By Luke Sumpter


Spliffit, eli jointit tai sätkät, joissa kannabikseen sekoitetaan tupakkaa, ovat yleisiä ympäri maailmaa ja erityisesti Euroopan maissa. Tupakan ansiosta spliffi palaa hitaammin ja tasaisemmin. Monet pajauttelijat tykkäävät myös nikotiinin stimuloivien vaikutusten ja kannabiksen rauhoittavien ja rentouttavien tuntemusten yhdistelmästä.

Huolimatta muutamista eduistaan tiedetään tupakan aiheuttavan monia eri terveysongelmia, kuten syöpää. Lisäksi säännöllisesti käytettynä voi tupakka aiheuttaa merkittäviä vaurioita verenkiertoelimistölle. He, jotka tykkäävät lisätä tupakkaa spliffeihinsä, ilahtuvat takuulla kuullessaan, että tarjolla on tupakan lisäksi myös suuri määrä muita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat tasaisen ja hitaan palamisen. Lisäksi monet niistä tarjoavat myös muita vaikutuksia, jotka tehostavat polttelukokemusta.

1. DAMIANA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Damiana eli amerikanhaaremiyrtti on mielenkiintoinen kasvi, jolla on rikas historia. Atsteekit käyttivät sitä alun perin lääkkeenä impotenssiongelmiin ja sen kerrotaan toimivan lemmenlääkkeenä ja tehostavan sukupuoliviettiä ja seksuaalista halukkuutta. Damianaa käytetään myös perinteisesti päänsäryn, masennuksen, yökastelun ja ummetuksen hoitoon.

Yrttiin liitetään mieto psykoaktiivinen vaikutus ja sen sanotaan piristävän käyttäjää johtuen sen sisältämistä ainesosista, jotka saattavat vaikuttaa hermostoon ja aivoihin. Seuraavalla kerralla, kun haluat päästä tunnelmaan kumppanisi kanssa, niin sirottele kuivattua damianaa spliffiisi tupakan sijaan.

2. SIAMINKRATOMI

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Siaminkratomi tunnetaan myös tieteellisellä nimellään Mitragyna speciosa. Se on kahviperheeseen kuuluva kasvi, joka on lähtöisin Kaakkois-Aasiasta. Se on herättänyt erityistä huomiota kyvyllään helpottaa opioidikäyttäjen vieroitusoireita. Siaminkratomi tunnetaan tehokkaana opioidikorvaajana, mikä tarkoittaa sitä, että se saattaa olla tehokas myös kroonisen kivun hallinnassa.

Siaminkratomia on käytetty satojen vuosien ajan ja se on ollut merkittävässä osassa perinteistä lääketiedettä. Joissain maailman kolkissa sen lehtiä pureskellaan yhä kivunlievittämis- ja energianlisäämistarkoituksessa.

Siaminkratomin vaikutukset riippuvat annoksen koosta. Matalammat annokset kasvia, noin 1–5 g, aiheuttavat stimuloivia vaikutuksia, jotka alkavat yleensä 10 minuutissa ja kestävät jopa 90 minuuttia. Nämä vaikutukset voivat johtaa lisääntyneeseen energisyyteen ja valppauteen.

Kohtalaiset annokset, noin 5–15 g, saavat jo aikaan opioidimaisia vaikutuksia. Tällaisten annosten vaikutukset voivat kestää useita tunteja lievittäen kipua, rauhoittaen mielentilaa ja vähentäen opioidivieroitusoireita.

Siaminkratomia voi sirotella spliffiin annosriippuvaisesti, jotta saadaan aikaan halutut vaikutukset. Käyttäjien tulisi kuitenkin etukäteen tutustua kasvin käyttöön tarkoin varmistuakseen siitä, että se sopii käytettäväksi yhdessä mahdollisten terveysongelmiensa tai käyttämiensä lääkkeiden kanssa, sillä sivuvaikutukset ja komplikaatiot ovat mahdollisia ja niitä on raportoitu.

3. KANNA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Kanna, tai tieteelliseltä nimeltään Sceletium tortuosum, on yrtti, joka tunnetaan kyvystään kohottaa mielialaa ja helpottaa stressiä, jännittyneisyyttä ja ahdistusta. Alhaisempien annosten on kerrottu lisäävän stimulaatiota, kun taas korkeammat annokset liitetään rauhoittavampiin vaikutuksiin. Tämä annosriippuvainen teho tekee kannasta melkoisen joustavan lisän pilvenpolttosessioihin, sillä käyttäjät kykenevät säätelemään vaikutuksia tilanteesta ja tunnelmasta riippuen.

Jotkut käyttäjät kertovat kannan lisäävän itsevarmuutta sosiaalisissa tilanteissa, joten se saattaa auttaa helpottamaan keskusteluihin osallistumista ja vähentämään sosiaalista ahdistusta. Tästä syystä se saattaa auttaa kumoamaan kannabiksen käyttöön liittyvää ahdistusta. Toisaalta kannan kerrotaan tehostavan myös joitain kannabiksen vaikutuksia.

Muista jälleen kerran tutustua huolella tähän kasviin, ennen kuin päätät lisätä sitä spliffeihisi, jotta voit varmistua siitä, että sen käyttäminen on juuri sinulle turvallista. Tämä yrtti saattaa esimerkiksi väliaikaisesti nostaa verenpainetta.

4. LAVENTELI

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Tätä kuuluisaa ja hoitavaa yrttiä saa helposti käsiinsä ja sitä kasvaa monissa puutarhoissa ympäri maailman. Tästä lajista erittyvät upeat tuoksut ovat osin siitä löytyvän terpeeni linaloolin ansiota. Linaloolia löytyy myös monista kannabislajikkeista ja kyseinen terpeeni voi saada spliffin maistumaan herkulliselta.

Laventelin merkitys spliffissä on kuitenkin makuakin kauaskantoisempi. Niin kutsutun entourage-vaikutuksen ansiosta toimivat kannabinoidit, kuten THC ja CBD yhteisvaikutuksessa terpeenien kanssa. Tämä yhteisvaikutus tehostaa vaikutuksia ja saa pilven vaikuttamaan eri tavoin.

Laventelin polttamisen on kerrottu helpottavan hermostuneisuuden lievityksessä ja unettomuuden hoidossa. Spliffeissä käytettynä se voi tehdä polttelukokemuksesta sulavamman.

5. ROSMARIINI

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Rosmariini on toinen yleinen yrtti, jota löytyy sekä puutarhoista että herkullisista aterioista. Se paitsi maistuu miellyttävälle, mutta kiitos kasvin aktiivisten ainesosien, on se liitetty myös parantuneeseen kognitioon sekä muistiin. Yrtti saattaa auttaa myös tulehduksen lievityksessä ja vastustuskyvyn toiminnassa.

6. HUMALA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Tätä yrttiä tavataan yleisesti lukuisissa erilaisissa oluissa, mutta se sopii myös spliffiin lisättäväksi. Humala on itse asiassa osa samaa kasvisukua kuin kannabis. Se sisältää terpeeni myrseeniä, jota tavataan myös monissa eri kannabislajikkeissa. Tämä terpeeni liitetään sekä rauhoittaviin että masennusta lievittäviin vaikutuksiin, mikä tekee siitä nautinnollisen ja täydentävän lisän kannabiksen aikaansaamaan pilveen.

Humalan on kerrottu olevan vaarallista korkeammissa lämpötiloissa poltettuna, joten tämä yrtti sopii polttamisen sijaan paremmin käytettäväksi vaporisaattorissa höyrytyssekoituksissa.

7. KISSANMINTTU

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Kissanminttu, tai Nepeta cataria on tähtiroolissa monissa nettivideoissa, joissa kissat nauttivat yrttiä ja näyttäytyvät sitten vahvojen psykoaktiivisten vaikutusten alaisena. Yrtti saa mielenkiintoisia vaikutuksia aikaan myös meissä ihmisissä, vaikkakin vähemmän intensiivisiä sellaisia. Kissanmintun lisääminen spliffiin voi saada aikaan rentouttavan vaikutuksen, mikä johtaa rentoutumisen ja stressinlievityksen tuntemuksiin.

8. GREENGO

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Greengo on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto tupakalle, joka saa spliffit palamaan tasaista tahtia. Greengo-sekoitus on yhdistelmä papaijaa, minttua, pähkinäpensaan lehteä ja eukalyptusta. Greengo ei sisällä nikotiinia, eikä ole millään tavoin addiktoiva. Se tuottaa lisäksi huomattavasti tupakkaa vähemmän tervaa.

9. VUOHENNOKKA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Kun tavoitteena on seesteinen ja rentouttava pilvi, toimii vuohennokka täydellisenä tupakan korvaajana. Yrttiä käytetään perinteisesti ahdistuksen, hermojännityksen ja stressin lievittämiseen. Tämä tekee yrtistä täydellisen lisän indicalajikkeita sisältäviin spliffeihin. Vuohennokkia on lukuisia eri lajikkeita, joista kukin tarjoaa erilaisia vaikutuksia, joten etsi käsiisi itsellesi sopivin.

10. SALVIA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Salvia on jälleen yksi yrtti, johon törmää niin puutarhoissa kuin keittiön hyllyilläkin. Näiden lisäksi se sopii myös spliffeihin tehostamaan rentoutumista ja tyyneyttä. Erityisesti valkosalvia on näistä vaikutuksista tunnettu. Kuivattu yrtti toimii spliffin täytteenä ja helpottaa palamista.

11. ROHTOSALKORUUSUN LEHDET JA JUURET

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Rohtosalkoruusu on luonnonvaraisena Euroopassa, Länsi-Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa kasvava rohto- ja koristekasvi. Muinaiset kulttuurit käyttivät siitä tehtyjä valmisteita monenlaisiin käyttötarkoituksiin ja moderni tieteellinen tutkimus on paljastanut sen sisältävän mielenkiintoisia fytokemikaaleja.

Rohtosalkoruusun juuret ja lehdet tuottavat poltettaessa niin kehoa kuin mieltäkin rentouttavia vaikutuksia. Ne ovat selvästi kannabiksen vastaavia miedompia, mutta voivat silti auttaa rauhoittumaan ja lievittämään jännitystä. Käytä tätä yrttiä ilta-aikaan polttaessasi lisätäksesi kokonaisuuteen ylimääräisen kerroksen rentouttavuutta.

Suosittelemme kuitenkin lääkärin konsultointia, ennen minkään yrttivalmisteen käyttöä mahdollisten lääkeaineristivaikutusten tai negatiivisten terveysvaikutusten poissulkemiseksi.

12. TULIKUKKA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Tulikukka on yleisesti poltettavissa yrttisekoituksissa käytetty yrtti. Kasvin tuottama savu on paksua ja pehmeää, ja sillä on rauhoittavia ja viilentäviä vaikutuksia, jotka voivat auttaa viemään terän poltettavan kannabiksen karkeudelta.

Kannabiksen tapaan myös tulikukka tarjoaa rikkaan yhdistelmän mielenkiintoisia fytokemikaaleja, kuten flavonoideja, alkaloideja, saponiineja ja terpeenejä. Tämä kasvi tarjoaa siis tasaisemman palamisen lisäksi myös omat uniikit hyötynsä kannabiksen tueksi.

Tulikukalla terästetty spliffi tuottaa syvän rauhoittavia vaikutuksia, jotka auttavat maadoittamaan kehon ja selventämään mielen. Paranna kannabiksen tehoa ja keskitä mielesi tähän hetkeen tämän jämerän kasvin tuella.

13. TULILEIJONANKORVA

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Tulileijonankorva, englanniksi Wild dagga, omaa kannabista muistuttavia vaikutuksia, joka tekee siitä täydellisen kumppanin kannabikselle spliffin täytteeksi. Tämä Lamiaceae-sukuun kuuluva laji on lähtöisin Etelä-Afrikasta ja omaa psykoaktiivisia vaikutuksia. Tähän viittaa myös nimi ”dagga”, joka tulee khoitin kielen kannabista tarkoittavasta sanasta ”dacha”.

Tämä kasvi kasvaa jopa 2 metrin korkuiseksi ja tuottaa tummanvihreitä, aromaattisia lehtiä ja kauniita, kirkkaan oransseja häntää muistuttavia kukkia. Paikallisissa kulttuureissa kasvin lehtiä, juuria, kaarnaa, kukkia ja varsia on käytetty erilaisten kasvivalmisteiden tekoon.

Poltettaessa lehdet ja kukat tuottavat savua, jolla on rentouttavia ominaisuuksia. Jotkut kuvailevat niiden vaikutuksia kannabiksen kevyempää versiota muistuttaviksi.

MITEN TEHDÄ OMA POLTETTAVA YRTTISEKOITUS

Ehdotuksemme on, että aiheesta kiinnostuneet kokeilisivat edellä mainitsemiamme yrttejä yksi kerrallaan saadakseen kuvan niiden vaikutuksista. Löydettyäsi itsellesi sopivat vaihtoehdot, ei toisaalta ole mitään syytä pitäytyä vain yhdessä kasvissa. Alla kuvaamme yksinkertaisen mallin, jota noudattamalla voit luoda itse omat yrttisekoituksesi spliffin sekaan laitettavaksi ekstrapotkua antamaan. 

POLTETTAVAN YRTTISEKOITUKSEN KAAVA

Käytä tätä kaavaa luodaksesi omat, tasapainoiset yrttisekoituksesi. Huolella koostetussa sekoituksessa on neljä komponenttia:

 • Pohjayrtit: Näiden tarkoitus on sitoa kaikki osat yhteen. Käytä näitä bulkkimateriaalina rakennetta antamaan ja oikeanlaisen palamisen takaamiseksi.
 • Vaikuttavat/maistuvat yrtit: Hyvässä sekoituksessa on usein 1–3 vaikuttavaa yrttiä. Nämä sisältävät fytokemikaaleja, jotka tarjoavat omat vaikutuksensa ja antavat sekoitukselle makua.
 • Adstringenttiyrtit: Näiden tehtävä on taata kokonaisuuden tasapaino, pyöristää makua ja antaa tuntumaa savulle.
 • Potkua tuovat yrtit: Näiden potenttien yrttien tehtävä on antaa kokonaisuudelle potkua. Näiden vahvat fytokemikaalit tuovat miellyttävän, mutta tuntuvan lisän jo pieninä määrinä käytettynä.

SEKOITUSSUHDE

Nyt kun tunnet tarvittavat pelurit, on aika perehtyä sekoitussuhteeseen. Jokaisen osan lisääminen sopivissa määrin luo kokonaisuuden, jonka maku on kohdallaan ja vaikutukset täydentävät kannabista. Ehdotuksemme ideaaliksi sekoitussuhteeksi on seuraava:

 • Pohjayrtit: 40 %
 • Vaikuttavat/maistuvat yrtit: 40 %
 • Adstringenttiyrtit: 15 %
 • Potkua tuovat yrtit: 5 %

ESIMERKKI RESEPTISTÄ

Edistääksemme asian ymmärtämistä kokosimme seuraavan mallireseptin 13 edellä mainitusta tupakan korvikkeesta. Kopioi resepti suoraan käyttöösi tai muuttele sitä makusi mukaan. Reseptin lopputuloksen kokonaispaino on 500 grammaa, jonka turvin vietät session jos toisenkin.

Pohjayrtit (200 g):

 • 100g tulikukkaa
 • 100g rohtosalkoruusun juurta

Vaikuttavat/maistuvat yrtit (200 g):

 • 100g damianaa
 • 100g humalaa

Adstringenttiyrtti:

 • 75g laventelia

Potkua tuovat yrtit (25 g):

 • 12.5g kissanminttua
 • 12.5g kalottia
Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

OHJEET

1. Kerää purkkiin yrtit, joita aiot käyttää.

2. Prosessoi yrtit poistamalla suuret varrenkappaleet ja murskaamalla suuremmat palat hienommaksi jauheeksi.

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

3. Punnitse yrtit erikseen tarvittavan tarkalla vaa’alla.

4. Laita punnitut määrät muoviastiaan tai muovipussiin ja sekoita kunnolla.

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

5. Avaa astia ja sekoita käsillä 30 sekuntia.

6. Tyhjennä sekoitusastia suureen lasipurkkiin tai muuhun valitsemaasi säilytysastiaan ja säilö se viileään ja pimeään paikkaan käyttöä odottamaan.

Top 10 tupakan korvaajaa spliffissä

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias