Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Kun valojakso tarjoaa kannabiskasveillesi enemmän keskeyttämättömiä valottomia tunteja, siirtyvät ne kukkimisvaiheeseen. Kasvisi lopettavat kasvamisen pituussuunnassa ja ohjaavat sen sijaan energiansa budien (kukkien) tuottamiseen. Ulkona tämä tapahtuu yleensä silloin, kun päivät alkavat lyhetä kesän lopun aikoihin. Sisällä kasvattaessasi kukkiminen alkaa, kun vaihdat valosykliisi 10–12 tunnin pimeysjakson.

Useimpien kannabislajikkeiden kukkimisaika kestää noin 7–9 viikkoa, vaikkakin jotkut sativat saattavat tarvita vielä pidemmän ajan budiensa kypsyttelyyn.

Kukkimisvaiheen tapahtumat ja niiden tarkat ajankohdat voivat vaihdella riippuen kasvattamastasi lajikkeesta. Älä siis odota kasviesi seuraavan tätä aikataulua tismalleen, vaan pidä sitä enemmänkin yleisenä suuntaviivana, jonka mukaan edetä. Tutustutaanpa kannabiksen kukkimisvaiheeseen viikko viikolta.

Video id: 484384420

Muutamat ensimmäiset kukkimisviikot (viikot 1, 2 ja 3)

Kukkimisvaiheen alkaessa ei voi havaita yhtäkkistä muutosta kasvien kasvussa. Kannabis ei vain lakkaa kasvamasta ja ala kukkia heti paikalla sen jälkeen. Näinä muutamina ensimmäisinä kukkimisviikkoina voivat monet kannabislajikkeet käydä läpi huomattavankin kasvupyrähdyksen. Tämä on tärkeää tietää, jotta voit lannoittaa kasvejasi oikein, mutta myös siksi, että voit varmistaa kasveillasi olevan tarpeeksi tilaa kasvamiseen.

Viikko 1 (siirtymävaihe ja kasvupyrähdys)

Aivan ensimmäisinä kukkimisviikkoina tulevat kannabiskasvisi olemaan siirtymävaiheessa. Kun otetaan huomioon, ettei talvi ole enää kaukana ja kasvisi joutuu pian kannattelemaan suurta budikuormaa, tulee se todennäköisesti kasvamaan nopeasti. Joidenkin lajikkeiden pituus voi lähes tuplaantua tänä aikana. Johtuen kasviesi nyt läpikäymästä nopeasta kasvusta, tunnetaan tämä aikainen kukkimisvaihe myös kasvupyrähdyksenä.

Sillä aikaa, kun kasvisi työskentelee ankarasti saadakseen lisää kokoa ja pituutta, kasvattaa se lukuisia uusia lehtiä, pääosin pääkukintoryhmittymien huipuille. Kannabiksesi ahkeroi kasvattaakseen "vihreää materiaalia", kuten lehtiä ja varsia, jotta se voisi tulla vahvemmaksi ja vankemmaksi.

Tärkeitä asioita liittyen kukkimisen alkuvaiheeseen


(Viikko 1)

Vaikka kasvisi onkin virallisesti siirtynyt kukkimisvaiheeseen, on sillä nyt lisääntynyt kasvua edistävien ravinteiden tarve. Ravinneohjelmaa ei tulisi muuttaa äkisti siirtymällä yhtäkkiä kukkimisravinteiden käyttämiseen. Yleensä suositellaan jatkamaan kasvua edistävien ravinteiden käyttämistä ainakin viikon verran kukkimisen alusta alkaen.

Kannabiksen venähtäessä pituutta kukkimisen alkuvaiheessa saattaa olla viisasta harkita kasvunohjaustekniikoita, kuten alhaisen stressin kasvunohjausta (LST). Tässä tekniikassa varsia taivutetaan alaspäin ja poispäin kasvin keskiosasta. Tekniikan tarkoituksena on saada aikaan tasainen latvusto, jolloin kasvatuslamppujen valo päästään hyödyntämään paremmin. Tämä voi auttaa aikaansaamaan huomattavasti parempia satoja myöhemmin.

Viikko 2

Toisen kukkimisviikon aikana saatat huomata ensimmäiset valkoiset emit kasvamassa naaraspuolisista kannabiskukistasi. Nämä sirot ja hentoiset karvat kehittyvät suurten aurinkolehtien ja päävarren yhtymäkohdissa. Hennoista karvoista kasvaa myöhemmin kukkia.

Jos kannabiskasvisi on uros, ei se kasvata kyseisiä karvoja, vaan sen sijaan pieniä siitepölypusseja. Jos kasvatat tavallisia, feminisoimattomia kasveja, joiden sukupuolta et tiedä, on nyt aika tunnistaa kasvien sukupuolet, jotta voit erotella urokset naaraista. Urokset eivät kasvata budeja ja pölyttävät lisäksi naaraskasvit, mikä saa ne kasvattamaan siemeniä, mikä on tietenkin ei-toivottua.

Jotta kykenet kunnolla lannoittamaan kasvejasi niiden alettua kukkia ja nähdäksesi ensimerkit kasvavista budeista, tulisi sinun tarkastaa lannoitevalmistajan suositukset. Näihin aikoihin, toisella viikolla täytyy sinun tavallisesti lisätä kukkimisravinteita auttaaksesi kasvejasi saavuttamaan niiden maksimaalisen satopotentiaalinsa.


(Viikko 1 2)

Viikko 3

Kannabiskasvisi eivät vieläkään ole lakanneet täysin kasvamasta ja ovat nyt noin 50 % suurempia kuin vain kolme viikkoa aiemmin. Vaikka ne yhä kasvavat hieman, hidastuu venyminen nyt pikkuhiljaa ja pian se pysähtyy täysin.

Niissä kohdissa kasvia, joissa aiemmin havaitsit karvoja, voit nyt nähdä ensimmäisiä merkkejä budien kehittymisestä. Kasveillasi ei vielä ole monia hartsirauhasia ja trikomeja, mikä tarkoittaa sitä, ettei myöskään niiden erittämä haju ole vielä erityisen pistävä.

Tämä kukkimisen vaihe – kun kasvisi alkaa kuluttaan yhä enemmän energiaansa kukkien kasvattamiseen – on erityisen merkityksellinen. Varmista, että tarjoamasi lannoitteet ovat sopivia ja tarkista tuotteiden merkinnöistä suositellut annokset.

Kasviesi käydessä entistä vaativammiksi kannattaa tehdä tarkastus mahdollisten puutosten varalta. Ne voivat ilmetä monin eri tavoin, kuten lehtien värjääntymisenä tai kellastumisena tai jopa lehtien putoamisena. Samalla kannattaa myös tarkistaa kasvisi mahdollisen ylilannoittamisen (ravinnepalon) varalta, jota voi ilmetä myös näihin aikoihin. Ravinnepalon huomaa usein lehtien kärkien värjääntymisestä. Jos näin tapahtuu, täytyy lannoittamista vähentää.


(Viikko 3)

Viikko 4

Kukkimisvaiheen neljännellä viikolla ovat kannabiskasvisi todennäköisesti lopettaneet kasvamisensa täysin ja kuluttavat kaiken energiansa budien tuottamiseen. Budeista pilkottaa yhä valkoisia karvoja, mutta itse budit kasvavat suuremmiksi ja pulleammiksi päivä päivältä. Kasvisi kasvattavat nyt enemmän ja suurempia budeja ja tuottavat siten enemmän trikomeja, mikä tekee tässä vaiheessa myös hajusta paljon huomattavamman.

Kannabiskasvisi on lakannut kasvamasta, joten sinun ei tarvitse kiinnittää enää erityistä huomiota kasviesi kasvunohjaukseen. Ennen saatoit taivutella kasvejasi alaspäin, mutta nyt saatat harkita niiden pitämistä pystyssä tukirakentein, jos ne sattuvat sellaisia tarvitsemaan.


(Viikko 4)

Viikko 5

Kukkimisen viidennellä viikolla huomaat, kuinka joka puolella kasviasi sijaitsevista budeista tulee tiiviimpiä. Saatat myös bongata uusia budeja kasvamassa eri paikoissa, kuten yhteen kukintoryhmittymien varrella. Kiitos yltäkylläisten budien, käyvät kannabiskasvisi pulskemmiksi joka ikinen päivä. Tämä on takuuvarma merkki siitä, että kukkimisvaihe on täysiä päällä. Tässä vaiheessa kasvisi tuoksuvat hyvin intensiivisesti. Varmista, että käytettävissäsi on hyvä ilmanvaihtojärjestelmä, jos kasvatat sisällä sellaisella alueella, jolla kasvatus on laissa kiellettyä.

Osa kannabiskasviesi aiemmin valkoisina loistaneista emikarvoista saattaa nyt muuttua tummemmiksi, rusehtavan tai kullanruskean värisiksi. Samalla kun tarkastelet kasviesi trikomeja, saatat bongata joidenkin niistä muuttuvan läpinäkymättömiksi. Trikomien muuttuminen maitomaisen valkoisiksi ja karvojen tummentuminen ovat molemmat merkkejä siitä, etteivät kasvit ole enää kaukana sadonkorjuuvalmiudestaan.


(Viikko 4)

Viikot 6, 7 ja 8 (myöhäinen kukkimisvaihe, juuri ennen sadonkorjuuta)

Kaikki kannabislajikkeet eivät tarvitse yhtä pitkää aikaa kukkimiseensa, mutta monet lajikkeet ovat silti sadonkorjuuvalmiita näiden kolmen viimeisen viikon aikana. Monetkaan lajikkeet eivät kuitenkaan ole valmiita ennen viikkoa 8.


(Viikko 5)

Kannabiskasvien huuhtelu

Kannabiskasvin huuhteluaika vaihtelee, mutta riippuen kunkin lajikkeen kukkimisajasta, on se yleensä kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta. Huuhteleminen tarkoittaa sitä, että kasvin lannoittaminen lopetetaan ja sen sijaan sille annetaan ainoastaan pelkkää pH-tasapainotettua vettä viimeisinä viikkoinaan. Tällä hankkiudutaan eroon (huuhdotaan) maaperän suoloista ja mineraaleista, minkä ansiosta budi maistuu paremmalle ja puhtaammalle. Muutoin savu voi olla liian karkeaa ja maistua epämiellyttävän kemialliselle.


(Viikko 6)

Tarkasta kasvisi määrittääksesi oikean sadonkorjuuajan

Selvittääksesi oikean ajan kasviesi sadonkorjuulle voit käyttää luuppia tai pientä mikroskooppia, jolla tarkastaa säännöllisesti kasvisi trikomit. Voit tarkastaa, milloin trikomit muuttuvat väritykseltään kirkkaista maitomaisen valkeiksi. Jos useimmat näkemistäsi trikomeista ovat yhä kirkkaita ja läpinäkyviä, tarkoittaa se, että vielä on liian aikaista sadonkorjuulle. Mutta silloin, kun suurin osa trikomeista on väritykseltään kullanruskeita ja läpinäkymättömiä, tarkoittaa tämä sitä, että budien THC-sisältö on maksimissaan ja kasvi on valmis sadonkorjuuseen.


(Viikko 7)

Provinkit parempiin satoihin

Kannabiskasvin ohjaaminen läpi kukkimisvaiheen voi tuntua vaikealta tehtävältä, erityisesti aloitteleville kasvattajille. Noudata näitä yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla varmistat loistavan sadon joka kerta.


(Viikko 8)

Kasviesi sukupuolien tunnistaminen

Useimmat kasvattajat tunnistavat kasviensa sukupuolet vegetatiivisen vaiheen viimeisellä viikolla tai kukkimisen alkuviikoilla. Muista, että urospuoliset kasvit kehittävät siitepölypusseja, jotka näyttävät pieniltä palloilta. Urokset täytyy kerätä pois tai eristää naaraista, jos haluat välttää naaraiden pölyttymisen.

Pidä myös silmällä naaraskasvejasi niiden kukkiessa bongataksesi mahdolliset hermafrodiittiyksilöt. Vaikka se ei olekaan yleistä, saattavat jotkut kannabiskasvit kehittää sekä naaras- että urospuolisia kukkia, kun taas toiset saattavat kehittää heteitä (puhekielessä banaaneja) viimeisenä yrityksenään luoda siemeniä vastauksena voimakkaalle stressille altistumiselle.

Korjaa ongelmat ennen kukkimista

Jos olet sisäkasvattaja, on sinulla se etu puolellasi, että kykenet hallitsemaan kasviesi kukkimisen alkamisajankohtaa. Varmista käyttäväsi tätä seikkaa hyödyksi siirtämällä kasvisi kukkimisvaiheeseen vain silloin, kun ne ovat 100-prosenttisen terveitä. Et varmastikaan halua joutua korjaamaan ravinnepuutoksia tai taistelemaan tuhoeläimiä ja tauteja vastaan silloin, kun kasvisi jo kukkivat.

Jos kasvatat ulkona, on sinulla vähemmän hallintaa siitä, milloin kasvisi alkavat kukkia. Sen sijaan sinun täytyy pitää kalenteria tarkkaan silmällä ja korjata kaikki mahdolliset ongelmat ennen kesän päättymistä.

Tee siirtymävaiheesta kukkimiseen niin sujuva kuin mahdollista

Kukkivat kasvit tarvitsevat eri kosteustasot ja lämpötilat kuin vegetatiivisen vaiheen kasvit. Sen sijaan, että muuttaisit sekä lämpötilan ja kosteuden että valojakson samalla kertaa, suosittelemme muuttamaan lämpötilan ja kosteuden kahden päivän aikana, minkä jälkeen tulisi sinun antaa kasviesi kasvaa tottuneina näihin muutoksiin jättäen ne vegetatiiviseen vaiheeseen muutamaksi ylimääräiseksi päiväksi, ennen kuin muutat valojaksoa.

Hoida valot kuntoon

Kannabiskasvit pitävät punaisen ja oranssin valon aallonpituuksista (580–700 nm) kukkimisen aikana edistääkseen kukkiensa kypsymistä. Käytä tämän spektrin kasvatusvaloa kukkimisvaiheessa saadaksesi parhaita tuloksia.

Älä siirrä kukkimisen lähellä

Siirtäminen ja uuteen paikkaan istuttaminen aiheuttaa kannabiskasveille shokin. Vältä aina siirtämistä juuri ennen kukkimisvaihetta ja sen aikana välttyäksesi satopotentiaalin vaurioittamiselta.

Trimmaa ylimääräinen lehvistö

Varmista, että olet ennen kukkimisvaiheen alkamista ohjannut kannabiskasviesi kasvua ja trimmannut niitä mahdollistaaksesi mahdollisimman suuren valomäärän pääsyn budien kasvukohtiin. Jokaisella kasvattajalla on oma lähestymistapansa trimmaukseen, mutta me pidämme erityisesti Kyle Kushmanin suosituksesta: "Jos oksan kärki ei ulotu vähintään puoleen väliin kasvin koko pituudesta, saa se luvan lähteä". Tämän menetelmän tarkoitus on auttaa kasvia keskittämään energiansa vain niihin budien kasvukohtiin, jotka tuottavat parasta laatua.

Muista myös aina trimmata kellertävä tai kuollut lehvistö kukkimisen aikana. Vaikka kasviesi tulisi pysyä rehevinä ja vihreinä noin viikolle neljä asti, lopettaa osa lehdistöstä kukoistuksensa kasvin omistaessa enemmän energiaa budiensa tuotantoon. Tämä on täysin normaalia ja voit huoletta poistaa kaikki lehdet, jotka kellastuvat tai kuivuvat täysin.

Video id: 484384984

Pidä kosteustasapaino 45 %:ssa

Kukkien mätäneminen on todellinen ongelma, joka voi pilata koko sadon. Suojellaksesi kasvejasi ja optimoidaksesi niiden kasvun, tulisi sinun pitää kasvatushuoneesi suhteellinen kosteus 45 %:ssa.

Pidä lämpötilaa tarkasti silmällä

Kukkivat kannabiskasvit viihtyvät 20–23 °C:n päivälämpötiloissa ja noin 15–18 °C:n yölämpötiloissa. Varo yllättäviä lämpötilan pudotuksia tai nousuja, kun laitat valosi päälle tai kiinni. Yllättävät pudotukset voivat järkyttää kasvejasi ja yhtäkkiset lämpötilan kohoamiset puolestaan saada kondensaatiota muodostumaan budien pinnoille, mikä voi aiheuttaa kukkien mätänemistä.

Käytä hiilisuodattimella varustettua ilmanvaihtojärjestelmää

Hiilidioksidin lisääminen ilmaan kukkimisvaiheen aikana voi tehostaa sekä kasvua että satoa. Jos voit, pyri pitämään CO₂-tasot 1 000–1 200 ppm:ssä kukkimisen aikana.

Vältä ravinnepaloa

Kukkimisen aikana ei voida kompensoida ravinnepaloa. Varmista, että noudatat tarkkaa lannoitusaikataulua ja muista lopettaa lannoittaminen kokonaan kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta ja huuhtoa kasvisi.

Tue raskaita budeja

Ei ole lainkaan epätavallista, että kukkivat kasvit taipuvat budiensa painosta. Käytä bambukeppejä ja narua tukemaan raskaita oksia ja varmistaaksesi, että ne saavat niin paljon valoa kuin mahdollista.

Vältä valopaloa

Kuten ravinnepalon tapauksessa, ei valopaloa voida kompensoida kukkimisen aikana. Muista siis pitää kasvatusvalosi hyvän etäisyyden päässä latvuston yläpäästä. Valopalo aiheuttaa vaurioita paitsi terveelle lehvistölle, mutta voi aiheuttaa myös kalsiumin puutosta kukkimisen alkuvaiheessa. Jos kukkiesi yläosat alkavat vaaleta kukkimisen aikana, tarvitsee sinun todennäköisesti nostaa valojasi!

Käytä fulvohappoa kukkimisvaiheen alkaessa

Fulvohapon käyttäminen vegetatiivisen vaiheen loppupuolella / kukkimisvaiheen alussa voi auttaa kasvattamaan budiesi kokoa aikaisessa vaiheessa. Muista myös tarjota kasveillesi enemmän kalsiumia kukkimisen aikana sekä hydro- että multakasvualustoilla kasvattaessasi.

Hauskaa kukkimisvaihetta!

Pilven kasvattaminen voi vaikuttaa monimutkaiselta ja haastavalta. Ovathan kannabiskasvit kuitenkin herkkiä ja yksikin moka kukkimisvaiheen aikana voi huomattavasti vaikuttaa satosi kokoon ja laatuun. Tee tästä oppaasta kirjanmerkki selaimeesi taataksesi loistavat sadot joka ikinen kerta. Lue tämä uudelleen ennen kuin muutat seuraavan kasvatuseräsi valojakson kukkimisen puolelle!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun