Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Steven Voser

Purple Punch Automatic: kasvatuspäiväkirja

Purple Punch Auto


Purple Punch on suosittu moderni hybridi, jossa yhdistyvät Larry OG:n ja Granddaddy Purplen geenit. Royal Queen Seedsin Purple Punch Automatic lupaa kasvattajilleen samat aromit ja fyysisesti rentouttavat ominaisuudet kuin alkuperäinen, mutta yksinkertaisemmassa, nopeammassa ja kompaktimmassa autoflower-siemenen muodossa. Mietitkö, voisiko Purple Punch Automatic sopia sinunkin puutarhaasi? Lue täysi kasvatuspäiväkirjani alta ottaaksesi selvää.

Purple Punch Automaticin kasvatuspäiväkirja: tarvikelista

Kuten joidenkin muidenkin kasvatuspäiväkirjojeni kohdalla, päätin käyttää myös Purple Punch Automaticin kasvattamiseen suhteellisen simppeliä systeemiä. Tässä käyttämäni tarvikkeet:

 • Kasvatuslaatikko: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Valot: MIGRO 200+
 • Ilmanvaihto: Blauberg Turbo - E 100
 • Suodatin: Prima Klima -suodatin PK 100/125
 • Tuuletin: Oskilloiva Koala -tuuletin
 • Ilmankostutin: Beurer LB 45
 • Kasvualusta: Biobizz Light Mix
 • Ruukku: 11-litrainen AirPot
 • Ravinteet: Biobizz ja RQS Organic Nutrition
 • pH-liuos: Plagron Lemon Kick

Huom: Asuinalueeni vesi on melko tavanomaista, joten käytän Plagron Lemon Kickiä laskeakseni sen pH:ta 6–6,5 tietämiin. Laitan myös vedet kannettomiin asioihin ainakin 24 tuntia ennen kuin käytän niitä tarkoituksenani hankkiutua eroon kloorista (joka vaurioittaa juuria ja luonnollisia maaperän organismeja).

Purple Punch Automaticin kasvatuspäiväkirja: taimivaihe (viikko 1)

Päätin idättää Purple Punch Automaticin siemenet suoraan niiden kasvualustassa. Vaikka se ei missään nimessä ole välttämätöntä, olen huomannut, että autoflower-siementen idättäminen suoraan mullassa (talouspaperin tai veden sijaan) auttaa minimoimaan kasveihin kohdistuvaa stressiä tärkeän taimivaiheen aikana.

Aloittaakseni homman valmistelin 2 kpl 11-litraisia AirPot-ruukkuja seuraavalla kasvualustaseoksella:

Huom: Taatakseni, että kaikki kasvualusta-ainesosat olivat hyvin sekoittuneet, täytin ensin ruukkuni puoliksi Biobizz-seoksella ja lisäsin sen jälkeen ravinnepelletit, Rhizobacter-jauheen ja mykorritsan. Sekoitin sitten kaikki ainesosat hyvin käsin ja lisäsin pikku hiljaa enemmän multaa ja pidin huolta siitä, että kaikki ainesosat sekoittuivat tasaisesti. Kun kasvualusta oli valmis, kastelin sen runsaalla, pH-säädellyllä ja klooraamattomalla vedellä.

Purple Punch Automaticin siementen idättäminen

Kasvualustaseoksen valmisteltuani tein pienen reiän (noin 2 cm syvän) kunkin ruukun keskelle. Edistääkseni nopeampaa itämistä ja mahdollistaakseni juuriston kasvamisen entistä vahvempana, sirottelin myös 1 g Royal Queen Seedsin Easy Roots - Mykorritsa Mixiä reikään ennen kuin lisäsin sinne siemenet. Lopuksi peitin ne hellästi kasvualustalla. Sitten kastelin vielä hieman lisää itämisen käynnistymiseksi, nimikoin ruukut ja siirsin ne uuteen kotiinsa Butterfly Farmilla.

Tavoitteenani oli taata nopeampi itäminen ja edistää vahvojen taimien kasvua, joten järjestin kasvatustelttani tähän tapaan taimivaiheessa:

 • Valaistus: Pidin valot 35 cm:n korkeudella AirPot-ruukkujeni reunoista. Annoin niiden olla päällä 24 tuntia vuorokaudessa maksimoidakseni fotosynteesin jo alusta alkaen.
 • Ympäristö: Ensimmäisen viikon aikana pidin teltan lämpötilan 23 ja 25 °C:n välillä ja suhteellisen ilmankosteuden 45–60 %:ssa. Sekä lämpötila että ilmankosteus olivat teltassani hieman matalat ensimmäisen kahden päivän aikana, mutta onnistuin nostamaan molempia 4 päivään mennessä.
 • Ravinteet: Ei mitään.
 • Vesi: Sumutin siemeniäni lukuisia kertoja kolmen ensimmäisen päivän aikana taatakseni, ettei niiden kasvualusta pääsisi kuivumaan.

Ensimmäinen Purple Punch Automatic -siemen oli itänyt neljänteen päivään mennessä. Toinen siemen ei itänyt, joten idätin varasiemenen vanulapulla lisäten siihen vettä. Seitsemänteen päivään mennessä toinen siemen ei yhäkään ollut itänyt, joten istutin nyt jo itäneen varasiemenen sen ruukkuun. Yhdeksänteen päivään mennessä uusi taimi oli nostanut päätään kasvualustasta. Molemmat taimet näyttivät vahvoilta. Niissä oli havaittavissa vain hienoista etiolaatiota ja niiden sirkkalehdet olivat kirkkaanvihreät. 13 päivää itämisen jälkeen olivat molemmat Purple Punch Automatic -siemenet kehittäneet kahdet aitolehtiparit ja siirtyneet virallisesti niiden vegetatiivisiin vaiheisiinsa.

Purple Punch Automatic Grow Report

Purple Punch Automaticin kasvatuspäiväkirja: vegetatiivinen vaihe (viikot 2, 3 ja 4)

Molemmat Purple Punch Automatic -kasveistani viipyivät vegetatiivisessa vaiheessa yhteensä kolme viikkoa. Alla olen selittänyt kunkin vegetatiivisen vaiheen viikon kasvatusprosessin hieman yksityiskohtaisemmin.

Viikko 2

Ensimmäisen vegetatiivisen vaiheensa viikon tullessa päätökseensä näyttivät molemmat Purple Punch Automatic -kasvini terveiltä ja vahvoilta. Purple Punch nro 1 (ensimmäisenä itänyt kasvi) kasvoi yhteensä 11 cm mittaan, kun taas Purple Punch nro 2 (varasiemen) kasvoi 7 cm:n mittaiseksi. Näin järjestin kasvun tämän viikon aikana:

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 1 (24 tunnin valojakso valo 35 cm:n etäisyydellä kasvien yläosista).
 • Ympäristö: Telttani lämpötila oli 23 °C ja käytin ilmankostutinta pitääkseni suhteellisen ilmankosteuden 50 ja 60 %:n välillä.
 • Ravinteet: Annostelin Biobizz Root Juicea kolmantena päivänä. Kukin kasvi sai 1 ml:n Root Juicea liuotettuna 1 litraan vettä.
 • Vesi: Kastelin molempia Purple Punch Automatic -kasveja seitsemäntenä päivänä. Kumpikin kasvi sai 1,5 litraa vettä (pH 6,3).
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 3

Toinen vegetatiivisen kasvun viikko oli melko simppeli: havaitsin molempien Purple Punch Automatic -kasvien kasvavan vakaasti ja viikon loppuun mennessä huomasin jopa pienten kukkien alkaneen muodostua. Molemmat kasveistani tuplasivat kokonsa ja Purple Punch nro 1 kasvoi 23 cm mittaan ja Purple Punch nro 2 saavutti 15 cm korkeuden. Purple Punch nro 1:n lehtien kärkiin ja reunoihin ilmestyi kirkkaankeltaisia häivähdyksiä (katso kuvat), joiden aiheuttajasta en vielä ole varma.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 1.
 • Ympäristö: Telttani lämpötila oli 23,5–25 °C ja suhteellinen ilmankosteus oli 40–49 %.
 • Ravinteet: Ei mitään.
 • Vesi: Kastelin molempia Purple Punch Automatic -kasvejani 14. päivänä.
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 4

Purple Punch Automatic -kasvini jatkoivat elinvoimaista kasvuaan viimeisen vegetatiivisen vaiheen viikkonsa aikana. Viikon päätteeksi Purple Punch nro 1 oli 50 cm korkea ja Purple Punch nro 2 taas 30 cm (mikä on hyväksyttävää, ottaen huomioon sen, että tämän siemenen kasvun alkaminen viivästyi). Molemmat kasvit olivat myös jo kehittäneet ensimmäiset nuppunsa viikon loppuun mennessä. Purple Punch nro 1 jatkoi kasvuaan keltasävyisine lehtineen, minkä uskon olevan ehkä geneettistä, sillä kaksi muuta teltassa ollutta kasvia eivät osoittaneet lainkaan samanlaisia merkkejä.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 1, mutta himmennettynä 80 %:iin.
 • Ympäristö: Telttani lämpötila oli noin 24 °C. Suhteellinen kosteus putosi 40 %:sta 35 %:iin viikon aikana, joten toin ilmankostuttimen takaisin telttaan.
 • Vesi/ravinteet: Viikon mittaan lannoitin/kastelin kasvejani kolmena eri kertana:

15. päivänä liuotin yhden RQS Easy Grow -ravinnetabletin 6 litraan vettä ja kastelin kutakin kasvia 2 litralla. 18. päivänä kastelin kasvit lisäämättä veteen ravinteita. 21. päivänä lannoitin kasvejani jälleen, tällä kertaa käyttäen seuraavia tuotteita: General Hydroponics CaMg+ (1,5 ml/l), Biobizz Bio Heaven (2 ml/l), Bio Grow (2 ml/l), Acti Vera (2 ml/l) ja Alg-A-Mix (2 ml/l).

Purple Punch Automatic Grow Report

Purple Punch Automaticin kasvatuspäiväkirja: kukkimisvaihe (viikot 5–11)

Molemmat Purple Punch Automatic -kasvini alkoivat kukkimaan, kun saavuttiin neljännelle viikolle niiden itämisen jälkeen. Koko kukkimisvaihe kesti 7 viikkoa. Seuraavassa yksityiskohtaisempi katsaus Purple Punch Automaticin kukkimisvaiheeseen.

Viikko 5

Viidennen viikon loppuun mennessä olivat molemmat Purple Punch Automatic -kasvini venähtäneet huomattavasti. Purple Punch nro 1 oli 66 cm korkea ja Purple Punch nro 2 puolestaan 54 cm. Molemmat kasvit kehittivät myös runsaasti terveitä lehtiä, ja vaikka olenkin tietoinen siitä, että jotkut kasvattajat tykkäävät karsia autoflowereitaan, päätin olla tekemättä sitä aivan vielä.

Molemmat Purple Punch Automatic -kasvini vaikuttivat myös reagoivan hyvin ravinteisiin, joita olin antanut niille viikolla 4, erityisesti, kun niitä vertasi niiden Watermelon-kumppanikasviinsa, joka vaikutti olleen hieman stressaantunut viimeisen lannoittamisen jälkeen. Purple Punch nro 1:n lehtien kärjet olivat yhä keltasävyiset, ja pidän tätä yhä geneettisenä ominaisuutena.

 • Valaistus: Laskin valojaksoa jaksoon 20/4. Pidin yhä lampun 35 cm:n etäisyydellä kasvien latvustosta.
 • Ympäristö: Telttani lämpötilat ylsivät 25 °C:n valojen ollessa päällä ja 20 °C:n, kun valot olivat pois päältä. Suhteellinen ilmankosteus pysytteli 40 ja 43 %:n välillä
 • Vesi/ravinteet: Kastelin kasvejani kolmella eri kerralla, annostellen niille 2 litraa vettä joka kerta. 21. päivänä lannoitin niitä 1,5 ml/l:lla General Hydroponics CaMg+ -lannoitetta. 25. päivänä kastelin jälleen, lisäten veteen tällä kertaa 1 ml/l CaMg+ -lannoitetta ja 1 ml/l Biobizz Bloomia. 27. päivänä kastelin kasvit pelkällä vedellä.
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 6

Tämän viikon aikana kasvini jatkoivat kukkimistaan ja Purple Punch nro 2 sai koossaan vihdoin kiinni Purple Punch nro 1:n, joten teltassani oli vihdoin hienon tasainen latvusto. Se tosiasia, ettei Purple Punch nro 1 ollut kasvanut yhtään korkeammaksi viikon aikana on varma merkki siitä, että se oli siirtynyt selkeästi kukintavaiheeseensa keskittäen kaiken energiansa kukkien kehitykseen. Molemmilla kasveilla oli mukavan tiheä latvusto (jota harkitsen harventavani hieman). Ne olivat alkaneet kehittää pulleita kukkia.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 5.
 • Ympäristö: Lämpötila pysyi 25 °C:ssa valojen ollessa päällä ja 20 °C:ssa valojen ollessa pois päältä. Suhteellinen kosteus sen sijaan putosi huomattavasti 29. päivän 42 %:sta 32. päivän 35 %:iin. Sitten se kohosi jälleen 39 %:iin 35. päivänä.
 • Vesi/ravinteet: Kastelin Purple Punch Automatic -kasvejani kolme kertaa viikolla 6. 29. päivänä liuotin yhden RQS Easy Bloom -tabletin 7 litraan vettä, jonka jaoin tasaisesti kaikkien kolmen kasvini kesken. 32. päivänä annoin molemmille Purple Punch Automatic -kasveille noin 2 litraa vettä, johon olin sekoittanut 1 ml/l Biobizz Bio Bloomia. 35. päivänä annoin kaikille kasveilleni pH-säädeltyä vettä, johon en ollut lisännyt ravinteita.
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 7

Viikon 7 tullessa päätökseensä olivat molemmat Purple Punch Automatic -kasvini jo 67 cm:n korkuisia (hieman korkeampia kuin viime viikolla). Ne näyttivät terveiltä tummine eloisine lehvistöineen. Niissä oli nähtävillä pulleita kukkia, joissa oli punaisia emejä ja sokerinen pinnoite läpinäkyvää, mutta jo aromaattisia trikomeja.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 6.
 • Ympäristö: 7. viikolla telttani lämpötila oli noin 25 °C päivisin ja 21 °C valojen ollessa kiinni. Suhteellinen ilmankosteus pysytteli 41 %:ssa viikon alussa ja putosi 39 %:iin viikon loppua kohti.
 • Vesi/ravinteet: 37. päivänä liuotin yhden RQS Easy Bloom Booster -tabletin 7 litraan vettä, jonka jaoin sitten tasaisesti telttani kolmen kasvin kesken. 41. päivänä kastelin kutakin kasvia 2 litralla vettä, joka oli rikastettu annostelemalla 1 ml/l CaMg+-ravinnetta sekä 2 ml/l Biobizz Bio Bloomia.
 • Kasvunohjaus: Karsin kaikki telttani kolme kasvia 42. päivänä. Poistin vanhat, suurikokoiset lehdet molempien Purple Punch Automatic -kasvien alemmilta oksilta ja poistin sairaan lehdistön Watermelonistani (johon oli ilmestynyt ruskealäikkäisiä keltaisia lehtiä).
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 8

Jälleen yksi viikko kukintaa takana, ja täytyy todeta, että olen hyvin vaikuttunut Purple Punch Automaticin ulkonäöstä ja tuoksusta. Molempiin kasveihin on ilmestynyt kellertäviä lehtiä, mikä viittaa siihen, että ne lähestyvät elinkaariensa viimeisiä viikkoja. Kukat jatkavat hyvin kypsymistään kehittäen suuria, turvonneita verhiöitä huurteisella trikomien pinnallaan ja yhä suuremmalla määrällä punaisia emiä.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 7.
 • Ympäristö: Lämpötilat pysyttelivät 25 °C:ssa valojen ollessa päällä ja 23 °C:ssa niiden ollessa kiinni. Suhteellinen ilmankosteus oli koko viikon noin 40 % vain pienillä heilahteluilla.
 • Vesi/ravinteet: 44. päivänä annoin molemmille kasveille 2 litraa pH-säädettyä vettä. 46. päivänä annostelin niille viimeisen kerran lannoitetta Biobizz Bio Bloom -ravinteella (2 ml/l). Tästä eteenpäin kasvit saivat ainoastaan vettä niiden sadonkorjuuseensa saakka.
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 9

Päätellen Purple Punch Automaticin ulkomuodosta tällä viikolla, arvelisin, että sadonkorjuuseen on noin 2 viikkoa aikaa. Molemmat Purple Punch Automatic -kasvini näyttävät hyvin terveiltä kehittäen yhä enemmän keltaisia lehtiä niiden käyttäessä loppuun ravinnevarastojaan edistääkseen kukkiensa kasvua. Molempien kasvien budit ovat mukavan tiiviitä turvonneine verhiöineen ja yhä kasvavine punaisten emien määrineen. Budit tuntuvat kovilta koskettaessa ja tuottavat ilmoille herkullisen aromin. Käytän mikroskooppia pitääkseni huolella silmällä trikomien kehittymistä. Ne ovat tässä vaiheessa vielä pääosin kirkkaita.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 8.
 • Ympäristö: 25 °C valojen ollessa päällä ja 22 °C niiden ollessa pois päältä. Suhteellinen ilmankosteus oli viikon alussa 38 % ja putosi 34 % viikon tullessa loppuun.
 • Vesi: Kastelin kasvejani kolme kertaa tällä viikolla antaen kullekin joka kerta 2,3 litraa vettä.
Purple Punch Automatic Grow Report

Viikko 10

Sadonkorjuun hetki lähestyy nopeaa vauhtia ja olen yhä hyvin vaikuttunut Purple Punch Automatic -kasvieni ulkonäöstä ja tuoksusta. Kuten voit nähdä tämän viikon kuvista, pulskistuvat näiden yksilöiden budit mukavaa vauhtia saaden ylleen jopa kauniita violetteja sävyjä, joita niin monet kasvattajat rakastavat. Sekä Purple Punch nro 1 että nro 2 tuottavat runsaasti hartsia ja niiden yhä keltaisemmaksi käyvä lehdistö on hyvä merkki siitä, että ne käyttävät viimeisiä ravinnevarastojaan ja tulevat tuottamaan pehmeää ja puhdasta savua.

 • Valaistus: Sama kuin viikolla 9.
 • Ympäristö: 25 °C valojen ollessa päällä ja 22 °C niiden ollessa pois päältä. Suhteellinen ilmankosteus oli 32 % viikon alussa ja 36 % sen loppua kohti tultaessa.
 • Vesi/ravinteet: Kastelin kasvejani kahdesti tällä viikolla. Kukin kasvi sai 2,3 litraa vettä molemmilla kerroilla.

Viikko 11

Yhteensä 80 päivää itämisensä jälkeen ovat molemmat Purple Punch Automatic -kasvini vihdoin valmiita sadonkorjuuseen. Vaikka kohtasin joitakin vaikeuksia yrittäessäni idättää toista siemenistä, täytyy minun sanoa, että tämä lajike ylitti odotukseni. Autoflowereita kritisoidaan usein niiden pienen kokonsa ja voimakkuuden puutteen vuoksi, mutta RQS:n Purple Punch Automatic vaikuttaa suoriutuvan hyvin molemmilla osa-alueilla. Vaikka minun täytyykin myöntää, etten voi vannoa todeksi tämän lajikkeen tehokkuutta, sillä minun täytyy vielä kuivattaa ja kypsyttää budini, saivat silkka kukilla näkyvä hartsin suuri määrä sekä niiden herkullinen aromi minut vakuuttuneeksi siitä, että niiden polttokokemus tulee olemaan erinomainen.

Otettuani viimeiset kuvat kasveista leikkasin ne niiden varsien juurista ja asetin ne roikkumaan ylösalaisin telttaani kuivumaan 25 °C:ssa ja suhteellisen ilmankosteuden ollessa vain hieman alle 40 %.

Purple Punch Automatic Grow Report

Purple Punch Automaticin sadonkorjuun jälkeinen arvostelu

Noin kahden kuivatusviikon jälkeen pakkailen nyt Purple Punch Automatic -kukkiani niiden kypsytyspurkkeihin. Täytyy sanoa, että tämä on ollut tähänastisista lajikkeista suosikkikasvatettavani Butterfly Farmilla. Noin 70 cm:n korkeuteen kasvaneet kasvit sopivat täydellisesti kasvatettaviksi pieneen telttaani ja voisin suositella niitä kelle tahansa samankokoista kasvatustilaa hoitavalle.

Molempien Purple Punch Automatic -kasvien fyysiset ominaisuudet vaikuttivat suhteellisen samanlaisilta, mutta niiden budeista tuli melkoisen erilaisia. Toinen kasvi tuotti pienempiä ja tiiviimpiä kukkia ja toinen hieman pitkänomaisempia versioita. Joka tapauksessa molempien kasvien budit olivat rakenteeltaan tiiviitä ja niissä oli runsaasti aromaattista hartsia. Pikaisen makutestin seurauksena voin ehdottomasti sanoa, että olettamukseni Purple Punch Automaticin voimakkuudesta ja mausta osuivat oikeaan. Tämä kompakti autoflower tuottaa vahvan fyysisen pilven, joka sopii täydellisesti rentoutumiseen. Purple Punch Automaticin aromi on makean marjainen ja se tuottaa hyvin kunnioitettavia satoja, noin 70 grammaa kuivattua budia kasvia kohden.

Kaiken kaikkiaan suosittelisin tätä lajiketta melkein jokaiselle kasvattajalle ja polttelijalle. Purple Punch Automaticin kasvuominaisuudet ovat ideaalit pieniin sisätilojen kasvatusprojekteihin ja sen aromit, maut ja voimakkuus ovat kaikki ensiluokkaisia.

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 viikkoa itämisen jälkeen
Fyysisesti rentouttava

Osta Purple Punch Auto

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun