Kasvatusraportti
Royal Automatic – Royal Queen Seeds

Kirjoittajat Steve & Sexy Dawn

Royal Automatic on feminisoitu autoflowering-lajike Royal Queen Seedsilta, ja tämä raportti kertoo tämän mahtavan lajikkeen nopeasta kasvusta ja kukinnasta.

Neljä Royal Queen Seedsin Royal Autoa asetettiin ”Root riot” -kuutioihin, jotka sijoitettiin 1 metri x 1 metri x 2.1/2 metriä kasvatustilaan, joka oli juuri vuorattu uudella säihkyvällä mylar-pinnoitteella. Kasvuvalona toimi 400 watin metallihalidilamppu, joka oli kiinnitetty hohtavan puhtaaksi puhdistettuun käyrään reflektoriin ja sijoitettu 24-tuuman etäisyydelle kasveista. Seuraavan 63 päivän ajan tämä ympäristö tulisi olemaan heidän kotinsa (jaettuna lukuisien pistokkaiden kanssa, joita tuli ja meni seuraavien kuukausien aikana).

Kasvatussuunnitelma oli seuraava; kolme kasvia tulisi kasvamaan B’Cuzz (kilomix) kasvupohjassa ja yksi kasvi normaalissa halvassa tomaateille tarkoitetussa kasvatusalussa, jonka sekaan sekoitettiin 30% perliittiä. Kolmantena päivänä kaikki versot olivat puhkaisseet pinnan, joten ne sijoitettiin 3,5 tuuman ruukkuihin ja kasteltiin hyvin.

Seuraavan 10 päivän aikana kaikki meni ilman ongelmia, ja kasveja siirrettiin tasaisin väliajoin lähemmäs valonlähdettä, aina siihen asti, että ne olivat 10-12 tuuman päässä lampusta. 14. päivänä annoin 2ml annoksen Nitrozymeä (orgaaninen kasvubuusteri) kahdelle B’Cuzz mixiin sijoitetulle kasville.

16. päivänä latvoin yhden B’Cuzz mixissä olevan kasvin ja siirsin kaikki neljä suurempiin 5 tuuman ruukkuihin. Tämän lisäksi annoin latvotulle kasville toisen 2ml annoksen Nitrozymeä. Syy siihen, miksen heti alusta alkaen laittanut kasveja lopullisiin 10 tuuman ruukkuihin oli kasvatusalueen rajatun koon lisäksi se tosiseikka, että juuri tuolla hetkellä kasvatustila oli täynnä pian pois muuttaneita klooneja.

Päivä 22. Latvottu kasvi näytti ensimmäisiä merkkejä kukinnoista. Oliko tällä mahdollisesti jotain tekemistä kahden Nitrozyme -annoksen kanssa jää ikuisesti hämärän peittoon, mutta ilman ravinteita kasvaneet kasvit eivät kukkineet, vaan venyivät vain pituutta. Kolmas yksilö, täysin ilman ravinteita kasvanut, oli tässä vaiheessa kaikkein houkuttelevimman näköinen ja neljäs, halvassa mullassa kasvanut yksilö, puolestaan näytti voivan huonosti.

25. päivänä suurin kasvi päätti ruveta kukkimaan. 27. päivä puolestaan oli kolmannen, alustavasti parhaan näköisen kasvin vuoro esitellä merkkejä kukkimisesta. Halvassa mullassa kasvava neljäs kasvi istui yksinään ruukussaan 10 sentin mittaisena ilman merkkejä kehityksestä suuntaan tai toiseen, mutta kuitenkin elossa.

30. päivään tultaessa tilan ilman oli käynyt liian kuumaksi paikallisesta lämpöaallosta johtuen. Lämpötilan lähestyessä 30 astetta päätin lisätä kasvatustilaan uuden 12-tuumaisen tuulettimen kahden siellä jo olevan lisäksi, sekä vetää huoneeseen viileämpää ilmaa toisista huoneista 24-tuumaisen tuulettimen avulla. Näiden toimenpiteiden ansiosta saavutin merkittävän yhden asteen pudotuksen kasvatustilan lämpötilaan. Päätin tämän jälkeen nostaa kasvatusvaloa kuusi tuumaa ylöspäin, mikä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, sillä tämän jälkeen kasvien latvojen tasolta mitattu lämpötila osui 27-28 asteen haarukkaan. Oikein hyvä!

Saavuttaessa 35. päivään olivat kaikki neljä kasvia kukkimisvaiheessa. Kaksi niistä (Nitrozymeä saaneet) kukkivat oikein mainiosti siinä missä kolmas vaikutti hieman hitaammalta. Neljäs yksilö, huima 10 sentin jättiläinen, näytti erittäin omituiselta. Minikokoinen budia puskeva kannabis, hyvin outoa. Joskus näihin aikoihin kasvien tuoksu rupesi käymään varsin vahvaksi, eritoten valojen ollessa sammutettuina.

Päivä 36. Siirsin kolme neljästä kasvista tuoreeseen B B'Cuzz'´-sekoitukseen 10-tuuman ruukkuihin. Tultaessa 38. päivään oli päivänselvää, että näiden kasvien kanssa tulisi olemaan ongelmia hajun kanssa, ne tuoksuivat todella vahvasti. Olen aiemminkin kasvattanut melkoisia hajupommeja, mutta tämä oli jotain muuta. Kasvuvaiheen tilassani ei ole koskaan ollut filttereitä, en yksinkertaisesti ollut tarvinnut niitä. Vaikka jotkut kasvit tuoksuvat jo kasvuvaiheessa, en ole koskaan pitänyt sitä suurena ongelmana. Ongelma ei varsinaisesti ollut, että minulla oli neljä kukkivaa kasvia paikassa, joka ei ole siihen soveltuva, ongelma oli se, että ne neljä kasvia haisivat kuin 40 kasvia!

43. päivä ja haju on karannut täysin käsistä. Kaikki kasvit voivat hyvin, vaikka yksi onkin vain budi 10 sentin tikun päässä. Osa isoista lehdistä alkoi muuttua vaalean keltaisiksi/vihreiksi (kuten odottaa sopii kukkimisen lähetessä loppuaan, paitsi ettei tästä ollut kyse).

Koska minulla ei ollut selkeää ideaa siitä, minkälaista ravinto-ohjelmaa tulisin näiden kasvien kanssa noudattamaan, päätin jo ajoissa ruokkia vain silloin, kun se tarpeelliselta näyttää. Nyt näytti siltä, joten tarjosin kasveille 10 ml annoksen Canna Terra Floresia. Olen aina ollut sitä mieltä, että mikäli et tunne kasvattamaasi lajiketta, niin on paras olla mahdollisimman pihi ravinteiden kanssa ja lisätä annoksia vasta siinä vaiheessa, kun tunnet kasvin/lajikkeen paremmin.

Päivään 47 mennessä haju oli jo niin vahva, että sen saattoi haastaa puutarhan ulkopuolella. Perkele. Joka ainut huone talossa haisee ja haju on itseasiassa sangen vekkuli, se on todella raskas sisältäen kahvia, mausteita, hasista ja skunkkia. Jos päädyt kasvattamaan tätä lajiketta, en voi liikaa korostaa hyvien filtterien merkitystä.

Päivä 50. Kaikki kasvit kukkivat kuin hullut, bonsai mukaan lukien. Hartsin tuotto vaikutti aluksi vähäiseltä, mutta nyt sekin näyttäisi virtaavan valtoimenaan. Lienee turha edes mainita, ettei haju ole hävinnyt, päinvastoin. 52. Päivän kohdalla rupesin näkemään kasvien lehdissä merkkejä siitä, että niitä olisi ehkä sittenkin pitänyt ruokkia enemmän, mutta se on myöhäistä nyt. Olin päättänyt viedä projektin loppuun ilman ravinteita, joten tästä eteenpäin kasvit saivat vain pelkkää vettä.

Päivä 54. ja kaikki kasvit ovat selkeästi lihotusvaiheessa. Räjähdysmäinen kukinta näyttää olevan hidastumaan päin ja kaikkien kukkien massa on kasvamaan päin. Myös kimalteleva hartsi näkyy levittäytyvän tasaisesti. Haju on tällä hetkellä huipussaan ja voin rehellisesti sanoa, etten ole koskaan törmännyt näin tyrmäävään hajuun. Pohdiskelen monimetallivalon vaikutusta asiaan. En tarkkaan tiedä mikä valon aallonpituudet ovat vastuussa, muiden juttujen ohella, hartsintuotannosta ja hajusta. Olisi mielenkiintoista testata, miten paljon näistä kasveista lähtisi hajua suurpainenatriumilla kasvatettuna.

Päivä numero 57 ja kaikki kasvit turpoavat upeasti. Alemmat budit kahdesta kasvista, niistä nitrozymeä saaneista, ovat jo taittumassa ruskeaan päin. Tämä lajike on uusi minulle, joten tarkistan silloin tällöin kasvien juuret. Vaikuttaisi siltä, ettei tämä ”auto” -lajike tuota massiivista juurikasvustoa, joten näyttää siltä, että 10-tuuman ruukku on tarpeeksi suuri asuttamaan näitä nopeasti kasvavia kaunottaria.

Päivä 60. Kaikki kasvit näyttävät valmiilta sadonkorjuuseen. Suuremmat lehdet, ja osa pienistä, on tässä vaiheessa muuttunut keltaisiksi/vaaleanvihreiksi, joten napsin suurimman osan niistä pois. Kasvien haju näyttäisi olevaan taittumaan päin, luojan kiitos!

63. päivä ja kaikki kasvit ovat valmiita. Kukinnoista vain 1/3 – 1/2 on tummien ”karvojen” peitossa, mutta katsoessani hartsirauhasia 10x suurennuslasilla voin nähdä melkoisen suuren osan jo muuttuneen sameiksi muistuttaen meripihkan/maidon väriä.

Kasvien parturoiminen oli lopulta vaivaton operaatio, kiitos jo poistettujen lehtien. Ripustin budit pimeään komeroon ja asensin pienen tuulen puhaltamaan niitä kohti. Jo tässä vaiheessa pystyin näkemään, ettei kuivatusprosessi tulisi viemään pitkään, sillä budit tuntuivat kovilta, painavilta ja kuivilta. Viiden päivän komerossa oleskelun jälkeen laitoin budit lasipurkkeihin (ilman kantta) ja sijoitin purkit uudelleen kuivaan, pimeään ja ilmankierron sallivaan kaappiin. Viisi päivää tätä hoitoa ja kukka oli polttokunnossa.

Royal Automaticin kuivuessa ilmestyy todella pistävä tuoksu, joka kuitenkin hiipuu hiljakseen päivien kuluessa. Kuiva kukinto ei haise paljoakaan, mutta odotapa kun murrat budin, huh! Aromi on syvä, sekoittaen mausteita, kahvia, suklaata ja skunkkia. Jointtia pyörittäessä voit taatusti haistaa tämän marihuanan koko talossa vain minuuteissa, ja tämä siis ennen sen sytyttämistä. Sytytettyäsi Royal Automaticin sinut nielaisee massa paksua sinistä savua, jonka tuoksusta löytyy kalliita sikareita, Afghan Blackia ja edelleen niitä sävyjä jo aiemmin mainituista mausteista ja kahvista.

Pilvi on alkuun varsin raskas, antaen kuitenkin tietä kevyemmälle ja sosiaalisemmalle pilvelle. Mitä enemmän poltat, sen enemmän ”sosiaaliseen pilveen” päädyt. Muutama jointti, ja kohtaat todennäköisesti ongelmia silmien kuivumisen kanssa. Kaiken kaikkiaan pilvi on pitkäkestoinen ja sangen ”korkealentoinen”. Raskaskaan polttelu ei vaikuttaisi tuovan hitautta tai sekavaa oloa seuraavaan päivään.

Sato oli sangen yllättävä kooltaan, huomioiden että koko prosessi vietiin läpi 63 päivässä. Eniten poltettavaa tuli korkeimmasta kasvista. Se ei näyttänyt parhaalta, mutta sen supertiheät budit nostivat vaa’an lukemat hieman yli 21 grammaan. Hieman huonommin suoriutui latvottu yksilö hitusen alle 19 grammallaan. Keskikokoinen kasvi oli hieman erilainen budien rakenteeltaan, mutta vaaka painoi silti niukasti yli 19 grammaan. Peränpitäjänä luonnollisesti pieni bonsai 1,5 gramman sadollaan. Mikäli unohdamme bonsain, niin lopputuloksena siis kolme kasvia tuotti 63 päivän aikana yhteensä 59 grammaa marihuanaa. Ne eivät vie paljoa tilaakaan, joten voit helposti suunnitella paljon suuremmankin projektin kohtuulliseen tilaan.

Joten, ovatko autoflowerit ratkaisu? Ainakin ne vaikuttaisivat tuottavan supernopeasti laadukasta budia kera kohtuullisen sadon, ainakin mikäli huomioimme lyhyen aikajänteen. Lisäksi saat ne feminisoituina ja lajiketarjonta kasvaa päivä päivältä, joten nämä menevät hyviin puoliin. Kuitenkin, jos satut saamaan huikeaa satoa tuottavan yksilön, niin normaalioloissa voisit tehdä siitä äitikasvin suurelle klooniarmeijalle, tai kääntää sen kukkimisen jälkeen valosyklin muutoksella (18/6 tai 20/4) takaisin kasvu-uralle, mutta nämä vaihtoehdot ovat luonnollisesti autoflowerien kanssa poissuljettuja, sillä niiden kasvisykli menee istuttamisen jälkeen omaan tahtiaan toimenpiteistäsi välittämättä.

On myös hyvä huomata, että mikäli haluat megalomaanisen sadon normaalien kasvien kanssa, voit vain pitää niitä kasvuvaiheessa pidempään. Autojen kohdalla tämä ei ole mahdollista, sillä niiden kasvu- ja kukintasyklit käynnistyvät automaattisesti valosyklistä riippumatta. Sinun tulee myös huomioida, että mikäli tilaa on käytössä vain rajoitetusti, käytännössä siis yksi ja sama tila sekä kasvuvaiheeseen että kukitukseen, et voi kukittaa samassa tilassa normaaleja kannabiksia. Tämä johtuu siitä, että niiden kukkimisvaihe vaatii 12/12 valosykliä, kun taas autoflowerien tapauksessa pimeän ajan maksimi (parhaaseen kasvuun) on 6 tuntia, eli siis 18/6. Normaali kannabis pysyy tällä valosyklillä ikuisesti kasvuvaiheessa (joten se sopisi kloonattavaksi!).

En sano autoflowerien olevan huono ratkaisu, kaikkea muuta. Vain 60 päivää siementen hankinnasta voit polttaa itse kasvatettua kannabista. Ja vaikka valot, tuulettimet ja muu vastaava ovatkin päällä minimissään 18 tuntia vuorokaudessa (normaalin kukituksen 12/12 verrattuna), ei kasvien koko ole koskaan suuren suuri. Täten voit tunkea niitä paljon pieneen tilaan, jolloin lopputuloksena on paljon budia hyvin lyhyessä ajassa. Olen varma, että voisit mahduttaa 16 kappaletta 9-tuuman ruukkuja 1x1m tilaan. Varustettuna 400 watin lampulla tästä tulisi minimissään 300 grammaa kukintoa (tämän kasvatusprojektin perusteella) joka 60. päivä. Olen aiemmin odotellut +90 päivää sativaa täynnä olevan tilan valmistumista, ja sen tuotto oli vain marginaalisesti enemmän.

Joten vaikka sinulla on huomattavasti vähemmän valtaa kasvuun ja sen tulokseen, voi ”autoja” verrata normaaleihin lajikkeisiin. On hyvä huomata, että joskus normaalien kannabisten kanssa sato ei välttämättä yllä kasvattajan toiveisiin, siinä missä autoflowerit (ja näemmä erityisesti Royal Automatic) ovat sitkeitä, kestäviä ja haisevia kasveja, jotka tekevät sen, mitä paketti lupaa

Sananen autoflowerien ravinteista. Vaikuttaisi siltä, että autoflowerien kuten Royal Automaticin tulisi saada ravinteita siitä hetkestä, kun se rupeaa kukkimaan (luultavasti noin 21-22 päivää istutuksesta). Ensimmäisten annosten on syytä olla pienempiä, aloita esimerkiksi puolella annoksella, ja ravinteiden syöttämistä voi jatkaa noin 50 päivän tuntumaan.

En ole varma P/K -boosterin tarpeesta, sillä koko prosessi on niin nopea. Milloin aloittaa ja millä annoksella on hyvä kysymys. Suositukseni olisi kuitenkin käyttää kasvuravinteita niin nopeasti kuin mahdollista, jotta kasvi saa kaiken irti lyhyestä kasvukaudestaan. Nämä kasvit vaativat paljon valoa ensimmäisten viikkojen aikana kasvupotentiaalin lunastamiseksi. Latvomisen vaikutus tuottoon on tämän sadon perusteella marginaalinen.

Joten, mikäli haluat erilaisen kasvatuskokemuksen melko pitkälti taatuilla tuloksilla (hieman yli 1500 tunnissa) on Royal Automatic (tai muu Royal Queen Seedsin auto) erinomainen ratkaisu.

Pitäkää lippu korkealla!

Steve & Sexy Dawn

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias