Miten Ja Milloin Käyttää Kannabisgrinderiä

Grinder on olennainen osa kannabiskulttuurin välineistöä. Sen sisällyttämiseen työkalupakkiisi on monta argumenttia, kuten esimerkiksi pehmeämmät savut tai kannabiksen käytön helpottaminen. Alkuinvestointi saattaa arveluttaa, mutta säännöllisesti kannabista polttavalle tämä työkalu on ehdottomasti hintansa väärti. Ennen grinderikaupoille lähtöä on hyvä kuitenkin huomioida muutama tekijä, joten mennäänpä asiaan.

MIHIN GRINDERIÄ TARVITAAN?

Kannabiksen hienontaminen tekee siitä kaikessa yksinkertaisuudessaan huomattavasti helpompaa nautittavaa. Hienonnettua budia on helpompi kantaa mukana ja se on myös nautinnollisempaa poltettavaa.

Jauhettu kukinto on vähemmän karskia poltettavaa sen tasaisemman koostumuksen takia. Kokonaisia kukintoja poltettaessa niiden epätasainen koostumus ja muoto vaikuttavat palamisprosessiin, mutta hienohko rouhe palaa tasaisesti. Myös jointteja käärittäessä tasalaatuinen materiaali johtaa tasalaatuisempaan ja tasaisemmin palavaan lopputulokseen. Bongeja tai muita pesällisiä välineitä käytettäessä tasainen rakenne antaa tasaisemmat ja ennalta-arvattavammat hitit.

Grinderin käyttäminen vähentää myös käsikosketusten määrää. Tämä tarkoittaa sitä, että pienempi määrä trikomeja – ja niiden sisältämiä kannabinoideja vahingoittuu ja päätyy muualle kuin pesään tai jointtiin. Grinderin käyttö siis auttaa sinua repimään budeista irti kaiken laadun ja kaikki vaikutukset. Trikomien hävittämisen sijaan kunnollinen grinderi kerää ne talteen myöhempää käyttöä varten.

MIHIN GRINDERIÄ TARVITAAN?

KIEF-KRISTALLIT

Kiefillä tarkoitetaan trikomeja, jotka grinderiä käytettäessä joko liiskaantuvat sen seinille tai päätyvät verkon läpi niiden keräämiseen tarkoitettuun kammioon. Kief on merkittävästi pelkkiä kukintoja vahvempaa nautittavaa. Nauti siitä siis varovasti, ettei kokemus karkaa liian intensiiviseksi.

Kief-kristalleja voidaan käyttää ripottelemalla niitä pesään hitin jatkeeksi, samaan tapaan jointteihin tai bluntteihin ja niitä voi myös höyrystää vaporisaattorilla. Niitä voi käyttää myös leivonnassa tai ruuanlaitossa, mutta ne täytyy ensin aktivoida eli dekarboksyloida asianmukaisesti. Jos olet hankkimassa ensimmäistä tai uutta grinderiä, kannattaa rahat laittaa ehdottomasti malliin, joka kerää nämä kallisarvoiset kiteet talteen.

PAREMMAN MAKUINEN BUDI

Hienonnetun kannabiksen polttaminen tai höyrystäminen tuo esiin sen terpeeniprofiilin luontaiset aromit. Avatessasi grinderin kannen hienontamisen jälkeen nenääsi pöllähtää lajikkeen tunnusomaiset tuoksut. Joillekin pelkkä pilveen pääseminen riittää, mutta suurin osa meistä käyttäjistä haluaa ottaa kaiken irti kannabiksen aisteja monipuolisesti hellivistä ominaisuuksista ja parantunut maku- ja tuoksuelämys kiistatta parantaa nauttimiskokemusta.

HELPOMPI KULJETETTAVUUS

Kannabiksen kantaminen mukana grinderissä voi olla hyvä idea. Useimmissa metalligrindereissä on magneettinen kansi, joka pitää budit turvassa liikkuessakin. Hyvin suunniteltu grinderi voi auttaa lisäksi pitämään mahdollisesti ongelmalliset hajut minimissä. Grinderiin mahtuu yleensä myös varsin vaikuttava määrä kannabista.

MINKÄLAISIA GRINDEREITÄ MARKKINOILTA LÖYTYY?

Grindereitä on saatavilla kaiken kokoisina, mallisina ja lukuisilla erilaisilla toiminnallisuuksilla. Parhaiten juuri sinulle sopivan pelin ratkaisevat tarpeesi ja käytettävissä oleva budjetti. Jos kannettavuus on tärkeää ja budjetti tiukoilla, on paras vaihtoehto mitä luultavimmin pieni, kaksikammioinen grinderi. Jos taas nopeus ja teho ovat tärkeitä tekijöitä, voi sähköisen grinderin hankinta olla perusteltua.

SÄHKÖINEN GRINDERI

Sähköiset grinderit ovat käteviä, sillä ne tekevät työsi puolestasi. Suurin haittapuoli sähkögrindereissä on niiden vaatima energia. Ellei laitteessasi ole akkua, tulee sinun aina olla pistokkeen lähellä. Sähkögrinderillä jälki voi myös olla liian tuhoisaa, jolloin lopputulos voi muistuttaa hienoa jauhetta. Näiden huonojen puolien takia sähköiset grinderit eivät ole saavuttaneet merkittävää jalansijaa. Jos sinulla ei ole tarvetta hienontaa suurta kannabismäärää lyhyessä ajassa, on parempi vaihtoehto luultavasti manuaalinen käsivoimaan perustuva työkalu.

SÄHKÖINEN GRINDERI

KAKSIOSAINEN, YKSIKAMMIOINEN GRINDERI

Tämä malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan grinderien arkkityyppi. Kaksiosainen grinderi sisältää vain kaksi osaa, kannen ja pohjan, jotka sulkeutuessaan muodostavat yhden kammion. Sekä kannen että pohjan sisäosa on varustettu terävillä hampailla. Tämä malli ei kerää kiefiä talteen kammion puuttuessa, joten kallisarvoiset kannabinoidit tarttuvat joko kasvirouheen matkaan hienonnettaessa tai liimautuvat grinderin hampaiden väleihin ja sisäpinnoille.

Yksinkertaisen rakenteen takia kaksiosaiset grinderit ovat usein tarjonnan edullisemmasta päästä. Tämän mallin työkaluja tehdään myös useista eri raaka-aineista, kuten puusta, muovista ja metallista. Muoviset tai puiset grinderit voivat olla edullisempia, mutta kestävyydessä ei metallin voittanutta luonnollisesti ole.

KAKSIOSAINEN, YKSIKAMMIOINEN GRINDERI

NELJÄOSAINEN, KOLMIKAMMIOINEN GRINDERI

Paatuneet pössyttelijät valitsevat usein tämän mallin työjuhdakseen. Nämä ovat tyypillisesti hieman kalliimpia simppelimpiin malleihin verrattuna, mutta parantuneelle käytettävyydelle on vaikea laittaa hintaa. Tämän mallin grindereissä on kolme kammiota, yksi jauhettaville budeille, toinen jauhetun budin keräämiseen ja kolmas kiefin talteenottoon. Pelkästään viimeksi mainittu ominaisuus riittää oikeuttamaan kalliimman hinnan, sillä huolella täytetty kief-varasto voi pelastaa päivän tai parikin budipurkkien kumistessa tyhjyyttään. Tämän mallin grinderit valmistetaan useimmiten metallista sen kestävyysominaisuuksien takia.

NELJÄOSAINEN, KOLMIKAMMIOINEN GRINDERI

KORTTIGRINDERIT

Korttigrinderit ovat tämän maailman outo lintu. Ne ovat helppoja kantaa mukana ja käyttää, mutta jälki on helposti sotkuista. Korttigrinderien rakenne muistuttaa raastinrautaa, jossa suuri määrä pieniä koloja tai verkkomainen rakenne raastaa rikki niitä vasten hierotun materiaalin – budit. Korttigrinderit ovat kustannustehokkaita ja edullisia.

KORTTIGRINDERIT

MITEN KÄYTTÄÄ GRINDERIÄ?

Kaks- ja neliosaisten grinderien käyttö on helppoa ja koostuu vain muutamasta askeleesta.

1. POISTA GRINDERIN KANSI

Tämä avaa pääsyn pääkammioon, jonne sijoitat tarkoitusta varten valitsemasi kukinnot. Riko hieman suurempien budien rakennetta, jos ne eivät muuten tahdo asettua aloilleen. Vältä kasvimateriaalin sijoittamista keskiosaan, sillä tämä osa pyörii grinderiä käytettäessä ja metalligrinderien kannen sulkeva magneetti on tyypillisesti tässä kohtaa. Keskelle asetetut kasvinosat eivät hienonnu kunnolla, jos ollenkaan.

2. LAITA KANSI PAIKOILLEEN JA JAUHA

Budit ovat nyt paikoillaan, eli voit sijoittaa kannen takaisin paikalleen ja käydä murskaustyöhön. Aseta kansi paikoilleen, paina se kunnolla pohjaan, tarpeen vaatiessa hieman kääntäen. Pyöräytä kantta 10–15 kertaa painaen sitä samalla kevyesti alaspäin. Kopauta pyöräytysten välillä ja lopuksi kevyesti grinderin kylkiä irrottaaksesi niihin mahdollisesti takertuneet tai liiskaantuneet kukanmuruset ja varmistaaksesi tasaisen jauhatustuloksen.

3. AVAA KANSI JA NAUTI

Kukinnon jauhettuasi avaa varovasti grinderin kansi. Noudata varovaisuutta tässä kohtaa, sillä varomaton koheltaminen voi johtaa kanteen tai hampaisiin tarttuneiden tai epätasaisesti jauhaantuneiden murusten tippumisen syliin tai lattialle asti. Nyt sinun tarvitsee vain sijoittaa jauhettu kannabis valitsemaasi käyttövälineeseen ja käydä nauttia työsi hedelmistä.

4. KERÄÄ TALTEEN KIEF-KRISTALLIT

Älä unohda laittaa hyötykäyttöön grinderin keräämiä kallisarvoisia kristalleja! Jo muutaman kannabisgramman jauhamisen jälkeen sinulla on luultavasti tarpeeksi raaka-ainetta tukevaan hittiin. Voit väsätä kief-raaputtimen paperinpalasta tai ohuesta pahvista, mutta tarkoitukseen on myös saatavilla kaupallisia työkaluja ja voipa sellainen tulla jopa grinderin mukana.

GRINDERIN PUHDISTAMINEN

Grinderin pitäminen puhtaana on tärkeää sen asianmukaisen käytettävyyden näkökulmasta. Huolella tehty puhdistustyö palkitsee mitä luultavimmin tekijänsä urakan päätteeksi ylimääräisellä kief-annoksella, jonka saa irrotettua grinderin rakenteista apuvälineitä käyttäen. Ilman puhdistustoimenpiteitä grinderin sisään kumuloituva hartsimäärä tulee ajan myötä väistämättä heikentämään sen toimintaa ja saattaa lopulta jopa liimata kannen paikalleen lopullisen tuntuisesti.

Grinderin puhdistamiseen on olemassa monenlaisia tekniikoita. Pieni hammasharja voi olla avuksi heikosti saavutettavien paikkojen huolellisessa puhdistamisessa. Jos tämä ei toimi, voi koko grinderin upottaminen muutamaksi minuutiksi suolasta, lämpimästä vedestä ja isopropyylialkoholista tehtyyn seokseen olla perusteltua. Isopropyylialkoholi suolaan yhdistettynä on resepti myös kaikkein pinttyneimpien hartsikerrostumien purkamiseen. Viimeisenä kikkana voit kokeilla myös grinderin jäädyttämistä ennen puhdistustoimia, sillä sen avulla sinun pitäisi saada murrettua kaikkein sitkeinkin vastarinta.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias