By Steven Voser

9 Myyttiä Autoflowereihin Liittyen

Autoflowering-lajikkeet ovat muokanneet kannabismaailmaa ympäri maailmaa. Jotkin kasvattajat ovat kuitenkin kriittisiä niiden laatua ja potentiaalia kohtaan, minkä lisäksi internet on pullollaan tarinoita ja väittämiä autojen heikommasta laadusta, vaisusta pilvestä ja niin edelleen.

Tässä tekstissä tartumme suurimpiin autoflowereita koskeviin myytteihin. Löytääksesi lisää vastaavanlaista sisältöä pistäydy RQS kannabisblogissa.


Myytti 1: Autoflowerit Ovat Heikompia Teholtaan

High THC Autoflowers

Tämä on luultavasti yleisin kannabispiireissä elävä myytti autoflowering-lajikkeisiin liittyen, ja olemmekin erittäin iloisia voidessamme todeta myytin olevan vain myytti.

Tämä idea juontaa juurensa todennäköisesti aina alkuperäisen Lowryderin julkaisuun asti. Lowryder on sekoitus Northern Lights #2, William’s Wonder ja ruderalis geenejä, ja sen ajatellaan olevan ensimmäinen kaupalliseen levitykseen päätynyt autoflower.

Lowryder on lääkekannabis, joka tähtää stressioireiden lievitykseen, unettomuuteen ja kipuun. Sen julkaisusta on jo yli 10 vuotta aikaa ja se olikin alun perin kevyempi, kuin jotkut toisen siihen aikaan markkinoilla olleet lajikkeet. Lowryderin vaikutukset ovat kevyttä päähän painottuvaa pilveä ja sen pilvi hiipii tyypillisesti päälle hiljalleen nousten.

Paljon on kuitenkin muuttunut niistä päivistä, kun Lowryder iskeytyi ensimmäisen kerran kadulle ja bongeihin. Tämän päivän autoflowerien kannabinoidiprofiilit omaavat reilusti THC:a, CBD:a ja muita komponentteja, aivan kuten feminisoidut versiotkin.

Myytti 2: Autoflowering Tarkoittaa Alhaisempaa Tuottoa

High Yields With Autoflower Cannabis

Tämä on toinen yleinen negatiivinen autoflowereihin liitetty huhu, ja taas voimme iloksemme tyrmätä ajatuksen.

Pitkälti samaan tapaan kuin edellisen myytin kanssa, ajoittuu tämäkin käsitys todennäköisesti Lowryderin synnyn paikkeille, eli yli 10 vuoden taakse. Lowryder on, kuten nimikin jo vihjaa, matalarakenteinen kasvi, joka on suunniteltu kasvatettavaksi diskreetisti parvekkeilla, pihoilla ja ikkunalaudoilla. Se venyy ani harvoin yli 40 sentin korkuiseksi, joten on vain loogista, ettei sen tuotto ole normaalikokoisten lajikkeiden tasolla.

Myös muut autoflowering-lajikkeet seurasivat trendiä, ja sisältäen genetiikkaa, joka jätti ne matalammaksi ja täten tuottamaan vähemmän budia, mitä valosyklillä säädeltävissä olevat valoriippuvaiset serkkunsa. Tämä johtuu siis yksinkertaisesti siitä, että perinteiset autoflowerit kehitettiin tähtäimessä nopeus ja huomaamattomuus mielessä.

Tänäkin päivänä jotkut autoflowerit noudattelevat genetiikaltaan ja kasvuprofiililtaan näiden varhaisten autojen ominaisuuksia, mutta toiset on jalostettu huolella tuottamaan merkittäviä määriä korkealaatuista kannabista. Kiitos autoflowerien jalostustekniikan kehittymisen, voivat uudet lajikkeet kasvaa aivan yhtä suuriksi kuin perinteiset valojaksolla kukkivat vastinkappaleensa, tuottaen myös samantapaisia satoja. Suurimmat vaikutukset satoon syntyvät genetiikasta, valon laadusta ja määrästä sekä muista kasvatusparametreista.

Myytti 3: Autoflowereita Ei Voi Uudelleenistuttaa

Video id: 275636482

Tämä myytti on osittain totta. Autoflowerien kasvupaikan vaihtaminen on monimutkaisempaa kuin normaalien lajikkeiden.

Mahdollisten ongelmien välttämiseksi kasvattajille suositellaan yleensä autoflowerien istuttamista suoraan lopulliseen ruukkuun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö autoflowereita voisi uudelleenistuttaa, kunhan prosessi hoidetaan hellästi ja suurella varovaisuudella.

Suurin ongelma autoflowerien siirtelyssä ruukuista toiseen on sen juurille aiheuttama shokki, joka voi pysäyttää kasvun jopa 7 päiväksi, joka puolestaan on merkittävä osa kasvin tyypillisestä 60-90 päivän mittaisesta elinkaaresta.

Tätä vaihtoehtoa pohdittaessa olisi hyvä kuitenkin huomioida, että kasvin juurten kasvaminen yhteen juurisolmuksi voi heikentää sen kasvua. Jos sinulla on siis autoflower liian pienessä ruukussa ja epäilet sen kehittävän juurisolmua, ei siirtäminen suurempaan ruukkuun ole huono idea.

Uudelleenistutuksen negatiivisten vaikutusten välttämiseksi on hyvä pitää mielessä seuraavat vinkit:

  • Tee siirto aina täsmälleen samaan multaan tai muuhun kasvualustaan.
  • Tee siirto ennen pimeää jaksoa ja pidä huoli, että multa on kuivaa
  • Kastele aina uusi kasvualusta ennen siirtoa
  • Pidä aina huoli, etteivät kasvisi ole siirron jälkeen syvemmällä, kuin ne olivat edellisessä ruukussa. Niiden istuttaminen syvemmälle voi altistaa ne juurimädälle, joka voi edelleen hidastaa kasvua.

Myytti 4: Autoflowereita Ei Voi Latvoa

Topping Autoflowering

Tämä myytti on kovempi pähkinä purtavaksi, sillä mielipiteet jakautuvat myös autoflowereista kasvattavien keskuudessa.

Jotkut kasvattajat latvovat autoflowerinsa, sillä heidän mukaansa tämä luo useampia päähaaroja, joka puolestaan nostaa satoa. Toisten argumentti taas on, että johtuen hyvin lyhyestä elinkaaresta ajan menettäminen kasvin toipumiseen itse asiassa pienentää satoa.

Valitettavasti tähän kysymykseen ei ole saatavilla yksiselitteistä vastausta, me olemme nähneet molempia mielipiteitä tukevia tapauksia. Voitaneen sanoa, että kasvin latvomisen järkevyys riippuu käytössä olevasta genetiikasta, sekä kasvattajan taidoistasi.

Jos sinulla on kasvatuksessa esimerkiksi indicaan painottuva autoflower, kuten esimerkiksi joku Kushin variaatioista, sinun ei ehkä kannata latvoa. Näillä kasveilla on tyypillisesti vähän sivuhaaroja ja solmuvälejä, joista johtuen ne voivat kasvattaa suuria ja paksuja ananasta muistuttavia budeja.

Toisaalta taas sativaiset autoflowerit, kuten Amnesia Haze, saattavat antaa erittäin hyvän vasteen latvomiselle. Tämä lajike kasvattaa jopa yli 150 senttiä korkeita yksilöitä, jotka yleensä vastaavat hyvin latvomiseen. Erityisesti näin on varhaisessa vaiheessa vegetatiivisen kasvun aikana, jolloin latvominen mahdollistaa enemmän haaroja ja tasaisemman valon jakautumisen koko kasville.

Jos haluat testata latvomista autoflowereille, suosittelemme testaamaan sitä jonkun sativa-pohjaisen lajikkeemme kanssa. Voit esimerkiksi ostaa 3 siemenen pakkauksen jättäen yhden kasvamaan ilman leikkelyä tehden samalla testejä kahdella muulla eri kasvuvaiheiden aikana. Tällä keinoin voit itse koittaa mikä menetelmä tuottaa parhaan tuloksen.

Myytti 5: Ruderalikseen Pohjaavat Lajikkeet Ovat Cbd-dominatteja

Ruderalis

Tämä on toinen äärimmäisen yleinen harhaluulo autoflowereihin liittyen.

On totta, että kaikki autoflowerit sisältävät ruderaliksen genetiikkaa, nämä geenit ovat nimittäin niiden automaattisen kukkimisen taustalla. On myös totta, että Cannabis ruderaliksen eri versiot sisältävät yleensä enemmän THC:a kuin CBD:a.

Ruderalista sisältävä genetiikka ei kuitenkaan tarkoita, että kasvilla on väkisin CBD:hen painottuva kannabinoidiprofiili. Kiitos kehittyneiden jalostustekniikoiden ovat kasvattajat kyenneet luomaan ruderalikseen pohjaavia lajikkeita, joissa on korkeampi THC-pitoisuus verrattuna CBD-pitoisuuteen.

Samaan aikaan kasvattajat käyttävät luonnostaan CBD rikkaita kasveja kehittääkseen lajikkeita, joilla on huima potentiaali lääkekäyttöä ajatellen niiden korkeasta CBD-pitoisuudesta johtuen. Royal Queen Seedsin valikoimasta tähän kategoriaan sopivat esimerkiksi Fast Eddy (10% ruderalista, korkea CBD-pitoisuus ja 9% THC) ja Stress Killer (10% ruderalista, korkea CBD-pitoisuus ja 11% THC).


Myytti 6: Autoflowerit Eivät Kuki Ajallaan

Tämä myytti on helppo murtaa.

On päivänselvää, että kukkimisaika vaihtelee eri lajikkeiden välillä. Useimmat autoflowerit ovat sadonkorjuukunnossa 60-90 päivän sisällä. Luonnollisissa oloissa kasvaessaan mikä tahansa laadukas auto on valmiina silloin, kun sen pitäisi olla valmiina.

Tämä voi kuitenkin muuttua ympäristöparametrien muuttuessa. Pienetkin muutokset lämpötiloissa, ravinteissa tai veden saatavuudessa voivat aiheuttaa suuria muutoksia autoflowerin kehitykseen. Samaan aikaan siirrot, kuivuus, latvomisen aiheuttama shokki ja useat muut toimenpiteet voivat muuttaa elinkaarta vieläkin enemmän.

Näiden tekijöiden vaikutuksesta kasvin kasvusykli voi helposti jumiutua 7-10 päivän ajaksi, joka luonnollisesti vaikuttaa myös sadonkorjuusi oletettuun ajankohtaan. Autoflowereiden kanssa työskenneltäessä onkin ensiarvoisen tärkeää, että häiriöiden määrä pyritään pitämään minimissä ja ongelmat ratkaistaan nopeasti ja tehokkaasti niiden ilmetessä.

Myytti 7: Autoflowerit Tarvitsevat 24 Tunnin Valosyklin

Tämä myytti ei pidä täysin paikkaansa ja riippuu suuresti kasvattamastasi genetiikasta.

On totta, että jotkin autoflowering variaatiot kasvavat paremmin 24 tunnin valossa, ja mikäli olet työstämässä tällaista lajiketta sinun tulisikin tarjota kasville jatkuvaa valohoitoa.

Toisaalta on myös yleisesti tiedossa, että fotosynteesi toimii myös pimeässä ja jotkin lajikkeet alleviivaavat tätä havaintoa. Jotkin pidempiä pimeitä jaksoja suosivat lajikkeet voivat jopa tuottaa vähemmän 12-12 valojaksolla.

Vaikka yleisesti autoflowerien kanssa suositellaan vähintään 16 tuntia valoa vuorokautta kohti, riippuu tämä lopulta käytössäsi olevasta lajikkeesta ja parhaiten sen kanssa toimivista metodeista.

Myytti 8: Autoflowereita Ei Voi Kloonata

Autoflower Clones

Tämä ei ole totta. Autoflowerien kloonaaminen onnistuu katkomalla sivuhaaroja emokasvista ja tarjoamalla niille 24 tuntia valoa. Käytännössä tätä ei kuitenkaan harrasta juuri kukaan, sillä kloonit antavat yleensä vähemmän satoa emoihinsa verrattuna. Tästä syystä autoflowerit kasvatetaan siemenestä eikä kloonaamalla.

Myytti 9: Autoflowerien Budi on Mautonta

Jotkut kasvattajat väittävät, että autoflowerit ovat vain tuoksua ilman todellista potkua tai makua. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa.

Kunnollisen ja asiallisesta genetiikasta jalostetun autoflowerin budi voi tarjota aivan yhtä monimutkaisen ja palkitsevan aromi ja makumaailman kuin perinteiset lajikkeet. Kaikki on taas kerran kiinni valitusta genetiikasta ja kasvattajat taidoista.

Me Royal Queen Seedsilla olemme ylpeitä kehittämistämme huippulaadun autoflowing-lajikkeista, jotka vetävät vertoja valojaksosta riippuvaisille serkuilleen.

Jos haluat todeta tämän omin silmin, tule pistäytymään kaupassamme ja etsi itsellesi sopiva autofloweri jo tänään.

 

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias