Luomu marihuana. Maaperän valmistaminen seuraavaa kasvukautta varten

Päivät rupeavat pitenemään. Pohjoisessa talven selkä on taittunut ja etelässä voi tuntea jo kesän ensimmäisiä lämpimiä tuulahduksia. Ilmassa on jännitystä. Kevät tekee tuloaan ja sen mukana myös kannabiksen kasvatuskausi.

Terve maaperä on tärkein huolenaihe uuteen kasvatuskauteen valmistauduttaessa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu orgaaninen maaperä luo edellytykset juuriston rivakalle ja elinvoimaiselle kasvulle, joka tekee kasveista vastustuskykyisempiä stressitilanteita, tauteja ja tuholaisia vastaan. Myös sadon puolesta luonnonmukaiset menetelmät tuottavat hyviä tuloksia. Valmis lopputuote puolestaan on orgaanisessa viljelyssä maukkaampaa ja aromikkaampaa, ja tulokset ovat hyviä myös nettopainon ja hartsipitoisuuden suhteen.

Voit kasvattaa terveempiä ja vastustuskykyisempiä kasveja, jotka tuottavat enemmän, suurempia ja parempilaatuisia budeja, mikäli et muokkaa kasvualustaa. Suorakylvetty kasvualusta tarvitsee vähemmän ravinteita, on vähemmän altis rikkakasveille ja voittaa muokatun, mitä tulee vedenläpäisyyn tai vedenpitävyyteen. Lyhykäisyydessään muokkaamattomuus on avain suurempiin ja laadukkaampiin satoihin. Vähemmän ylläpitoa paremmalla laadulla, kuulostaa helpolta valinnalta, eikö vaan?

KAIKKIVOIPA LEHTIKATE

Lehtikate on elämää synnyttävää hajoamista. Pilkotut lehdet, puulastut (käsittelemättömät ja mieluiten kovapuiset), heinät ja korret, viherlannoite ja hyvin ylläpidetty komposti ovat kaikki erinomaisia vaihtoehtoja lehtikatteeksi. Lehtikate vaikuttaa positiivisesti myös puutarhan visuaaliseen ilmeeseen, ainakin verrattuna paljaaseen multaan, ja kauneus kuuluu luonnollisesti puutarhanhoidon perusarvoihin.

Komposti vai lehtikate, sillä ei ole juurikaan väliä. Kuivat kateaineet, kuten oljet ja heinät voivat olla hankalia käsitellä. Mikäli niiden hajoamisprosessi on jo alkanut, ovat ne ideaali ratkaisu lehtikatteeksi. Tätä voi havainnoida vaikkapa väristä, tumma materiaali viittaa hajoamiseen, mutta myös humukseen viittaavasta hajusta. Nämä materiaalit sisältävät käyttövalmiita ravinteita, eivätkä toisaalta houkuta etanoita tai kotiloita niille sopiva ravinnon puutteen takia. Komposti ja muut hajoavat materiaalit kuivuvat ulkopuolelta, mutta niiden katteen alla materiaalit pysyvät kuohkeina ja ilmavina jättäen näin varsinaisen kasvualustan pinnan kosteaksi ja irtonaiseksi.

.

Mulch

Luonnonmukaisesti hoidetussa puutarhassa edellisen vuoden lehtikate hajoaa merkittävästi talven aikana, jättäen näin kasvualustaan hyödyllisiä ravinteita ja mikrobeja. Nämä minikokoiset supersankarit muokkaavat kasvualustastasi käytännössä elävän ekosysteemin, joka ruokkii ja suojelee kasvejasi. 

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että lehtikatteen käyttö muokkaamattomassa puutarhamaassa tarjoaa monia hyödyllisiä palveluita terveelle puutarhaekosysteemille.

 • Rahaa säästyy: vähemmän lisättävää, vähemmän aikaa käytettäväksi huoltoon, korkeampi kasvien selviytymisprosentti, suuremmat sadot jne.
 • Parantaa maaperän vedenläpäisyominaisuuksia
 • Vähentää maaperän kulumista ja tiivistymistä
 • Auttaa ylläpitämään optimaalista lämpötilaa
 • Vähentää torjunta-aineiden tarvetta
 • Pienentää rikkakasvien ja sairauksien määrää
 • Parantaa maaperän ravintotasapainoa
 • Vähentää suolakertymää
 • Edistää juurten kasvua ja selviytymisprosenttia
 • Parantaa kasvien elinvoimaa ja varhaista kasvua
 • Vähentää tuholaisten määrää
 • Minimoi valumaan liittyviä saasteriskejä
MUUTAMA KEVÄTSKENAARIO
 • A: Olet kokenut muokkaamatonta kasvualustaa käyttävä kannabiksen kasvattaja ja sinulla on jo terve maaperä. Viime vuonna kasvisi kasvoivat hyvin, sadot olivat erinomaisia etkä tarvinnut mitään lannoitteita. Talven seisonut katesato on tehtävänsä tehnyt ja nyt se on valmis korjattavaksi ja levitettäväksi puutarhaan viherlannoitteeksi. Seuraavaksi sinun tulee kuorruttaa puutarhasi 150mm kerroksella ruskeaa lehtikatetta. Sinun tulee luonnollisesti toistaa tämä toimenpide syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Kun päivän pituus ylittää 12 tuntia ja maaperä on lämmin, on sinun aika viimeinkin istuttaa kannabiksesi.   

  Siirrä lehtikate sivuun, tee sopivankokoinen kolo multaan, istuta kasvisi tekemääsi koloon ja täytä tyhjä tila mullalla. Pidä huoli, ettet pakkaa lehtikatetta painamaan kannabisten hentoisia varsia, sillä tämä voi mädättää varren ja tappaa kasvin. Kastele lopuksi hyvin. Pidä lehtikate ohuempana kasviesi välittömässä läheisyydessä ja muualla taas paksumpana. Voit myös suojata varret esimerkiksi 40mm putkella tai leikkaamalla pullosta pohja irti ja sovittelemalla se kasvin päälle. Nyt voit levittää huoletta viherkatteen aina pulloon asti ilman huolia ongelmista. Tämäntapainen suoja auttaa sinua torjumaan myös hiiriä, myyriä ja muita kasvejasi mahdollisesti uhkaavia selkärankaisia. 

 • B: Sinulla on valmis palsta, mutta maaperä ei vaikuta erityisen terveeltä ja vaatii vahvistuksia ennen uuden kasvukauden alkua. Tämä tarkoittaa, että sinulla oli kenties ongelmia tuholaisten kanssa viime vuonna, tai sinun täytyi käyttää lisälannoitteita. Puutarhasi tarvitsee mikrobiologisen boostin. Peitä koko puutarhasi normaalilta tuoksuvalla vanhalla kompostilla tai madonlannalla. Vaihtoehtoisesti voit syväkastella haluamasi alueen kompostiteellä ja tämän jälkeen tehdä katekerroksen käyttämällä ruskeaa katetta tai puulastuja. Odottele viikon verran ja voit aloittaa istutustyöt puutarhassasi. Toista sama prosessi syksyllä sekä uudestaan seuraavana keväänä, ja sitten voitkin nauttia terveestä ja orgaanisesta suorakylvettävästä puutarhasta.  

 • C: Sinulla ei ole vielä vakiintunutta puutarhapaikkaa, mutta tahtoisit silti käyttää suorakylvöä kannabistesi kanssa. Suorakylvöpedin valmisteluun käytettäväksi jo saman kasvukauden aikana on olemassa useita erilaisia vaihtoehtoja. Lasagne-pedit, korotetut pedit, upotetut pedit kuumiin ilmastoihin, hugerkultur, tai sinun oma kannabikselle tehty supermulta, ovat muutamia vaihtoehtoja lukuisten joukosta. Mihin tahansa päädyitkin, muista aina aloittaa lisätä 150mm viherkatetta aloittaaksesi suorakylvötaipaleesi. 

SISÄKASVATUS

Kevätsiivous on usein hyvä idea. Kannabiksiasi vahingoittamaan kykenevät ongelmat alkavat pienistä asioista. Itiö, siemen, muna tai mikroskooppinen eliö voi vaania jossain kolossa. On parempi käyttää tarvittaessa vaikka koko päivä siivoamiseen ja pohjatyöhön, kuin menettää kukaties koko sato jonkin mystisen ongelman ilmaantuessa myöhemmissä vaiheissa. On aika kääriä hihat, laittaa hengityssuojain naamalla ja kaivaa esiin peroksidi.

Huuhdo putket, puhdista ruukut, pura osiin pumput ja sammiot huolellista puhdistusta varten. Pese tilan seinät, irrota ja pura tuulettimet ja siivoa ne huolella. Tee huolellista työtä, sillä sisätiloissa siistiyden merkitys korostuu. Huuhtele tai vaihda suuttimet ja sumuttimet. Käytä pölynimuria tai siivoussuihkeita polttimon ja koko lampun putsaamiseen, sillä sen magneettikenttä vetää puoleensa pölyhiukkasia. Sisätiloja siivotessa tai sterilisoitaessa ei voi olla liian huolellinen. Lisätietoa voit kysyä vaikkapa niiltä kasvattajilta, jotka ovat yrittäneet päästä eroon kirvoista tai leväesiintymästä.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias