Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sholl


Autoflower-lajikkeet ovat mahtavia. Ne kasvavat nopeasti ja helposti, ja ne sujahtavat kompaktin kokonsa ansiosta melkein minne tahansa. Vaikka autoflowerit sopivat erinomaisesti myös sisäkasvatukseen, saat niistä kaiken irti ulkokasvatuksessa luontoäidin ystävällisellä avulla.

Vain muutama vuosi sitten monet kasvattajat eivät ottaneet autoflowereita vakavasti. He pitivät niitä aloittelijoille sopivina lajikkeina, sillä ensimmäiset autoflowering-lajikkeet eivät pystyneet vastaamaan valoriippuvaisten lajikkeiden satoon, tuoksuun ja tehoon. Tämä asianlaita on kuitenkin muuttunut merkittävästi viime vuosina. Nykyaikaiset autoflowerit tuottavat suuria satoja, ja niiden nuput ovat laadultaan fotoperiodilajikkeiden veroisia. Siksi onkin luonnollista, että kasvattajat kasvattavat näitä lajikkeita ulkona, jotta he voivat hyödyntää niiden tärkeimpiä ominaisuuksia mahdollisimman hyvin. Seuraavassa on joitakin ulkona kasvatettavien autojen etuja:

  • Auringonvalo tarkoittaa parempia satoja ja paksumpia budeja.
  • Voit saada useita satoja yhden kasvukauden aikana.
  • Voit kasvattaa niitä ulkona mihin aikaan vuodesta tahansa (säästä riippuen).
  • Ne ovat vähemmän alttiita tuholaisille nopeamman kasvun ansiosta.
  • Ne mahtuvat pieneen tilaan parvekkeella, terassilla tai puutarhassa.
  • Pienen kokonsa vuoksi ne ovat ihanteellisia vuoksi diskreettiin ulko-/sissikasvatukseen

Ennen kuin aloitat - autoflowerien ulkokasvatuksen suunnittelu

Yksi autoflowerien eduista on niiden nopea kasvu. Jotkin autoflower-lajikkeet voivat tuottaa satoa hämmästyttävän lyhyessä 50-55 päivässä siemenen istutushetkestä. Vaikka niiden erittäin nopea kasvu on yleensä etu, tarkoittaa se myös, että autoflowerit eivät anna anteeksi tiettyjä virheitä, koska niillä ei yksinkertaisesti ole aikaa korjata ongelmia, kuten valojaksoriippuvaisilla lajikkeilla. Samoin jos niiden lyhyen elinkaaren aikana ilmenee merkittäviä ongelmia, tauteja ja ylikastelua, tuholaisia ja muuta sellaista, voi tämä heikentää satoa huomattavasti.

Välttääksesi nämä ongelmat sinun on suunniteltava autoflower-projektisi huolellisesti, jotta kasvit voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa siinä lyhyessä ajassa, joka niillä on käytettävissään. Pohdi ennen kaikkea kasvatuspaikan soveltuvuutta.

Millainen ilmasto on? Aiotko istuttaa siemenesi suoraan puutarhapenkkiin vai ruukkuihin? Millaisia ravinteita aiot käyttää? Saavatko kasvisi riittävästi auringonvaloa? Pystytkö huolehtimaan kasveistasi, vai kasvatatko syrjäisessä paikassa, jossa et voi käydä usein?

Jos esimerkiksi satut asumaan kylmemmässä ja sateisemmassa ilmastossa, sinun kannattaa valita autoflower-lajike, joka ei pahastu viileämmistä lämpötiloista ja joka kestää myös hometta. Jo nämä yksinkertaiset seikat voivat auttaa sinua optimoimaan viljelmäsi ja välttämään katastrofin.

Video id: 484519466

Milloin autoflowerit kannattaa istuttaa ulos

Fotoperiodinen kannabis on riippuvainen luonnollisista päivänvalon tunneista kasvu- ja kukintavaiheissaan. Siemenet istutetaan yleensä myöhään keväällä, jolloin ne kasvavat loppukesään asti, jolloin lyhyemmät päivänvalon tunnit pakottavat ne kukkimaan. Loppukesästä/alkusyksystä ne ovat valmiita sadonkorjuuseen.

Autoflowerien hienous on siinä, että ne eivät ole riippuvaisia valon määrästä, joten voit istuttaa ja korjata autoflowereita milloin sinulle sopii. Jos asut ilmastossa, jossa ei ole pakkas- tai hallariskiä, kuten Välimeren alueella, voit periaatteessa kasvattaa autoflowereita ympäri vuoden.

Toisaalta kannabis, mukaan lukien autoflowerit, kasvaa parhaiten saadessaan vähintään 10–12 tuntia auringonvaloa. Näin ollen siemenet on silti parasta istuttaa keväällä päivien ollessa pidempiä, joskus huhtikuun lopusta toukokuun alkuun Euroopassa. Tämä hyödyttää kasvien kasvua. Pääset näin korjaamaan satoa heinäkuun lopulla ja aloittamaan uuden sadon elokuun alussa, jolloin se on valmis lokakuussa. Jos satut asumaan lämpimässä ilmastossa, jossa ei ole pakkasta, voit saada jopa neljä satoa yhden vuoden aikana!

Jos asut pohjoisempana, kannattaa välttää vuoden kylmimpiä ja sateisimpia kuukausia. Näissä ilmastoissa voit istuttaa autot joskus myöhään keväällä, kun pakkasvaaraa ei enää ole. Tarkka ajankohta riippuu asuinpaikastasi, ja se voi vaihdella huhtikuusta kesäkuun alkuun. Myös kylmemmän ilmaston lyhyempi kesä on tekijä, joka on syytä ottaa huomioon. Kylvö ei myöskään saisi tapahtua liian myöhään, sillä haluat välttää kannabiksen kukittamista sadekaudella. Jos asut paikassa, jossa syksyt ovat sateisia, voi olla hyvä kylvää jo kesäkuun alussa, jotta pääset korjaamaan satoa myöhään elokuussa. Näin voit voittaa huonon sään, eivätkä nuppusi joudu homeen uhreiksi.

Lopputulos: Paras istutusajankohta riippuu kasvatusilmastosta. Varmista, että kasvit saavat runsaasti auringonvaloa, ja tee kaikkesi välttääksesi pakkasta ja runsaita sateita.

Xylem

Kuinka kasvattaa ulkona olevia autoflowereita

Nykyään voit löytää monia hienoja autoflower-kannabiksen siemeniä. Voit tutustua mm. Royal AK Automaticiin, Amnesia Haze Automaticiin, Northern Light Automaticiin ja moniin muihin upeisiin autofloweriin Royal Queen Seedsillä. Kun löydät mieleisesi lajikkeen, joka kasvaa hyvin ilmastossasi, voit aloittaa ulkokasvatuksen.

1. Autoflower-siementen idättäminen

Germinate

Voit idättää autoflower-kannabiksen siemeniä aivan kuten tavallisia feminisoituja siemeniä. Jotkut viljelijät haluavat idättää käyttämällä "märkä paperi" -menetelmällä tai laittamalla siemenet vesilasiin. Voit myös istuttaa siemenesi suoraan lopulliseen astiaan. Autoflower-kannabiksen siirtoistuttaminen ei ole suositeltavaa, sillä siirto pienemmästä ruukusta suurempaan voi hidastaa sen kasvua shokin takia. Koska autojen elinkaari on jo valmiiksi rajallinen, tätä kannattaa välttää, sillä se voi johtaa sadon pienenemiseen.

Parhaiden tulosten saavuttamiseksi suosittelemme Autoflowering Starter Kittiä siementen idättämiseen. Tässä paketissa on kaikki mitä tarvitset, jotta voit antaa kannabiskasveillesi parhaan mahdollisen alun elämälle.

2. Valmistele istutusastia tai kasvupaikka

Planting containers

Jos kasvatat autoflowerisi ruukussa, valitse tarpeeksi suuri ruukku. Vaikka autoflowerit pärjäävät yleensä hyvin pienemmissä ruukuissa verrattuna joihinkin isompiin valoriippuvaisiin lajikkeisiin, et silti halua rajoittaa niiden kasvua turhaan. 7-15 litran ruukkukoko riittää tähän tarkoitukseen. Muista jälleen, että valitsemasi ruukku on myös lopullinen ruukku.

Jos et käytä ruukkua ja haluat istuttaa suoraan multaan, pidä mielessäsi, ettei valitsemasi kasvupaikan ulkoilmamulta ole välttämättä optimaalinen. Luonnonmullassa ei todennäköisesti ole riittävästi ravinteita, se saattaa oman huonon veden läpäisykyvyn ja/tai sisältää haitallisia mikro-organismeja, jotka vaikuttavat haitallisesti kasvisi kasvuun. Näistä syistä ulkokasvattajat kaivavat usein ensin ulkokasveilleen kuoppia, jotka he täyttävät sopivalla kasvualustalla ennen siementen istuttamista.

3. Kastelu ja ravinteet ulkokasvien autoflowerille

Watering

Koska autoflowerit kasvavat yleensä pienempään kokoon, ne eivät tarvitse yhtä paljon vettä kuin elinvoimainen valojaksoinen sativa, mutta sinun kannattaa silti varmistaa, että ulkona kasvavalla autoflowerillasi on riittävästi juotavaa. Se, kuinka paljon ja kuinka usein sinun täytyy kastella, riippuu jälleen kerran ilmastostasi ja kasvisi yksilöllisistä tarpeista. Aivan kuten minkä tahansa muunkin kannabiskasvin kohdalla, sinun tulee välttää erityisesti ylikastelua, mutta myöskään alikastelu ei ole hyvä asia.

Ravinteiden osalta on myös tässä tapauksessa syytä olla varovainen määrien suhteen. Lannoittaminen kannattaa aina aloittaa ½- tai ¾-annoksilla sen varmistamiseksi, ettei annos ole liian suuri. Voit myös harkita hitaasti vapautuvia ravinteita. Ne voivat olla ihanteellisia, kun kasvatat ulkona paikassa, jossa et voi käydä kovin usein. Kun täydennät kasvualustaa hitaasti vapautuvilla ravinteilla, saa kasvisi niistä kaiken tarvitsemansa. Näin sinun ei tarvitse vaivautua ruokkimaan sitä, vaan huolehtia pelkästä kastelusta.

4. Sadonkorjuu

Harvesting

Jotkut autoflowerit voivat olla valmiita vain 50-60 päivässä, mutta on myös sellaisia, jotka kestävät pidempään, aina 80 päivään asti. Aivan kuten fotoperiodilajikkeiden kohdallakin, tiedät sadonkorjuuajan olevan lähellä, kun nuppujen alun perin valkoiset emit alkavat muuttua ruskeiksi. Jos haluat nähdä tarkasti milloin on aika korjata sato, kannattaa sinun tutkia kannabiskasvisi trikomeja. Trikomit ovat pieniä, sienenmuotoisia ulokkeita kasvin silmuissa ja sokerilehdissä. Kasvukauden aikana trikomit ovat aluksi kristallinkirkkaita, mutta myöhemmin kukinnan aikana trikomit muuttuvat maitomaisen valkoisiksi, ja sadonkorjuun aikoihin ne taittuvat valkoisesta meripihkanvärisiksi. Trikomit eivät näy paljain silmin, joten niitä voi tarkastella tarkemmin jalokiviluupilla tai mikroskoopilla. Kasvattajat pyrkivät korjaamaan sadon usein silloin, kun tietty prosenttiosuus trikomien pienistä "kuplapäistä" muuttuu meripihkanvärisiksi. Tässä vaiheessa kasvin lehdet ovat yleensä alkaneet kellastua.

Kun olet valmis keräämään sadon, leikkaa nopeasti budeja sisältävät oksat pois kasvistasi, äläkä tuhlaa paljon aikaa ei-toivotun huomion herättämiseen. Kun olet tuonut sadon turvallisesti kotiin, voit leikata nuppuja paremmin. Vaihtoehtoisesti voit ripustaa oksat kuivumaan kukintojen ollessa vielä kiinni niissä.


Ulkona kasvattamiseen voi liittyä omat mahdolliset ongelmansa. Yksi niistä on se, että joku löytää kannabiksesi luonnosta, mutta myös eläimet ja hyönteiset saattavat pitää sadostasi. Tätä ongelmaa voi kuitenkin pyrkiä torjumaan.

🐞TUHOLAISET
Onneksemme voimme todeta, että autoflowering-kannabislajikkeet ovat jokseenkin vähemmän alttiita tuholaisten ja hyönteisten aiheuttamille vahingoille. Itse asiassa, jotkin autoflowering-lajikkeista on jopa jalostettu olemaan erityisen sitkeitä hometta ja tuholaisia vastaan. Myös johtuen autoflowereiden lyhyestä elinkaaresta, eivät hyönteiset useinkaan ehdi muodostaa kasville vakavaa ongelmaa. Jos kuitenkin huomaat hyönteisiä, kuten vaikka kirvoja tai jauhiaisia kasveillasi, ei sinun tarvitse kaivaa heti kovimpia kemikaaleja esille. Hellävaraisella hyönteistorjuntasprayllä tai neempuuöljyllä voi hankkiutua eroon useimmista yleisistä kannabistuholaisista turvallisella ja luonnonmukaisella tavalla.
🐦SATOOSI TYKÄSTYVÄT ELÄIMET
Jos kasvatat ulkotiloissa, on todennäköistä, että satosi voi myös kiinnittää muiden eläinten, kuten lintujen, kissojen tai peurojen, huomion. Jos kasvatat alueella, jossa kannabista rakastavat luontokappaleet liikuskelevat vapaasti, saattaa ehkä olla fiksua suojata kasvisi kanaverkosta tekemilläsi häkeillä tai bambukepeillä.
🕵️KASVATUSPROJEKTISI PALJASTUMINEN MUILLE
Kallisarvoinen viljelmäsi saattaa olla uhattuna myös silloin, jos joku muu löytää sen. Joku voi varastaa kasvisi tai saatat joutua ongelmiin kasvattamisesta. Autoflowereiden pienempi koko auttaa jo vähentämään vahingossa tapahtuvien paljastumisten riskiä. Pienentääksesi riskiä entisestään, kannattaa valita syrjäinen kasvatuspaikka etäällä poluista ja muista julkisista alueista. Paikan tulisi olla sellainen, jossa muita ihmisiä ei todennäköisesti juuri liikuskele. Valitsemalla autoflowering-lajikkeita, jotka eivät luonnostaan tuoksu paljoa, voit yhä pienentää paljastumisriskiä. Kun istutat kannabiksesi yhdessä **kumppanuuskasveja, kuten yrttejä, kukkia tai vihanneksia, kykenet paitsi naamioimaan projektiasi ja pitämään sen piilossa, myös ehkäisemään tuholaisia pääsemästä niskan päälle parantamalla ympäröivän maaperän kuntoa.

Näiden vinkkien avulla voit odottaa runsasta satoa kasvattaessasi autoflower-kannabista ulkona.

Mukavia viljelyhetkiä!

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun