Mitä Tarvitsen Kannabiksen Kasvattamiseen Sisätiloissa?

Riippumatta oletko aloitteleva kannabisharrastaja ensimmäistä satoaan valmistelemassa vai jo kannuksensa ansainnut viherpeukalo, on tämä lista hyvä lähtökohta onnistuneelle projektille.

Olemme keränneet kattavan listan kaikesta kannabiksen kasvatukseen vaadittavasta tavarasta, olivat ne sitten prosessin kulmakiviä tai pieniä, usein ylenkatsottuja yksityiskohtia. Kaiken lähtökohtana on kuitenkin suunnitelma ja sen läpiviemiseen tarvittava budjetti. Oletan, että nämä asiat on mietitty ja saatavilla on riittävä määrä siemeniä, joten siirrytään suoraan asiaan.

Cannabis Tent

KASVATUSTELTATon paras elinympäristö kannabikselle kotikasvatuksessa. Kokonaisen huoneen tai kerroksen käyttäminen kasvatustilana, oli se sitten kellari tai ylimääräinen makuuhuone, ei ole tehokasta, vaan itse asiassa varsin rajoittavaa.

Jos sinulla on paljon tilaa useampi pienempi tila tai pari suurta 2 metrin telttaa on parempi idea. Näin kasveja voidaan majoittaa eri tiloissa eri kasvuvaiheiden mukaan, mikä taas mahdollistaa joustavan kasvatuksen ja lyhyet sadonkorjuusyklit.

Mikäli tilaa on vähemmän, on kasvatusteltta edelleen paras valintasi. Tarvitset vain 1m² lattiatilaa yhtä telttaa varten. Tämän päivän kasvatusteltat ovat kaiken kokoisia ja mallisia, mutta myös sopivia erikokoisille budjeteille. Kasvatustilan rakentaminen ja tarvittavien laitteiden asentaminen on helpompaa, mikäli käytät kasvatustelttaa. Kivana bonuksena telttojen sisäpuoli on usein vuorattu erinomaisesti heijastavalla mylarilla.

Kasvatusteltat ovat helppohoitoisia ja niiden siivoaminen on verrattain vaivatonta. Myös niiden purkaminen ja uudelleen asentaminen on mutkatonta, mistä on hyötyä tilapäisten olosuhteiden sanelemien purkujen tai muuttojen yhteydessä.

Cannabis Lights

KASVATUSVALOT

Mitä valaistukseen tulee, on vaihtoehtoja käytännössä kaksi, vanhan liiton suurpainenatriumvalaisin tai modernimpi uuden sukupolven täyden spektrin LED. CLF-lamppuja tulisi ajatella korkeintaan lisävalona täydentämään kasvatustilan olosuhteita.

”Cool white” CFL-lamput ovat käyttökelpoinen vaihtoehto monimetallilamppujen rinnalle kasvukauden aikana, mutta pistokkaiden kasvatusta tai emokasvin ylläpitoa lukuun ottamatta ei CFL ole suositeltava ainoaksi valoratkaisuksi.
Kaasupurkauslamppujen (esim. natikka) hankintakustannukset ovat alhaiset, mutta niiden käyttö on puolestaan kalliimpaa kuin LEDien huonosta hyötysuhteesta johtuen.

Kaasupurkauslamppuja käytettäessä pakollisiin hankintoihin kuuluvat itse polttimon lisäksi kuristimen ja heijastimen. Polttimo tulee vaihtaa vähintään kerran vuodessa ja kasvuvaiheelle suoritetaan käytettäväksi eri polttimoa (monimetalli) kuin kukitukselle (suurpainenatrium). Tämän tyyppiset lamput tuppaavat lämpenemään reilusti, joten erityisesti kesäaikaan on hyödyllistä, mikäli valaisimessa on säätömahdollisuus.

Täyden spektrin LEDit ovat helppokäyttöinen ratkaisu. Ei erillistä heijastinta, ei kuristinta, vaan vain yksi iso valaisinyksikkö, joka täyttää kasvin tarpeet versosta kukituksen viimeiseen hetkeen. Taloudellisesti kyseessä on iso investointi, mutta laadukkaan LED-systeemin käyttöaika voi olla vuosikymmenen verran.

Pitkän elinkaaren lisäksi LED tuottaa vähemmän lämpöä ja on halvempi käyttökustannuksiltaan natikkaan verrattuna. LEDien kanssa voit unohtaa myös säännölliset polttimenvaihdot.

Cannabis thermometer and relative humidity

YMPÄRISTÖOLOJEN HALLINTA

Tarkan kosteuspitoisuuden ja lämpötilan määrittämiseksi tarvitset digitaalisen mittarin kasvatustelttaasi. Seuraava askel puolestaan on tuulettimen sijoittaminen teltan alalaidan aukkoon ilman tuomiseksi sisään. Vie putken toinen pää paikkaan, josta se voi imeä esteettä puhdasta vaihtoilmaa telttaasi, ilman mutkia, mikäli mahdollista ja varmista liitokset teipillä.

Ripusta ulosmenevän ilman puhallin kaapeleita tai vahvoja naruja käyttäen kasvatusteltan ylälaidan aukkoihin. Seuraavaksi voitkin sitten kiinnittää samoja kaapeleita käyttäen aktiivihiilifiltterin kasvatustilan kattoon ja kytkeä sen ulosmenon jatkoksi.

Varmista liitos ilmastointiteippiä käyttäen ja käy läpi myös kaikki mahdolliset muut liitokset. Vie putki mahdollisimman suoraa linjaa pitkin ulos tai ulkoilmaan johtavaan venttiiliin ja varmista edelleen kaikkien liitosten laatu.

Nyt sinun on aika testata järjestelmääsi ja etsiä sopivat asetukset halutulle mikroilmastolle. On suositeltavaa käyttää pieniä pöytätuulettimia tai ripustettavia tuulettimia teltan sisällä hyvän ilmankierron varmistamiseksi.

Cannabis carbon filter HAJUJEN HALLINTA Kuten edellä mainittiin, ovat aktiivihiilifiltterit oleellinen osa toimivaa kasvatustilaa ja erinomainen keino hallita kannabiksen tuhteja tuoksuja. Tämän lisäksi haluat mahdollisesti pyrkiä rajoittamaan hajujen leviämistä myös muilla konstein, kuten erilaisilla teknisillä ratkaisuilla tai jakamalla aluetta pienemmäksi ovien ja muiden esteiden avulla.
Cannabis hydro clay

KASVUSALUSTAKasvatustyylistäsi riippuen sinun tulee valita projektillesi sopiva kasvualusta kivivillan, kookoskuidun, mullan, kevytsoran ja vesiviljelyn joukosta. Tarvittavan määrän laskeminen on helppoa, kunhan tiedät projektille varaamiesi astioiden vetoisuuden litroissa.

Cannabis air pots

RUUKUT JA ASTIAT

Näiden valinta riippuu kasvatustavastasi. Orgaanista multaa käyttävät voivat valita minimalistisen lähestymistavan ja hankkia simppeleitä muoviruukkuja. Vesiviljelyjärjestelmät tarjoavat tyypillisesti tilaa useammille kasveille ja ne voidaan sijoittaa kasvatusteltan sisään kokonaisena yksikkönä. Mikäli päädyt vesiviljelyyn, pidä huoli riittävän suuresta vesisäiliöstä ja sijoita se teltan ulkopuolelle kauas sähköllä toimivista laitteista.

Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää nk. Ilmaruukkua (air-pot), mikäli et ole vielä lukinnut kasvatustapaasi tai haluat kokeilla uusia metodeja. Tämän metodin on todettu soveltuvan hyvin kannabiksen kasvatukseen.

Cannabis nutrients

RAVINTEETKäytä aina kannabikselle suunniteltuja ravinteita. Älä nappaa mitä tahansa puutarhatuotteita, vaan hanki brändättyjä laatutuotteita ja muista valita erityisesti kasvatusmenetelmällesi suunnitellut lannoitteet. Mikäli kasvatat mullassa, suosittelemme pitäytymään luonnonmukaisissa ravinteissa, mikäli taas käytät kookoskuitua, hanki sille suunnitellut tuotteet ja sama koskee myös vesiviljelyä ja sille spesifisiä lannoitteita.

Voit sijoittaa tähän puoleen paljon tai vähän, aivan oman makusi mukaan. Jotkut hintavammat lannoitteet tarjoavat ravinteiden lisäksi myös happamuuden säädön optimaaliselle pH-alueelle. Ilman tätä vaihtoehtoa tarvitset pH- ja sähkönjohtavuusmittarit arvojen tarkkailuun.

Cannabis books

KIRJAT & BLOGITKukaan ei tiedä kaikkea kannabiksen kasvatuksesta. Panosta elinikäiseen oppimiseen ja hae tietoa useilta eri opettajilta ja useista eri lähteistä mahdollisimman laaja-alaisen tiedon keräämiseksi. Sijoita rahaa kannabisaiheiseen kirjallisuuteen ja lue säännöllisesti useampaa eri blogia

Cannabis trimming scisors

PIKKUTAVARASeuraavat pikkutavarat ovat usein ostoslistalla kasvatustilaa kasattaessa, kunnes huomaat niiden unohtuneen. Onneksi olemme täällä muistuttamassa sinua.

Etsi tiesi lähimpään rautakauppaan ja heitä ostoskoriin pari rullaa ilmastointiteippiä, valikoima erilaisia kaapeleita ja vahvaa narua. Mikäli systeemisi on raskastekoinen, on syytä ostaa myös paksumpaa ketjua. Etsi koriisi muutamia sopivan oloisia koukkuja ja vaikkapa punttisalilta tuttuja vaijerilukkoja, jos löydät niitä.

Luonnollisesti näille pikkutavaroille löytyy vastineet myös grow shopeista ja esimerkiksi jojo-mallia olevat ripustimet toimivat mainiosti valojen ja muiden osien ripustamiseen. Lannoitteiden annostelemiseksi tarvitset pipettejä. Ja kaikkein viimeisimpänä, hanki hyvät sakset trimmailuun ja sadonkorjuuseen.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias