By Steven Voser

Kannabiksen thai-genetiikka: Historia ja alkuperä

Thai Genetics


Kannabis ei ole aina kasvanut tarkasti kontrolloiduissa ympäristöissä. Suuren osan historiastaan se on itse asiassa kasvanut villinä tai ihmisten kumppanina, hienovaraisen vuorovaikutussuhteen muodostaen. Thaimaalaiset maatiaisrodut ovat monien hienoimpien nykyisten hybridien taustalla, joten tarkempi tutustuminen niihin on perusteltua – ja erityisesti näin kannabiksen historiasta ja jalostuksesta kiinnostuneiden kohdalla.

Thaikannabis — historia ja alkuperä

Thaimaalaiset maatiaislajikkeet ovat uniikkeja ja erittäin arvostettuja kasveja, joiden genetiikka on sataprosenttisen sativainen. Maatiaislajikkeella viitataan viljeltyihin kannabisvariaatioihin, jotka ovat sopeutuneet menestyksekkäästi asumisympäristöön, ja jotka eivät ole risteytyneet muiden eri alkuperää olevien lajikkeiden kanssa.

Kannabiksen uskotaan saapuneen Thaimaahan ja ympäröiviin maihin Intiasta. Tämän jälkeen nämä kasvit ovat palvelleet vuosisatojen ajan paikallisia yhteisöjä virkistyskäytössä, ruoanlaitossa ja holistisissa käyttötarkoituksissa. Kannabista on tiettävästi kasvatettu alueella laajalti[1] kotitalouksien toimesta.

Lajikkeita kutsutaan nimellä “Thai”, mutta kaakkoisaasialainen maatiaislajike olisi oikeastaan parempi nimitys, sillä näitä lajikkeita esiintyy laajalti tämän maanosan kosteilta ja kuumilta trooppisilta alueilta. Kuinka pitkään nämä lajikkeet ovat sitten alueella kasvaneet? Tästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta on selvää, että historia ulottuu kauas.

Thaigenetiikat ilmestyivät ensi kertaa länteen 1960-luvulla Yhdysvaltain armeijassa palvelleiden sotilaiden lähettäessä ja tuodessa kannabista kotipuoleen Vietnamista. Thaitikkujen nimellä kulkeneet kukinnot olivat huomattavasti vahvempia kuin niihin aikoihin Yhdysvalloissa tuotettu kannabis, minkä lisäksi ne olivat myös vapaita siemenistä. Tämä antaa viitteitä kehittyneistä kasvatustekniikoista, joita ei vielä tuohon aikaan lännessä hallittu.

Thaikukinnon ominaisuudet

Thaikannabiksen uniikit ominaisuudet tekivät niistä suositun pikaisesti niiden saavuttua ensi kertaa länteen – tämä kehityskulku on tuttu myös muiden maatiaislajikkeiden osalta. Niiden ominaisuudet kasvutavasta, mausta ja vaikutuksista lähtien tarjosivat uutta ja jännittävää niin yhtä lailla käyttäjille ja kasvattajille.

  • Thaikannabiksen kasvutapa

Kasvutavaltaan nämä lajikkeet ovat suuria, mutta hybridien tyypillisen kuusimaisen ulkomuodon sijaan ne muistuttavat enemmän pajua. Pitkien budien sijaan kukinnot kasvavat tiukkoina ja keskittyneempinä. Sivuhaarat kasvavat pitkinä ja taipuisina. Sativat ovat tunnettuja pitkistä kukkimisajoistaan, mutta thaigenetiikat ovat tältä osalta äärimmäisiä. 14–16 viikkoa ei ole lainkaan tavatonta, mutta voivatpa jotkut kukkia jopa 20 viikkoa.

Miksi nämä lajikkeet kukkivat niin kauan? Ilmiö johtuu niiden trooppisesta alkuperästä, sillä thailajikkeiden ei ole tarvinnut sopeutua välttämään viileneviä ilmoja ja vähenevää valon määrää pohjoisempien ja eteläisempien lajikkeiden tapaan. Ne ovat voineet ottaa rauhassa aikansa kukkimiseen ilman ulkoisten tekijöiden painetta.

Kuuma ja kostea ilmasto voi olla vaikea jäljiteltävä trooppisten alueiden ulkopuolella, mutta kasvihuoneet tarjoavat parhaan mahdollisuuden onnistuneeseen kasvatusprojektiin. Puhtaiden thailajikkeiden kasvattaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä ja mahdollisuuden huolehtia riittävän korkeasta lämpötilasta.

Thaikannabiksen kasvutapa
  • Thaibudin vaikutukset

Näiden kasvien pitkä elinkaari saattaa johtaa miettimään miksi thailajikkeista tuli niin suosittuja lännessä nopeisiin ja helppoihin indicoihin verrattuna?

Syy on tietysti niiden potkussa, joita thait tarjoavat sen verran, ettei sille noihin aikoihin ollut haastajia muualla. Modernien jalostustekniikoiden myötä nykyaikaiset lajikkeet voivat päästä jopa 30 THC-prosentin lukemiin – ja väittävätpä jotkut jopa ylittävänsä nämä lukemat. 60-luvulla asianlaita oli kuitenkin toisin ja sen aikaisten thailajikkeiden arvioidut, noin 13 % paikkeille asettuneet THC-pitoisuudet olivat uskomattoman vahvoja. Yhdistä tämä vahvuus energiseen ja selväpäiseen pilveen, niin näiden lajikkeiden suosio käyttäjien ja jalostajien keskuudessa ei kuulosta enää yhtään yllättävältä.

Thailajikkeiden vaikutuksia kuvaillaan useimmiten:

Euforisiksi Aivoihin keskittyviksi
Energisoiviksi Luoviksi
Vahvoiksi
  • Thaikannabiksen maku ja aromit

Thaimaatiaislajikkeet omaavat rikkaan maanläheisen maun. Niiden tarkan makuprofiilin määrittely on haastavaa, sillä lajikkeissa on runsaasti hajontaa terpeeniprofiilin suhteen ja täten makukin vaihtelee. Pohjois-Thaimaan veden kyllästämässä maaperässä kasvavan kasvin kukinnot eroavat keinovalossa kasvihuoneessa kasvaneen sukulaisensa vastaavista. Tyypillisesti näistä lajikkeista löydetään kuitenkin seuraavia sävyjä:

Multa Puumainen
Suklaa Sitrushedelmät
Diesel

Thaigenetiikkaan pohjaavia kannabislajikkeita

Thaikannabiksen saatavuus Yhdysvalloissa romahti Vietnamin sodan päättäneeseen vetäytymiseen, mutta sen legenda elää yhä. Tänäkin päivänä on mahdollista löytää siemeniä, joiden mainostetaan olevan puhtaita thaimaatiaislajikkeita, joskin väitteiden todenperäisyyttä on vaikea tarkistaa.

Oli miten oli, muodostavat thailajikkeet perustan monille moderneille lajikkeille. Tässä joitakin suosikkejamme.

Blueberry

Yhdysvaltain länsirannikkolla 1970-luvulla DJ Shortin toimesta kehitetyn Blueberryn ajatellaan olevan Highland Thai x Purple Thai x Afghan risteytys. Sen tarkka geneettinen tausta jää ikuiseksi mysteeriksi, mutta itse lajikkeen laadusta ei sen sijaan ole pienintäkään epäilystä.

Kuten nimikin vinkkaa, on sen maku hedelmäisen mehukas ja mustikkamaisten vivahteiden dominoima. Kiitos indicavaikutteiden Blueberry kasvaa puhtaita thailajikkeita nopeammin, mutta näille lajikkeille omaiset tiukka ja tiivis budirakenne ja virkistävät vaikutukset ovat tallella.

Alta löydät tietoa joistakin tämän genetiikkahaaran merkittävimmistä lajikkeista.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic on meidän oma versiomme Blueberrystä. Se on indicavoittoinen, toisin kuin klassiset thaimaatiaislajikkeet, mutta yhdistää parhaat puolet äärimmäisen rentouttavasta Northern Lightista Blueberryn dynaamiseen makuun ja elinvoimaiseen kasvuun unenomaiseksi ja chilliksi kokonaisuudeksi. Eikä tässä vielä kaikki, sillä lajike kukkii kypsäksi vain 7–9 viikossa. Lopputulos on suuri määrä tuhteja ja tiheitä budeja.

Blueberryn terpeeniprofiilin omaava, mutta raskaamman, klassisen jumittavan vaikutuksen omaava Blue Mystic sopii parhaiten iltaan tai velvollisuuksista vapaiden päivien rentoutumiseen.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuu
Jumittava

Osta Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Jos Blueberry kuulostaa sopivalta, mutta haluat jotain nopeampaa ja vaivatonta, on Royal Bluematic erinomainen ehdokas. Risteyttämällä Blueberry ja ruderaliksen loimme autoflower supertähden, joka on antelias ja elinvoimainen.

Lajike pysyy matalana, vain noin 60 sentin korkuisena, mutta tähän suhteutettuna sato on mainio. Sen vaikutukset ovat moniulotteisia, mutta kallistuvat enemmän rentouttavan jumittavaan suuntaan kuin energiseen tai euforiseen. Lajikkeen koko elinkaari kestää vain noin 12 viikkoa.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Jumittava, Voimakas

Osta Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit on Blueberryn ja White Widown genetiikkaa yhdistävä lajike. Lopputulos? Uskomattoman vahva voimakkaalla ja päähän kolahtavalla vaikutuksella varustettu lajike, joka pitää yllä energiatasoja ja keskittymiskykyä. Lajike on teknisesti ottaen indicaan painottuva, mutta sen pilvestä paistaa läpi sativainen tausta.

Fruit Spirit voi kasvaa erittäin suureksi, jopa yli 2 metrin korkuiseksi, ja tämä näkyy myös runsaassa sadon määrässä. Lajike kukkii keskinopeasti 8–10 viikossa, mutta sato on odotuksen väärti. Upea maku, virkistävä vaikutus ja runsas hartsimäärä takaavat lopputuloksen tyydyttävyyden.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 viikkoa
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Lokakuun alku
Selkeä

Osta Fruit Spirit

Haze

Haze on toinen thaisativoista juurensa juontava lajike, vaikka sen genetiikassa onkin mukana maatiaislajikkeita myös Kolumbiasta, Meksikosta ja Intiasta. Sen upea sativapilvi ja tunnusomainen mausteita, polttoainetta ja sitrushedelmiä sisältävä maku piristää kenen tahansa päivää.

Alla katsaus Haze-pohjaisiin lajikkeisiin, jotka ponnistavat tämän lajikkeen thai taustalta.

Haze Berry

Haze Berry

Mehukas Blueberry x Silver Shining Haze -risteytys Haze Berry on kovapotkuinen ja helppo kasvatettava. Mitä muuta voi kasvattaja pyytää? Silver Shining Haze tunnetaan sativoiden kuninkaana, vaikka kuningatar olisikin varmaan osuvampi termi. Thaivaikutteinen Blueberryyn ja Hazeen pohjaava genetiikka on 80 prosenttisesti sativaa.

Tästä huolimatta lajike kukkii varsin nopeasti, vain 9–10 viikossa, ja tarjoaa kasvattajalleen hyvää jopa 525–575 g/m² sisäkasvatuksessa. Sen maku on sekoitus mustikkaa, vaniljaa, multaa ja mausteita – ja vaikutukset suorastaan räjäyttävät tajunnan. Vahva aivoihin keskittyvä pilvi sekoittuu voimakkaaseen rentoutukseen tarjoten jännittävän ja monipuolisen lopputuloksen.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 viikkoa
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Lokakuun loppu
Fyysisesti rentouttava, Pitkäkestoinen, Voimakas

Osta Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

Hazen historia on pitkä ja loistokas, joten halusimme luonnollisesti mukaan. Pelkän uuden Haze-variaation luomisen sijaan halusimme kuitenkin lisätä mukaan omat vaikutteemme ja luoda jotain ainutlaatuista. Niinpä päädyimme sekoittamaan mukaan hieman indicaa. Tähän tarkoitukseen valitsimme parhaisiin markkinoilta löytyviin kuuluvan indican, Northern Lightsin.

Tältä pohjalta rakentui lajike, joka on samaan aikaan sekä energisoiva että rentouttava. Päässä pärisee samalla kun keho rentoutuu. Vaikutukset eivät kuitenkaan ole ristiriidassa, vaan täydentävät toisiaan luoden suorastaan ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 viikkoa
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuun loppu
Raskas

Osta Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze on kiistatta kannabismaailman tunnetuimpia lajikkeita – ja täysin ansaitusti. Genetiikaltaan 70 prosenttinen sativa on varhainen hybridi, joka liitti osan indican helppoudesta sativan hyötyihin. Piristävästä pilvestä pitäville Amnesia Haze on ja mitä luultavimmin myös tulee aina olemaan kestosuosikki.

Makujen puolesta tarjolla on kukkaista ja hedelmäistä kokemusta, jonka pohjavire on sitrushedelmäinen. Kukinnot ovat hartsivaipan koristamia ja sopivat erinomaisesti ekstraktioihin, konsentraatteihin tai grinderiin sellaisenaan. Lajikkeen vaikutus on erittäin stimuloiva ja THC-pitoisuus nousee aina 22 %:iin asti. Amnesia Haze voi tarjota paljon mielihyvää, mutta siihen on syytä suhtautua terveellä kunnioituksella.

Amnesia Haze
Original Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 viikkoa
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Lokakuun loppu
Fyysisesti rentouttava, Pitkäkestoinen, Voimakas

Osta Amnesia Haze

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Loimme Chocolate Hazen Cannalope Haze ja OG Chocolate Thai lajikkeiden genetiikan pohjalta. Tavoitteena oli lajike, joka yhdistäisi vaikeasti ylitettävän makeustason ja päähän lujaa tärähtävän pilven – ja koemme onnistuneemme hyvin!

Lajikkeen genetiikasta sativaa on huimat 95 % ja sen vaikutukset ovat vaikeasti jäljiteltävissä. Pilvessä yhdistyvät voimakas stimulaatio, euforia ja keskittynyt luovuus. Emme voi suositella tätä lajiketta nautittavaksi ennen nukkumaanmenoa. Maun arvaamiseen ei neroutta vaadita, mutta suklaisen maun vahvuus saattaa silti tulla yllätyksenä. Aaltoina päälle vyöryvä suklaisuus tekee Chocolate Hazesta erittäin mielenkiintoisen poltettavan.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 viikkoa
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Lokakuun loppu
Raskas

Osta Chocolate Haze

AK-47

AK-47 (ethän sekoita tätä samaa nimeä kantavaan synteettisen kannabinoidiin) on ikoninen lajike, jonka genetiikassa yhdistyvät thaimaalaiset, meksikolaiset, kolumbialaiset ja afgaanilajikkeet yhdeksi supersativahybridiksi. Lajikkeen nimi on huomattavasti rentoon pääpainotteiseen pilveen keskittyvää vaikutusta pelottavampi. Tämän sukulinjan vaikutteita pääset nautiskelemaan seuraavien lajikkeiden kautta.

Royal AK

Royal AK

Monet mieltävät AK-lajikkeet lähes täydellisiksi hybrideiksi. Royal AK:n genetiikasta 60 % on sativaa ja 40 % indicaa, ja sen kyllä huomaa. Se nimittäin yhdistää molempien parhaat puolet niin kasvatuksen kuin vaikutuksenkin näkökulmasta. Tältä pohjalta ei lienekään yllätys, että tämä lajike on muodostunut suosikiksi sekä kasvattajille että käyttäjille ympäri maailman.

Pilven puolesta odotettavissa on vahva fyysinen jumi ja yhtä potentti päähän keskittyvä pilvi. Lajikkeen voimakkuudesta johtuen se saattaa iskeä suurilla annoksilla erittäin lujaa, eli otathan rauhassa! Aggressiivisesta nimestä huolimatta kyseessä on erittäin miellyttävä lajike. Sen maku vaihtelee, mutta hedelmät ja dieselin sävyt dominoivat.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Lokakuun alku
Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen

Osta Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Kuvittele edellä kuvattu lajike, mutta autofloweriksi jalostettuna ja 12 viikon elinkaarella. Risteyttämällä Royal AK:n ruderaliksen kanssa loimme kasvin, joka on helppo kasvatettava, mutta säilyttää kaikki AK:n oleelliset ominaisuudet. Sama upea maku ja sama ainutlaatuinen pilvi.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 viikkoa
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motivoiva, Naurattava

Osta Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush -yhdistelmä, meidän ikioma OG Kushimme, on parasta mitä kannabis voi tarjota. Se on indicaan kallistuva lajike, josta sativaa on vain neljännes, mutta se ansaitsee maininnan tässä yhteydessä erinomaisuudesta johtuen.

Yksi lajikkeen suosion taustalla olevista syistä on sen piristävä vaikutus, joka saattaa tulla yllätyksenä indicataustan huomioiden. Odotettavissa on vahva henkinen pilvi, joka säestää taustalta esiin puskevaa fyysistä jumitusta kauniisti. Uniikin dänkki ja multainen maku on toinen syy suosion taustalla. Tämä lajike kannattaa ottaa koeajoon!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 viikkoa
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuu
Piristävä, Rauhoittava

Osta OG Kush

Northern Light

Northern Light

Northern Lightsin geneettinen tausta on osin hämärän peitossa, mutta sen arvellaan omaavan sekä thai- että afgaanimaatiaislajikkeita. Tästä huolimatta tämä hybridi on lähes sataprosenttinen indica, tai ainakin pirun lähellä sellaista.

Lajike on kerännyt runsaasti mainetta, palkintoja ja arvostusta vuosikymmenten saatossa ja Northern Lightsia voikin perustellusti kutsua kannabishistorian virstanpylvääksi. Jokaisen itseään kunnioittavan harrastajan tulisi testata tämä lajike mahdollisimman pian, mikäli se elämys on vielä kokematta.

Meidän Northern Lightsimme on tunnettu erityisesti fyysisesti uskomattoman rentouttavasta vaikutuksestaan, jota rytmittää kivasti kevyt päähän kohdistuva viba. Jälkimmäinen on epätavallista indicaan painottuvien lajikkeiden keskuudessa.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Lokakuun alku
Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen

Osta Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Vastuuvapautuslauseke:
Tämä artikkeli on tehty puhtaasti opetustarkoituksessa. Artikkelin sisältämät tiedot on kerätty ulkoisista lähteistä.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias