Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Max Sargent Reviewed by: Mr José

Tekijät, jotka määrittävät, kuinka monta kasvia voit kasvattaa neliömetrillä.


Ennen kuin aloitat sisäkasvattamisen, on sinulla syytä olla suunnitelma. Sinun on muun muassa mietittävä, kuinka monta kannabiskasvia saat mahtumaan kasvatustilaasi.

KANNABISKASVIEN MÄÄRÄÄN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Useat tekijät vaikuttavat siihen, kuinka monta kasvia voit kohtuullisesti sijoittaa neliömetrille. Näitä ovat mm. kasvatushuoneesi käytettävissä oleva tila, ruukkujesi koko ja käyttämäsi valaisimet.

Paras lähestymistapa on käyttää neliskulmaisia istutusruukkuja, varsinkin jos haluat kasvattaa enemmän kasveja neliömetriä kohti ja hyödyntää käytettävissä olevan kasvualueen täysimääräisesti. Pyöreät ruukut tuhlaavat arvokasta kasvatustilaa.

KANNABISLAJIKKEEN GENETIIKKA

Ensimmäinen huomioon otettava asia on kannabistyyppi, jota aiot kasvattaa - lajikkeen genetiikka. Sativat kasvavat yleensä korkeiksi, kun taas indicat ovat tukevampia ja pensasmaisempia. Autoflowerit jäävät lyhyiksi, ja jotkut lajikkeet yltävät vain 50-60 cm:n korkeuteen.

Jopa ne, joilla ei ole merkittäviä tilarajoitteita, valitsevat yleensä lyhyempiä kannabiksen lajikkeita sisäkasvatukseen. Loppujen lopuksi olet vastuussa valaistuksen tarjoamisesta, joten sinun on otettava huomioon kasvuvalojen viemä tila. Lisäksi, jos kasvatat eri lajikkeita ja jotkut niistä ovat lopulta paljon pitempiä kuin toiset, voi viedä viedä elintärkeän valon pienemmiltä yksilöiltä, mikä johtaa kasvin venymiseen ja pienempään satoon.

Jos et aio muokata kasvisi kasvua, kannattaa harkita samantyyppisten lajikkeiden tai kahden hyvin samankorkuisen lajikkeen kasvattamista, jotta vältytään tila- ja valaistusongelmilta. Mitä pienempiä kasvit ovat, sitä enemmän niitä mahtuu neliömetrille. Voit itse päättää, haluatko viljellä mieluummin useita pieniä autoflowereita vai vain yhden tai kaksi suurempaa erittäin elinvoimaista hybridiä.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

SISÄKASVATUSTILAN KOKO

Kasvatusalueesi mitat määräävät pitkälti sen, kuinka monta kasvia voit kasvattaa neliömetrillä tai koko tilassa. Jos olet kuten useimmat kotikasvattajat, käytät todennäköisesti kasvatustelttaa, joka on pystytetty sopivaan paikkaan kotonasi.

Kasvatustelttoja on saatavana monissa eri kokoluokissa pienistä 50 × 50 cm:n miniteltoista suuriin, puolet huoneesta täyttäviin asti. Oikea koko riippuu siitä, mitä lajiketta (lajikkeita) kasvatat, kuinka suuri sisätilasi on ja minkälaista kasvatusta aiot harjoittaa (raskaskätinen kasvunohjaus vai kasvien jättäminen kasvamaan vapaasti jne.).

Jos esimerkiksi haluat kasvattaa vain yhtä muokkaamatonta fotoperiodi-indica-kasvia, pitäisi 1 × 1 metrin teltan riittää. Kun lisäät lisää kasveja, sinun on suurennettava telttaa vastaavasti. Älä kuitenkaan ajattele vain kasvien mahdollista kokoa, vaan huomioi myös valaistus, ilmanvaihto ja muut laitteet.

¿Cuántas Plantas De Marihuana Puedes Cultivar Por Metro Cuadrado?

RUUKKUJEN KOKO

Ruukkuja mahtuu niiden halkaisijasta riippuen yhteen neliömetriin useita. Astioiden koko ei kuitenkaan vaikuta ainoastaan siihen, kuinka monta kasvia mahtuu neliömetrille, vaan myös siihen, kuinka suuriksi kasvit kasvavat kokonaisuudessaan. Toisin sanoen: Mitä suuremmat ruukut, sitä suuremmiksi kasvit kasvavat.

Ruukkujen kokosuositukset:

 • ½ litraa: Taimet ja nuoret kasvit enintään 15 cm:n pituisiin taimiin asti.
 • 2-3 litraa: Kasvien korkeus enintään ~25 cm
 • 5 litraa: Kasvien korkeus enintään 60 cm
 • 11 litraa ja enemmän: Keskimääräinen kasvin korkeus (tarkista lajikkeen kuvaus)

Keskimääräisessä sisäkasvatusprojektissa neliömetrille mahtuu yhdeksän 11 litran ruukkua.

Käytä neliskulmaisia istutusruukkuja, jotta voit hyödyntää käytettävissä olevan kasvualueen täysimääräisesti. Pyöreillä istutusruukuilla tuhlaat arvokasta tilaa.

Käytä istutusruukkulaskuriamme löytääksesi optimaalisen ruukkukoon kannabiskasveillesi.

Arrows Kasveja per m²
Kasvatustila (m²) (m²)
Ruukun koko
Yhteensä:
25 plant/s
Arrows Kasveja per m²
Kasvatustila (m²) (m²)
Ruukun koko
Yhteensä:
25 plant/s

KASVUNMUOKKAUS

Kasvien kasvunmuokkaustekniikoilla voit pitää kannabiskasvien määrän mahdollisimman pienenä ja samalla maksimoida niiden potentiaalin. Kaikki näistä kasvatustekniikoista on suunniteltu optimoimaan tilaa ja lisäämään satoa.

SEA OF GREEN (SOG)

 • 4-16 kasvia neliömetrillä
 • Tulokset: Nopea sato, pitää kasvit lyhyinä, helppo toteuttaa, suhteessa pienempi sato kasvia kohti.

Sea of Green -menetelmässä (SOG) on kyse siitä, että käytettävissä olevasta pinta-alasta saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Se on hyvä tapa saavuttaa johdonmukainen tulos valojaksoriippuvaisilla lajikkeilla, klooneilla ja autoflowereilla. Tämä tekniikka on nopea ja tuottoisa.

SOG:ssä kasvit saavat vain 1-2 viikkoa kasvullista kasvua, ennen kuin ne pakotetaan siirtymään kukintaan. Karsintaa tai muokkausta ei tarvita. Koska kasveilla ei ole aikaa haarautua, tuloksena on monia lyhyitä kasveja, joilla on lyhyet pääbudit.

400 W:n HPS-valon alle mahtuu 4-16 kasvia neliömetrille 5-12 litran astioissa. Optimaalisesti rakennettu SOG-järjestelmä voi tuottaa useita 500 g/m²:n sadonkorjuukertoja vuodessa.

SOG

TOPPING JA FIMMING

 • 2 isoa/5-10 pientä kasvia neliömetriä kohti.
 • Tulokset: Pitää korkeuden kurissa, lisää satoa, pidentää kasvuvaihetta.

Topping eli latvominen ja fimming ovat korkean stressin kasvunmuokkausmenetelmiä. Katkaisemalla tai nipistämällä pääkasvun kärki katkaistaan kasvin apikaalinen dominointi, jolloin kasvi kehittää useita pääkukintoja yhden sijaan. Tämä johtaa luonnollisesti pensasmaisempaan kasvuun ja aiheuttaa sen, etteivät kasvit kasva tyypilliseen joulukuusimaiseen muotoonsa.

Mikä tahansa kovaa stressiä aiheuttava kasvatustekniikka, johon liittyy kasvien vahingoittamista (kuten latvominen ja leikkaaminen), hidastaa kasvua ja pidentää kasvuvaihetta. Jos leikkaat, latvot ja/tai fimmaat, anna kasvien toipua ja siirrä sadonkorjuupäivää eteenpäin. Älä liioittele; karsi tai leikkaa enintään 2-3 kertaa kasvukauden aikana.

FIMMING

MAINLINING JA LOLLIPOPPING

 • 1 suuri/2-4 pientä kasvia neliömetriä kohti.
 • Tulokset: Haastava toteuttaa, toistettavat tulokset, sopivat sekä aloittelijoille ja edistyneemmille kasvattajille.

Mainlining ja lollipopping ovat kaksi kasvien kasvatustekniikkaa, jotka edistävät suurten kukintojen kasvua sivuhaarojen päissä.

 • Mainlining

Mainlining on sekoitus latvomista, LST:tä, lollipoppingia ja ScrOGia. Kasvit katkaistaan kolmannesta solmukohdasta, ja kaikki alemmat oksat leikataan. Tämä saa aikaan sen, että uusi kasvu kehittyy tasaisesti yhdestä keskimmäisestä solmukohdasta, ja kasvit katkaistaan usein toisen tai kolmannen kerran, jotta saadaan aikaan useampia haaroja ja tasainen lehvästö. Tämä voi täyttää kasvutilasi huomattavasti riippuen kasvisi sivuhaarojen määrästä ja ruukkukoosta. Pidä mielessä, että neliömetriin mahtuu huomattavasti vähemmän mainlining-kasveja.

MAINLINING

 • Lollipopping

Lollipopping on täydentävä menetelmä, mutta se sopii myös muokkaamattomille kasveille. Kaikista haaroista - myös päävarresta - leikataan pois tarpeeton kasvu, jolloin jäljelle jäävät vain ylin pääbudi ja suurilla kukinnoilla varustetut sivuhaarat. Kasvi suuntaa tällöin energiansa näihin suuriin kukintoihin, aivan kuten mainliningissa.

LOLLIPOPPING

ALHAISEN STRESSIN KASVUNMUOKKAUS (LST)

 • 2-4 suurta/4-6 keskikokoista kasvia neliömetrillä.
 • Tulokset: Sopii autoflowereille (ei tarvita latvomista), paras vaihtoehto aloittelijoille, ei vaadi suurta palautumisaikaa.

Alhaisen stressin kasvunmuokkaus (Low-stress training / LST) on aloittelijoille sopiva muokkaustekniikka. Menetelmä perustuu varsien taivuttamiseen ja sitomiseen vegetatiivisen kasvuvaiheen aikana, jotta kasvit saadaan kasvamaan pystysuunnan sijaan vaakasuoraan. LST voidaan yhdistää muihin tekniikoihin, kuten ScrOG. Se tehdään usein yhdessä latvomisen kanssa apikaalisen dominanssin murtamiseksi, mutta menetelmää voidaan käyttää myös ilman latvomista autoflowereille. LST:llä treenatut 2-4 kasvia voivat täyttää tehokkaasti yhden neliömetrin alueen.

LST

Dumbbell Kasvuohjattuja kasveja per m²
Kasvatustila (m²) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Latvominen
1.5 plant/s
Dumbbell
Kasvuohjattuja kasveja per m²
Kasvatustila (m²) (m²)
Low Stress Training (LST)
4 plant/s
Sea of Green (SOG)
12 plant/s
Screen of Green (SCROG)
1 plant/s
Latvominen
1.5 plant/s

SCREEN OF GREEN (ScrOG)

 • 1-2 isoa kasvia/4 keskikokoista kasvia neliömetriä kohti.
 • Tulokset: Parhaat neliösadot, joustava kasvien määrän suhteen, vain edistyneille viljelijöille.

ScrOG on paras tapa hyödyntää yksi neliömetri kasvutilaa. Tässä edistyneessä kasvatusmenetelmässä kasvien päällä seulamainen verkko (kanaverkko, muoviverkko jne.), jonka läpi kehittyvien kannabiskasvien haarat pujotetaan takaisin kasvun hallitsemiseksi niiden kasvettua läpi verkon silmistä. Kasvattajat aloittavat yleensä ScrOGin rakentamisen kasvuvaiheessa ja lopettavat sen ennen kolmatta kukintaviikkoa.

ScrOG pitää vain tärkeimmät haarat valon alla, joten kasvin energia menee puhtaasti kukintojen tuotantoon. Latvo kasvit aikaisin saadaksesi ne haarautumaan, ja jatka sitten haarojen ohjaamista kaikkiin vapaisiin suuntiin verkon läpi. Näin saat käytettävissä olevasta kasvutilasta mahdollisimman suuren sadon.

Voit itse valita, kuinka monta kasvia/ruukkua käytät ScrOGissa. Voit täyttää tilasi vain yhdellä hirviömäisellä kasvilla suuressa 20 litran ruukussa, mutta myös kasvattaa useita pienempiä kasveja, esimerkiksi neljä keskikokoista kasvia kukin 10 litran ruukussa.

SCROG

KÄYTTÄMÄSI KASVATUSVALAISIMET

Viimeinen tekijä, joka määrittää, kuinka monta kasvia mahtuu kuhunkin neliömetriin kasvutilaa, on kasvuvalojen tyyppi ja voimakkuus. Tämä käy selväksi, kun ymmärrät, että kasvuvalot eivät levitä valoa tasaisesti koko alueelle.

Suurin valon voimakkuus (ja siten myös paksuimmat budit) on aivan valon alla, ja se vähenee merkittävästi sivuille päin mentäessä. Tämän vuoksi voi olla järkevämpää kasvattaa vähemmän kasveja, sillä jos kasveja on liikaa, kärsii sato todennäköisesti huonon valon leviämisen vuoksi. Ei ole mitään järkeä kasvattaa kannabista puutteellisella valolla.

Jos kasvatat kukkaa HID-valoilla (high-intensity discharge), voit saada karkean arvion suositeltavasta kasvien määrästä yksinkertaisen kaavan avulla. Jaa valaisimesi teho 752:llä ja pyöristä murtoluvut ylöspäin.

OHJEET KASVIEN LUKUMÄÄRÄÄ VARTEN PIILOVALAISTUKSESSA

 • 150W HID ÷ 75 = 2 kasvia
 • 250W HID ÷ 75 = 3,3 tai 4 kasvia.
 • 400W HID ÷ 75 = 5,3 tai 6 kasvia.
 • 600W HID ÷ 75 = 8 kasvia
 • 1000W HID ÷ 75 = 13,3 tai 14 kasvia.

Kun käytetään pienloistelamppuja, jaetaan 150:llä. Esimerkiksi 400W CFL:ää käytettäessä: 400W ÷ 150 = 2,6 tai 3 kasvia.

LED-KASVATUSVALAISIMET

Nykyaikaiset LEDit voivat tuottaa saman valon voimakkuuden kuin HPS-yksiköt, mutta niiden energiankulutus on noin 60-70 % pienempi. Siksi ne kattavat saman tilan pienemmällä teholla. Hyvä 250 wattinen LED vastaa 400 W:n HPS:ää, joka voi kattaa noin 5-6 kasvin valontarpeen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että tehokkaan 1200 W:n LED-valon pitäisi pystyä kattamaan noin 8-9 kasvia.

Muista kuitenkin, että teho on vain yksi arvo, joka on otettava huomioon LEDien tehoa määritettäessä, sillä niiden tehokkuuteen vaikuttavat myös monet muut tekijät.

LED-valoja käytettäessä on parasta varmistaa valmistajalta suositeltava kasvien lukumäärä ja optimaalinen etäisyys valojen ja kasvien latvuston välillä. Hyvämaineiset valmistajat antavat yleensä tällaisia tietoja.

 • Vinkki: Jos olet epävarma siitä, kuinka monta kasvia haluat kasvattaa, on aina parempi pitää kasvien määrä "turvallisesti" alakantissa. Kaksi suurta, mutta onnellista ja pulleakukkaista kasvia, on lopulta parempi kuin teltta täynnä pieniä, valoa kaipaavia kannabiksia, jotka tuottavat vain pientä kukkaa. Tämän lisäksi säästät myös siemenissä.

Älä unohda tarkkailla ympäristöä

Kasvien koko riippuu paljon myös ympäristöstä. Esimerkiksi korkeampi valonvoimakkuus johtaa lyhyempiin kasveihin, kun taas alhaisemmalla valonvoimakkuudella on päinvastainen vaikutus, joka vaikuttaa kukintojen sijaintiin ja lopulliseen satoon.

Merkittävät lämpötilaerot päivä- ja yölämpötilojen välillä vaikuttavat myös kasvien kehitykseen, mikä johtaa korkeampiin kasveihin, joiden varret ja oksat ovat heikompia. Lisäksi lämpötilan ja ilmankosteuden vaihtelut voivat johtaa siihen, että kasvien vesimäärä kasvaa. Vaikka tämä saattaa johtaa suurempiin kasveihin, joissa on suuremmat lehdet, tulee kukista höttöisiä ja löysiä.

Tarkista VPD-taulukko, jotta voit hallita paremmin kasvisi kehitystä. Jos sinulla on vaikeuksia hallita lämpötilaa ja kosteutta kasvihuoneessasi, voi olla parempi kasvattaa enintään neljä kasvia neliömetriä kohti.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Kasvatusopas Aihehaku

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37800 arvosteluun