROYAL QUEEN SEEDS).

C/ Vilar d'Abdelà, 5 (nave 1) CP: 08170 de Montornès del Vallès

+34 937 379 846

[email protected]


Tässä tietosuojakäytännössä esitetään ehdot, joiden mukaisesti käsittelemme henkilötietoja ROYAL QUEEN SEEDSillä; tähän sisältyvät kaikki verkkosivustomme https://www.royalqueenseeds.com/ kautta kerätyt henkilötiedot sekä kaikki muut tiedot, joita käsittelemme liiketoimintamme yhteydessä.

ROYAL QUEEN SEEDS kerää seuraavia henkilötietoja alla lueteltuihin tarkoituksiin:

KOHTA 1 - KERÄÄMÄMME HENKILÖTIEDOT

1.1 Tiliostot

Tiliostoja voi tehdä vain, jos sinulla on henkilökohtainen tili. Kun luot tilin tai ostat jotakin myymälästä, osana osto- ja myyntiprosessia keräämme seuraavat meille antamasi henkilötiedot:

Nämä tiedot tarvitaan toimitusta varten. Lisäksi, kun selaat myymäläämme, saamme automaattisesti tietokoneesi IP-osoitteen (Internet Protocol). Näiden tietojen perusteella voimme optimoida verkkokokemuksesi ja samalla suojata verkkoympäristöämme.

Tiedonkeruun tarkoitus

Keräämme ja tallennamme tiliin liittyviä tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

(a) sinun ja meidän välisistä sopimuksista johtuvien velvoitteiden täyttämiseen ja sinulle pyytämiesi tietojen, tuotteiden ja palvelujen toimittamiseen;

(b) tilisi ja tilauksiesi perustaminen, hallinnointi ja yhteydenpito kanssasi;

(c) markkinatutkimuksen ja -analyysin tekemiseen;

(d) ikäsi ja henkilöllisyytesi vahvistamiseksi sekä petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

1.2 Uutiskirjeet

Voimme erillisellä luvallasi lähettää sinulle uutiskirjeitä kaupastamme, uusista tuotteista ja muista päivityksistä. Lähetämme uutiskirjeitä vain erillisen suostumuksesi perusteella. Jos ostat tuotteen, voimme voimassa olevien säännösten mukaisesti lähettää sinulle kaupallisia viestejä yrityksemme oikeutettujen etujen mukaisesti, aina samankaltaisista tuotteista tai palveluista kuin mitä olet ostanut tai tehnyt sopimuksen. Voit joka tapauksessa käyttää vastustamisoikeuttasi tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettujen kanavien kautta. Seuraavat tiedot kerätään uutiskirjeen yhteydessä:

We do not need to know the sex of the person in order to send the newsletter (data minimisation: by law we must ask for data that is strictly necessary to provide the service, and in this case knowing the sex is not necessary to send the newsletter).

Tiedonkeruun tarkoitus

Kerättyjä tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

(a) sähköpostiviestiemme personointiin, mukaan lukien nimesi ja sukupuolesi;

(b) sukupuolen mukaisen sisällön tarjoamiseen.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä uutiskirjeessä olevaa linkkiä tai kohdassa 2 annettuja yhteystietoja.

1.3 Asiakaspalvelu ja yhteydenottolomake

Asiakaspalvelumme työntekijöillä on pääsy tiliin liittyviin tietoihin, jotta he voivat tarjota asianmukaista tukea. Tämä mahdollista tehokkaan ja ystävällisen tuen. Yhteydenottolomakkeellamme annettuja tietoja käyttää CRM-palveluntarjoajamme SuperOffice. Käytämme tietojasi vain viestiisi vastaamiseen.

KOHTA 2 - OIKEUTETTU ETU

Jos olet ostanut jotakin tuotteistamme, huomioithan, että voimme käsitellä henkilötietojasi myynninedistämistarkoituksessa, joka perustuu Royal Queen Seedsin oikeutettuun etuun tarjota sinulle sellaisia yrityksemme tuotteita tai palveluita sekä samankaltaisia tuotteita tai palveluita kuin ne, jotka olet ostanut. Voit käyttää oikeuttasi kieltäytyä vastaanottamasta tulevia viestejä tässä tietosuojakäytännössä esitetyin keinoin tai minkä tahansa saamasi ilmoituksen kautta.

2.1 How do you withdraw consent?

If you change your mind, you can withdraw your consent for us to contact you for the purpose of collecting, using, or disclosing your data at any time by reaching out to us at: [email protected].

KOHTA 3 - TIETOJEN LUOVUTTAMINEN

We may disclose your personal information if we are required to do so by law or if you breach our Terms of Service.

KOHTA 4 - KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Royal Queen Seeds ei säilytä tietojasi pidempään kuin on tarpeen tässä käytännössämme kuvattuja tarkoituksia varten. Erilaisiin tietotyyppeihin sovelletaan erilaisia säilytysaikoja, mutta pisin säilytysaika, jonka säilytämme henkilötietoja, on yleensä 10 vuotta.

4.1 Tilitiedot

Tiliin liittyvät tiedot säilyvät merkityksellisinä niin kauan kuin kuluttajalla on tili hallussaan. Näin ollen tiedot pysyvät dokumentoituina niin kauan kuin tili on olemassa. Kun asiakkaamme poistavat tilin, siihen liittyvät tiedot poistetaan kohtuullisen ajan kuluessa. Tallennettujen henkilötietojen tarkastamista tai korjaamista tai tilin poistamista koskevat pyynnöt voi lähettää osoitteeseen [email protected].

4.2 Uutiskirjeet

Jos annat meille suostumuksesi tiedottaa sinulle tuotteistamme tai palveluistamme, säilytämme tietojasi siihen asti, kunnes ilmaiset halukkuutesi olla vastaanottamatta meiltä muita viestejä. Teemme kuitenkin säännöllisesti (kuukausittain) oleellisuustarkastuksen. Rekisteröityneet asiakkaat (ja heidän henkilötietonsa) poistetaan aina, kun asiakkaat eivät vastaa pyyntöömme. Lisäksi uutiskirjepostituksessamme on toiminto listalta poistumista varten. Kuluttajat voivat peruuttaa suostumuksensa tätä toimintoa käyttämällä.

SECTION 5 – COOKIES

Cookies are small information files that notify your computer of previous interactions with our website. These cookies are stored on your hard drive, not on our website. Essentially, when you use our website, your computer displays its cookies to us, informing our site that you have visited before. This allows our website to function more quickly and remember aspects related to your previous visits (such as your username), making your experience more convenient. At Royal Queen Seeds, we use two types of cookies: functional and analytical.

5.1 Functional Cookies

Functional cookies are used to enhance your online experience. Among other things, these cookies track what is added to your shopping cart. The use of these cookies does not require prior authorization.

5.2 Analytical Cookies

Analytical cookies are used for research and market analysis. The data collected with these analytical cookies is anonymous, making it unusable for third parties. The use of these cookies does not require prior authorization.

KOHTA 5 - KOLMANSIEN OSAPUOLTEN PALVELUT

Kolmansien osapuolten palveluita tarvitaan liiketoimien suorittamiseen ja palveluidemme tarjoamiseen. Yleensä käyttämämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajat keräävät, käyttävät ja luovuttavat tietojasi vain siinä määrin kuin on tarpeen, jotta ne voivat suorittaa meille tarjoamansa palvelut.

Tietyillä kolmannen osapuolen palveluntarjoajilla, kuten maksuporttien ja muiden maksutapahtumien käsittelijöillä, on kuitenkin omat tietosuojakäytäntönsä, jotka koskevat tietoja, jotka meidän on annettava niille maksutapahtumia varten.

Kehotamme sinua lukemaan näiden palveluntarjoajien tietosuojakäytännöt, jotta ymmärrät miten nämä palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi.

Erityisesti tietyt toimittajat voivat sijaita tai niiden toimitilat voivat sijaita eri lainkäyttöalueella asiakkkaaseen tai meihin nähden. Jos siis päätät suorittaa tapahtuman, johon liittyy kolmannen osapuolen palveluja, tietojasi voidaan soveltaa sen lainkäyttöalueen lakeja, jossa kyseinen palveluntarjoaja tai sen tilat sijaitsevat.

Kun poistut verkkosivustoltamme tai sinut ohjataan kolmannen osapuolen verkkosivustolle tai sovellukseen, tämä tietosuojakäytäntö tai verkkosivustomme käyttöehdot eivät enää koske sinua.

Web-analytiikkapalvelu (anonyymit tiedot)

Olemme integroineet verkkosivustoomme web-analyytiikkapalvelun osan (anonymisointitoiminnolla). Web-analytiikka voidaan määritellä verkkosivustojen kävijöiden käyttäytymistä koskevien tietojen keräämiseksi, käsittelemiseksi ja analysoimiseksi. Analytiikkapalvelu kerää muun muassa tietoja siitä, miltä verkkosivustolta henkilö on tullut (ns. lähettäjä), millä alasivuilla hän on vieraillut tai kuinka usein ja kuinka kauan hän on vieraillut jollakin alasivulla. Web-analytiikkaa käytetään pääasiassa verkkosivujen optimointiin ja Internet-mainonnan kustannus-hyötyanalyysiin.

Kuriiripalvelu

Toimitusten suorittamiseen käytämme kuriiripalvelua. Tämä kuriiripalvelu hoitaa toimituksen yrityksemme ja kuluttajan kodin välillä. Logistiikan toteuttamiseksi yritys tarvitsee pääsyn kuluttajan nimi- ja osoitetietoihin.

Postituspalvelu

Royal Queen Seeds käyttää uutiskirjeen lähettämiseen kolmannen osapuolen postipalveluntarjoajaa. Tällä palveluntarjoajalla on pääsy rajoitettuihin tilitietoihin, jotka liittyvät suostumukseen (esim. sähköpostiosoite).

Markkinointipalvelut

Royal Queen Seeds käyttää apunaan markkinointiin ja viestintätoimiin erikoistunutta yritystä. Sen pääsy henkilötietoihin on hyvin rajallinen ja pääosin anonyymi.

Maksupalvelut

Royal Queen Seeds käyttää ulkoisia maksupalveluja liiketoimien hoitamiseen (esim. luottokorttimaksut).

KOHTA 6 - TURVALLISUUS

Suojellaksemme henkilökohtaisia tietojasi noudatamme kohtuullisia varotoimia ja alan parhaita käytäntöjä varmistaaksemme, että tietoja ei menetetä, käytetä väärin, käytetä, luovuteta, muuteta tai tuhota epäasianmukaisesti.

Jos annat meille luottokorttitietosi, tiedot salataan SSL-tekniikalla (Secure Socket Layer) ja tallennetaan käyttäen AES-256-salausta. Vaikka mikään internetin välityksellä tapahtuva tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennus ei ole 100-prosenttisen turvallinen, noudatamme kaikkia PCI-DSS-vaatimuksia ja käytämme muita yleisesti hyväksyttyjä alan standardeja. Tiliin liittyvät tiedot on suojattu hashing-menetelmällä. Tämä menetelmä muuttaa tiedot generoiduksi hashiksi. Tämän seurauksena luottamukselliset tiedot ovat suojattuja ja näkymättömiä jopa meille. Lisäksi tietokantamme on poikkeuksellisen hyvin suojattu luvattomalta käytöltä. Esimerkiksi pääsy tietokantaan on mahdollista ja sallittua vain hyväksyttyjen IP-osoitteiden kautta (esim. Royal Queen Seedsin pääkonttorilta). Muut yritykset ja osoitteet hylätään aina.

Lisäksi tiedot anonymisoidaan niin pitkälle kuin mahdollista, jotta niitä ei voida suoraan yhdistää tiettyyn kuluttajaan. Näiden tietojen avulla voimme kuitenkin tehdä markkinatutkimuksia ja -analyysejä. Lisäksi asianomaiset kolmannet osapuolet (esim. postituspalvelu) tutkitaan ennen yhteistyötämme, ne noudattavat EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ja saavat käsittelysopimuksen. Royal Queen Seedsin sisällä työntekijöille on annettu erilaisia käyttöoikeuksia. Erityinen lupa antaa pääsyn vain tietoihin, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä tehtävän suorittamiseksi. Digitaaliset turvatoimet voivat muuttua, ja niiden on täytettävä korkeat vaatimukset verkkoasiakkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Siksi olemme Royal Queen Seedsissä nimittäneet turvallisuusvastaavan. Turvallisuustoimenpiteiden säännöllinen tarkistaminen ja parantaminen (tarvittaessa) ovat osa hänen tehtäväänsä.

KOHTA 7 - MUUTOKSET TÄHÄN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä milloin tahansa, joten tarkistathan sen säännöllisesti. Muutokset ja selvennykset tulevat voimaan välittömästi, kun ne julkaistaan verkkosivustolla. Jos teemme huomattavia muutoksia tähän käytäntöön, ilmoitamme sinulle täällä, että käytännöt on päivitetty, jotta tiedät, mitä tietoja keräämme, miten käytämme niitä ja missä olosuhteissa, jos missään, käytämme ja/tai luovutamme niitä.

KOHTA 8 - SINULLA ON OIKEUS: