By Luke Sumpter

Monikaan indica – kenties lukuun ottamatta legendaarista G-13:ta – ei ole saavuttanut yhtä laajamittaista suosiota ja tunnustusta kuin Northern Lights. Sitä pidetään sisäkasvattajien keskuudessa perustavanlaatuisena lajikkeena ja se onkin jättänyt jälkensä moniin nykypäivän kannabislajikkeisiin; Northern Lights on yhä äärimmäisen suosittu kasvattajien ja polttajien joukossa. Jos pidät kannabiksen polttelusta, on jopa todennäköistä, että olet joskus kokeillut Northern Lightsia tai yhtä sen variaatioista.

Aina 80-luvun ilmestymisensä jälkeen on Northern Lights voittanut lukemattomia kannabisalan palkintoja joka puolella maailmaa. Sen erinomaiset ominaisuudet ovat ansainneet sille maineen yhtenä kaikkien aikojen ylistetyimmistä kannabislajikkeista. Northern Lightsin genetiikka on tarjonnut perustan monille nykypäivän suosituille indicadominanteille lajikkeille, kuten White Widow, Chronic, Haze, ja Special Kush, vain muutamia mainitaksemme. Tutustutaanpa hieman tarkemmin tähän kuuluun lajikkeeseen, joka on todellinen indicaklassikko ja legenda jo syntyessään.

Northern Lightsin historia ja alkuperä

Kuten useimmiten käy, kun legendaaristen lajikkeiden (kuten Northern Lightsin) historiaan tutustutaan, vaikuttavat niiden tarkat alkuperät olevan hämärän peitossa. Huhutaan, että lajikkeen risteytti alun perin henkilö, joka tunnetaan nimellä Intiaani (The Indian), jossain Seattlen läheisellä saarella, Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Jotkut epäilevät mystisen Intiaanin hankkineen kasvin länsirannikolta, ehkäpä Kalifornian tai Oregonin alueelta.

Intiaanin kerrotaan kasvattaneen 11:ta, mahdollisesti afganistanilaisista maatiaislajikkeista polveutuvaa kasvia, joita hän kutsui nimillä Northern Lights #1–11. Hän vertaili huolella kasviensa satoja, vaikutuksia ja muita ominaisuuksia. Prosessista nousi esille kaksi kasvia, kiitos niiden suurten budiensa, hyvien satojensa ja erinomaisten hartsituotantojensa: Northern Lights #5 ja #1.

On mahdollista, ettei kukaan olisi saanut kuullakaan Northern Lightseista ilman "Kannabiksen kuningasta" ja ihka ensimmäisen alankomaalaisen siemenpankin perustajaa, Nevil Schoenmakersia.

Kerrotaan, että hän oli se, joka löysi lajikkeen eräällä Yhdysvaltain matkoistaan 1980-luvun alussa. Tarinan mukaan hän toi matkaltaan mukanaan naaraspuolisia pistokkaita Alankomaihin, jossa hän teki kokeiluja ympäri maailmaa peräisin olevilla kannabisgenetiikoilla.

Vuonna 1985 hän esitteli ensimmäisen version vasta löytyneestä lajikkeesta Hollannin siemenpankissaan. Northern Lights #1, jota hän markkinoi puhtaana ja synnynnäisenä afgaani-indicana, suorastaan vietiin kauppojen hyllyiltä ja pian siitä tuli bestseller. Schoenmakers risteytti joitain muita Northern Lightsin variaatioita thaimaalaisen sativan kanssa, mistä johtuu myös se, että nykyisin monia Northern Lights -lajikkeita myydään afganistanilaisen indican ja thaimaalaisen sativan risteytyksinä.

Saavuttuaan markkinoille, ei mennyt aikaakaan, ennen kuin Northern Lights alkoi haalia lukemattomia kannabispalkintoja joka puolella maailmaa.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 viikkoa
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Lokakuun alku
22_Effect_1 Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen

Osta Northern Light

Kasvava legenda: syyt, joiden vuoksi kannabiksen kasvattajat rakastavat Northern Lightsia

Kannabiksen sisäkasvattajat pitävät Northern Lightsia peruslajikkeena monestakin syystä. He rakastavat kasvia, sillä se on helppo kasvattaa ja suoriutuu kukkimisvaiheesta kahdeksassa viikossa. Hydroviljeltynä se on tätäkin nopeampi ja odotteluaika lyhenee noin kuuteen viikkoon. Näin ollen kasvattajat voivat aina luottaa tämän lajikkeen erinomaiseen tuotantoarvoon.

Northern Lights kasvaa kätevän kompaktiksi ja pensasmaiseksi kasviksi, jonka budit ovat tiiviitä ja jota on helppo trimmata, kiitos runsaiden nivelten väliin jäävien tilojen. Jotkin tämän lajikkeen fenotyypit, kuten alkuperäinen NL #1 -fenotyyppi, saattavat kasvattaa vain yhden toistensa kanssa ryhmittyneistä kukinnoista koostuvan osan, mistä seuraa korkea ja alavarreltaan pitkä kasvi. Tuloksena on niin sanottu "kannabista tikun nokassa" -ulkomuoto. Lajiketta nähdään yleisemmin pienen ainavihannan puun muodossa. Siihen kuuluu suuri keskivarsi, jota ympäröi neljä tai viisi sivuttaissuuntaan kasvavaa oksaa, kuten alkuperäisessä Northern Lights #2:ssa.

Vaikka lajikkeen budit ovat suurehkoja ja kiinteitä, eivät ne kuitenkaan ole liian tiiviitä, mikä aiheuttaisi ongelmia homeen muodostumisen kanssa. Tämä tekee Northern Lightsista todella hyvän lajikkeen myös kosteissa olosuhteissa kasvatettavaksi. Kasvin kypsytellessä tummanvihreitä budejaan peittyvät ne paksulla ja kimmeltävällä trikomien kerroksella.

Kaikki Royal Queen Seedsiltä hankkimasi Northern Lights -siemenet ovat feminisoituja. Näin varmistut siitä, että kasvatat pelkästään naaraita, mikä tekee lajikkeen kasvattamisesta yhäkin helpompaa.

Voit odottaa Northern Lights kukkivan noin 7–8 viikon ajan, ennen kuin se on valmis sadonkorjuuseen. Tämä voi kestää hieman kauemminkin riippuen tekijöistä, kuten lämpötilasta, valosta ja ravintoaineiden saatavuudesta.

Ottaen huomioon Northern Lightsin afgaanijuuret, ei pitäisi tulla yllätyksenä, että kasvi rakastaa valoa. Se kestää hyvin kuivia ilmastoja ja kuvia kausia ja pärjää erityislaatuisen hyvin ulkokasvina ankarammissakin olosuhteissa. Kun se istutetaan hyvään maaperään ja sille tarjotaan hellävaraisia ravinteita ja vettä, voi se saavuttaa kunnioitettavan korkeuden. Joihinkin muihin lajikkeisiin verrattuna on Northern Lights hyvin jykevä ja vankka, mikä tekee siitä monissa ympäristöissä helposti kasvatettavan kasvin.

Vaikka tarjolla onkin nykyisin monia variaatioita Northern Lightsista, saavuttaa kasvi yleensä 100–160 cm korkeuden tyypillisessä sisätilaprojektissa. Kätevän korkeuden ansiosta voit helposti hallita kasvia, mutta siitä huolimatta se palkitsee sinut erinomaisin sadoin. Keskimäärin voit odottaa korjaavasi jopa 550 gramman satoja neliömetriä kohden. Kun kylvät siemenesi ulos, saattavat kasvisi saavuttaa jopa 180–220 cm pituuden ja tuoda jopa 625 gramman satoja kasvia kohden sadonkorjuun ajoittuessa syyskuun loppuun.

Northern Light Indica

Northern Lights: kannabislegendan vaikutukset ja maku

Northern Lightsilla ei olisi legendaarista statustaan ilman uskomatonta mielen ja kehon kokemusta, jonka se saa aikaan – kiitos todellisten afgaani-indicajuurtensa. Sisältäessään 18 % THC:tä se ei ole liian vahva, mutta kuitenkin tarpeeksi tehokas rentouttamaan päästä varpaisiin. Sen vaikutukset eivät ole pelkästään hyvin rentouttavat, vaan tuovat myös käyttäjälleen euforian tuntemuksen, mikä tekeekin siitä loistavan yrtin stressin lievitykseen. Ei ihme, että se on yhä indican ystävien suosikki ympäri maailman!

Lisäksi sen tasapainoiset vaikutukset voivat myös tarjota hyvää hoitavaa potentiaalia lääkintäkäytössä. Northern Lights voi auttaa kivun lievityksessä sekä lihasarkuuden helpottamisessa ja tarjota lisäksi apua unettomuuteen. Sen rentouttavan, mielialaa kohottavan vaikutuksensa ansiosta se on myös erinomainen savu ahdistuksesta ja tietyistä mielialahäiriöistä kärsiville.

Northern Lightsin polttaminen ei ole loistava kokemus pelkästään lajikkeen erinomaisen indicavaikutuksen ansiosta. Sen maku on aivan yhtä laadukas, eikä tuota pettymystä edes hyvin valikoiville kannabiseksperteille. Northern Lightsissa sekoittuvat maanläheiset maut ja männyn sekä herkullisen makeuden vivahteet. Tuloksena on upea vanhan koulukunnan maku, jollaisia tapaa nykyisin yhä harvemmin.

Northern Lights: todellinen klassikko, joka palkitsee yhä tänä päivänä

Jotkin kannabislajikkeet ovat kuuluisia, mutta siihen vaaditaan hieman enemmän, että legendoja, kuten Northern Lights, saadaan risteytettyä. Kannabislajikkeesta tekee todellisen klassikon sen kyky olla aivan yhtä vaikuttava debytoidessaan kuin nykypäivänäkin. Northern Lightsin menestystarina on jatkunut jo yli kolme vuosikymmentä, ja tästä huolimatta on lajike aivan yhtä hauska ja palkitseva kuin aina ennenkin.

Northern Lightsin autoflowering-tyyppi

Kasvattajat onnistuivat risteyttämään Northern Lightsin vankan ruderalis-lajikkeen kanssa. Syntyi Northern Light Automatic – pienikokoinen lajike, jota on helppo kasvattaa. Se tarjoaa yhä fantastiset sadot ja pitää sisällään monia maailmankuulujen esi-isiensä vaikuttavista ominaisuuksista.

Lisäksi NLA voi ylpeillä muutamilla ainutlaatuisilla eduillaan. Sen autoflowering-genetiikka tarkoittaa sitä, että se kukkii ilman muutoksia valojaksoissa. Se kestää myös hyvin vaihtelevia lämpötiloja, tuhohyönteisiä ja sienipatogeenejä, mikä tekee siitä erinomaisen Northern Lightsiin tutustuville aloittelijoille tai kokeneemmille kasvattajille, jotka kaipaavat helppoa projektia.

Useimmat autoflowering-lajikkeet eivät juuri pärjää kilpailussa valojaksoisille vastineilleen, mitä satojen suuruuteen tulee. Northern Light Automatic eroaa tässä joukosta. Pieneksi yksilöksi se onnistuu tuottamaan melkoiset sadot.

Northern Lights Auto

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias