Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter

MITÄ KANNABIKSEN LATVOMISELLA TARKOITETAAN?

Topping eli latvominen on prosessi, jossa kannabiskasvin päävarren kasvava kärki katkaistaan. Tämä on ehkä yleisin HST- eli high stress training -tekniikka, jota sekä sisä- että ulkokasvattajat käyttävät. Luonnollisesti kasvava kannabis saa tyypillisesti joulukuusimaisen rakenteen; yksi hallitseva, keskeinen päävarsi suurine budeineen ja useita sivuhaaroja. Kaikki kasvin osat saavat osansa auringonvalosta jossain vaiheessa päivää auringon kulkiessa reittinsä taivaalla.

Sisätiloissa kasvatettavat kannabiskasvit sen sijaan saavat valoa yläpuolella olevasta kiinteässä pisteessä sijaitsevasta kasvatusvalaisimesta. Tämä tekee luonnollisen muotoisista kannabiskasveista tehottomia viljeltäviä sisätiloissa, ellet kasvata suuria määriä SOG eli Sea of Green -menetelmällä. Latvominen on ammattikasvattajien suosima menetelmä satojen lisäämiseksi. Sitä käyttävät myös kotikasvattajat, jotka haluavat täyttää kasvutilansa kourallisella kasveja sen sijaan, että sinne pakattaisiin suurin mahdollinen kasvimäärä.

Kannabiksen kärjen poistaminen kannustaa kahden uuden päävarren kehittymistä ja edistää alempien, toissijaisten haarojen kasvua. Tavoitteena on kääntää joulukuusen muoto ylösalaisin, jotta kasvi pääsee hyödyntämään valoa paremmin. Kasvuhormoni leviää kaikkiin versoihin, kun apikaalisen kukinnon valta-asema poistetaan. Haarautuvat, matalaprofiiliset kasvit ovat parempia kasvattajan kannalta. Sisätiloissa pystysuora tila on usein vähissä, ja ulkona leveät pensaat ovat korkeita puita huomaamattomampia ja helppohoitoisempia. Latvominen on loistava tekniikka kannabiksen kasvun hallintaan saamiseksi.

New Colas

New Colas

MILLOIN LATVOA KANNABIS

Latvo Huiputa kasvisi sen jälkeen, kun ne ovat kehittäneet 3-5 lehtiparia, sillä silloin niiden juuret ja varret ovat tarpeeksi vahvoja toipuakseen stressistä. Kasvit saavuttavat tyypillisesti tämän koon noin 30 päivän kasvuvaiheen jälkeen. Muista kuitenkin, että eri lajikkeet kasvavat eri nopeudella.

Kasvit eivät kestä latvomista taimivaiheessa. Jos yrität latvomista tänä aikana, vaarana on, että taimet kuolevat tai muuttuvat kitukasvuisiksi. Vastaavasti kukintavaiheessa tapahtuva latvominen aiheuttaa taatusti vahinkoa arvokkaille kasveillesi.

Odota noin 1-2 viikkoa ennen uuden kasvun latvomista. Kasvit tarvitsevat tämän ajan toipuakseen stressistä ja sopeutuakseen uuteen kasvutapaan.

MITEN LATVOA KANNABIS

Kun haluat latvoa kasvin, tee steriileillä saksilla puhdas leikkaus päävarren kärkeen ja poista latvakasvusto kokonaan. Muista jättää noin 5 mm tilaa leikkauskohdan ja sivuhaarojen väliin. Näin saat hieman virhemarginaalia ja vältät vahingossa katkaisemasta näitä tärkeitä rakenteita.

Yksinäisen päähaaran ja kukinnon sijaan kasvi kasvattaa nyt kaksi erillistä päähaara - pääbudi ei jatka kasvuaan, vaan se korvautuu kahdesta alemmasta haarasta muotoituvilla kahdella uudella pääbudilla.

Voit toistaa tämän prosessin myöhemmin kasvin toivuttua. Jonkin ajan kuluttua nämä juuri luodut kaksi haaraa ovat valmiita latvottaviksi. Tämä jakaa entisen yhden apikaalisen pääkukinnon kasvun edelleen neljään erilliseen kukintoon.

Jatka prosessia, kunnes olet tyytyväinen kasvin latvustoon.

Topping

Topping

TYÖKALUT KANNABIKSEN LATVOMISEEN

Kannabiksen latvominen vaatii tarkkuutta, huolellisuutta ja puhtautta. Kasvin katkaiseminen tylpällä työkalulla voi aiheuttaa varren katkeamisen ja jättää paljon suuremman haavan kuin oli tarkoitus.

Käytä terävimpiä teriä, joita käsiisi saat. Toimisto- ja keittiösakset toimivat, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin erityisesti tähän työhön suunnitellut työkalut, joten harkitse karsintasaksien käyttöä. Myös partaterät ovat hyvä vaihtoehto.

Kokeile vaikka RQS:n kaarevia trimmaussaksia, jotka on tehty kannabiskasvien harventamiseen ja muokkaamiseen Terävät terät ja vankka kahva tekevät niistä täydelliset tarpeisiisi. Niiden kaareva muotoilu tekee niistä täydelliset myös syvälle latvusten sisään ulottuvaan työhön ja sokerilehtien leikkaamiseen sadonkorjuun aikana. Voit myös käyttää tätä kätevää työkalua puhtaiden pistokkaiden saamiseen kloonausta varten.

MIKÄ ON FIMMING KANNABIKSEN KASVATUKSESSA?

Fimming on toinen HST-tekniikka, jota käytetään sadon lisäämiseksi ja jonka tavoite on samantapainen kuin latvominella, mutta lopputulos eroaa siitä hieman. Tavoitteena on tässäkim lisätä pääbudien määrää, mutta kaksinkertaistamisen sijasta fimming voi synnyttää jopa yli 4 uutta päähaaraa. Tämä tekniikka on erittäin suositeltava mikroviljelijöille, joilla on ehkä vain 1-2 kasvia.

Toissijaiset haarat saavat annoksen kasvuhormoa, jota aiemmin olisi käytetty päävarren kehittämiseen. Useimmat viljelijät raportoivat kuitenkin, että leikkaaminen on hieman tehottomampi keino vähentää venymistä kuin latvominen. Fimmattu kannabiskasvi voi silti kasvaa melko korkeaksi, vaikkakin siinä on paljon enemmän uusia päähaaroja.

MILLOIN KÄYTTÄÄ FIMMAUSTA KANNABIKSELLE

Odota, että kasvi on kehittänyt 3-5 lehtiparia, ennen sen fimmaamista. Kuten latvomisenkin kanssa, voi toimenpiteen suorittaminen liian aikaisin järkyttää kasvia ja hidastaa taimesi kasvua. Sinun tulisi fimmata kasveja vain vegetatiivisen kasvuvaiheen aikana, jotta kasvit voivat keskittää kaiken energiansa budien tuotantoon kukintavaiheessa. Jos haluat kouluttaa kasviasi kukinnan aikana, kokeile lempeämpiä tekniikoita, kuten alhaisen stressin kasvunmuokkaustekniikoita (LST, low stress training).

MITEN FIMMATA KANNABIS

Fimmauksessa nipistetään tai leikataan pois noin 75 % kasvin kärjestä. Itse sana FIM tarkoittaa "f*ck I missed", ja se viittaa siihen, kuinka huolimattomalta tekniikka vaikuttaa. Se nimittäin näyttää siltä, että viljelijä mokasi latvomisyrityksensä! Ulkonäköä lukuun ottamatta kyseessä on äärimmäisen yksinkertainen ja tehokas tekniikka.

Tartu kasvin kärkeen ja venytä kasvustoa varovasti yhdellä kädellä. Leikkaa puhtailla saksilla noin 75 prosenttia latvasta. Jäljelle jää pieni kasvusto, josta kasvaa lopulta neljä haaraa

Fimming

Fimming

LATVOMISEN JA FIMMINGIN RAJOITUKSET

Latvominen ja fimming pidentävät sitä aikaa, jonka kannabiskasvien on vietettävä 18/6-kasvuvaiheessa. Varaudu 4-6 viikon vegetatiiviseen kasvuvaiheeseen, jos aiot käyttää näitä tekniikoita.

Toinen usein unohdettu ja ilmeinen ongelma, joka liittyy useiden yhtä suurien paksujen budien muodostumiseen, on se, että kannabiskasveista tulee yleensä todella latvapainoisia. ScrOG:n puuttuessa kasvit saattavat tarvita tukirakenteita suojaamaan kasvia ja pitämään sen osat ylhäällä.

KARSIMINEN JA KASVUNMUOKKAUS SADON MAKSIMOIMISEKSI

Haluatko mahdollisimman painavan sadon? Jos haluat, on sinun oltava valmis yhdistelemään muutamia tekniikoita. Kannabiskasvien latvominen tai fimmaus ei yksinään riitä pitkälle, vaan sinun on tehtävä enemmän saadaksesi kaikki ne ylimääräiset grammat. Lisäämällä seuraavat kaksi menetelmää sekoitukseen, saatat löytää reseptin, jolla saat huippuluokan sadon.

LOLLIPOPPING

Lollipopping tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan on höttöisten, alempien budien poistamista kannabiskasveista. Ajatuksena on keskittää kasvien energia isojen, paksujen nuppujen kehittämiseen popcorn-budien sijaan. Useimmat kasvattajat poistavat alemman kasvuston kukinnan kolmannella viikolla. Nipistäminen on yleensä suositeltavampaa kuin saksilla leikkaaminen. ScrOG-kasvattajat poistavat yleensä kaiken alemman kasvuston seulan alapuolelta parantaakseen ilmavirtausta ja ohjatakseen kaiken kasvien energian latvoihin.

SCROGGING

Kaikkia edellä mainittuja kannabiksen korkeatuottoisia kasvatustekniikoita voidaan tehostaa edelleen ScrOG:n eli Screen of Greenin avulla. ScrOG on huipputehokas kannabiksen kasvatusmenetelmä. Kun kasvutilan poikki asennetaan verkko tai ritilä, koko kasvusto viritetään maksimituotantoon. Viljelijän on taivutettava ja taiteltava versoja täyttääkseen mahdollisimman monta ruudukkoa ja hyödyntääkseen siten suurin osa käytettävistä tilasta (ja valosta) vaakasuunnassa. Tämä työ alkaa kasvuvaiheessa ja jatkuu varhaiskukintoon asti.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun