Cheese-kannabislajikkeen historia

Cheese Genetics

Kannabiksen jalostus ja kasvatus elää nousukauttaan ja uusia lajikkeita syntyy kuin sieniä sateella. Erityisesti muutama sukulinja kerää mainetta tunnusomaisella maku- ja vaikutusprofiilillaan. Kushien pilvi on tunnetusti hyvin vahva, kun taas Hazettarjoavat herkullisia aromeja ja kivan piristävän pilven. Diesel taasen maistuu nimensä mukaisesti dieseliltä. Moniulotteiset ja kompleksiset makuprofiilit ovat usein suosittuja todellisten kannabiseksperttien keskuudessa. Jos tämä on totta sinun kohdallasi, Cheesen pohjaavat lajikkeet saattavat olla juuri sitä mitä etsit. Me Royal Queen Seedsilla tarjoamme useita Cheeseen pohjautuvia lajikkeita sinun testattavaksesi. Cheesen luomistyön historia on mielenkiintoinen, ja haluammekin nyt kertoa sinulle, miten tarina etenee ja mistä Cheesen kuulut vaikutukset ovat peräisin.


Mitä on Cheese Lajikkeena?

Cheese on maailmankuulu, kuten tämän hybridin kehitystyössä käytetyt lajikkeetkin. Tänä päivänä on olemassa lukuisia erilaisia Cheese -variaatioita, jotka voidaan jäljittää takaisin alkuperäiseen Cheeseen. Cheese-lajikkeet ovat tunnettuja niiden uniikista tulisesta ja maukkaasta mausta, verrattuna useimpien lajikkeiden tarjoamiin makeisiin, hedelmäisiin ja yrttisiin vivahteisiin. Cheesen terpeeniprofiili on varsin erikoinen, ja se muodostaakin perustan lajikkeen voimakkaan läpitunkevalle tuoksulle. Oktaanihappojen härski tuoksu sekoittuu metyylitertiääributyylieetterin ja etyylimetyyliasetaattihapon hedelmäisen makeisiin vivahteisiin. Huomiota ansaitsee myös isovaleriaanahapon yhdistyminen rajummalle haiseviin terpeeneihin, kuten heksaanihappoon (jonka haju muistuttaa tallipihan eläimistä) ja metyylimerkaptaanin (haisee mädiltä roskilta).

Tämä saattaa kuulostaa varsin kakofoniselta ja erikoiselta sekoitukselta, eikä tämä yhdistelmä tuoksuja kyllä rehellisyyden nimissä olekaan kaikkien mieleen. Tästä huolimatta, pitkälti samaan tapaan kuin juustoissa, on Cheese variaatioiden maku mitä herkullisin hajun ollessa mitä on. Cheesen mausta osa muodostuukin umamista, jonka pehmeä suutuntuma on omiaan poistamaan vahvojen aromien pahimman terän.

Cheese tuottaa suuren määrän THC:lla kyllästettyjä trikromeja, jotka tarjoavat autuaan rauhoittavan pilven. Tämä lajike istuu ahdistuksen, kiputilojen ja masennuksen oireisiin, sekä myös palauttamaan kadonnutta ruokahalua. Tällä yhdistelmällä ominaisuuksia on normaalia, että lajikkeesta on ajan myötä tullut supersuosittu, mutta mistä tämä lajike on alun perin lähtöisin?

Mistä Cheese Tuli?

Alkuperäinen Cheese-lajike näki päivänvalon 1980-luvulla epäselvien olosuhteiden vallitessa. Legenda kertoo kalifornialaislähtöisen kasvattajan, Sam ”the Skunkmanin” muutettua ammattimaisten olosuhteiden perässä Hollantiin. Samin matkatavaroissa oli hänen ikonista luomustaan, Skunk#1-lajiketta, josta tulikin erittäin nopeasti hollantilaisten kasvattajien uusi suosikki. Lajikkeen ongelma kasvatuskäytössä oli kuitenkin se, että sen kasvien haju oli liian vahva, joka puolestaan teki diskreetistä toiminnasta hankalaa herättäen ympäristön mielenkiinnon. Kun pakkaus Skunkin siemeniä rantautui kanaalin toiselle puolelle Englantiin, tapahtui jotain odottamatonta.

Eteläisessä Englannissa asunut kasvattaja havaitsi, että hänen fenotyyppinsä tuoksu muistutti erehdyttävästi juuston löyhkää. Kun samaan aikaan tämän kyseisen kasvin sato oli massiivinen, päätti hän kloonata sen vain nähdäkseen sen suosion pyyhkäisevän yli koko Iso-Britannian. Se levisi kulovalkean tavoin erilaisten festivaalien ja vaihtoehtoisten yhteisöjen läpi 1990-luvun aikana ja saavutti ykkössuosikin aseman ensiaskeleitaan ottavan rave-skenen keskuudessa. Mitä ikinä tapahtuikaan tuolle siemenpussille, sai siitä alkunsa nykyään Cheesen nimellä kulkeva kannabislajike. Maun voimakkuus yhdessä erityislaatuisen pilven kanssa edesauttoi kysynnän kasvua. Tänä päivänä kyseessä on sangen suosittu lajike Iso-Britanniassa ja muussa kannabista käyttävässä maailmassa.

Miten Kasvattaa Cheesea?

Mikäli haluat todeta omin silmin mistä kaikki kohu on lähtöisin, kannattaa sinun tilata siemeniä ja ryhtyä itse kasvatuspuuhiin. Tämä lajike ei ole erityisen haastava kasvatettava, mikäli olosuhteesi ovat oikeanlaiset. Lopputulos on tyypillisesti sangen vakuuttava määrä budia, jonka THC-pitoisuus asettuu 17% tuntumaan. Cheese on vastustuskykyistä ja se kukkii noin 8-9 viikossa. Lajike kestää hyvin ilmankosteuden heittelyä, mutta pidä huoli lämpötilan pysyvän välillä 21–26°C tai 70–80°F.

Tarpeeksi tilaa ja valoa saadessaan voivat Cheesen genetiikan kasvit nousta aina 2 metrin korkeuteen asti. Mikäli kasvatat siis sisällä, pidä huoli tarvittavasta tilasta tai rupea jo hyvissä ajoin miettimään miten rajoitat korkeuden itsellesi sopiviin lukemiin. Halutessasi voit ottaa myös toisen lähestymistavan tähän lajikkeeseen käyttämällä Royal Cheese Automaticin siemeniä. Useimmat Cheesen variaatiot kasvavat pensasmaisiksi, joten kevyt muokkaus ja karsinta voi tulla tarpeeseen tuotannon maksimoimiseksi. Toinen tapa parantaa tuotto-odotuksia, on käyttää ScrOG (Screen of Green) menetelmää optimoimaan budien määrä. Tästä voit lukea lisää oppaastamme.

RQS Cheese Kannabislajikkeiden kokoelma

Cheese-lajikkeita on kierrätetty ringeissä vuosikymmenten ajan. Klikkaa sisään ja tutustu planeetan juustoisimpiin kuuluviin Cheese-lajikkeisiin.

Royal Cheese (Fast Flowering)

Royal Cheese Fast Flowering

Royal Cheese (Fast Flowering) on lajike, jota voi perustellusti kutsua “hänen korkeudekseen”. Tämän voimakastuoksuisen lajikkeen taustalla on halu tarjota suuremmille kansanosille mahdollisuus nauttia kuninkaallisista pilvistä ja hajuaistia hellivästä tuoksusta. Lajikkkeen alkuperä on vanhanliiton Skunk risteytettynä Afgaanin kanssa. Loppu onkin sitten historiaa.

Sisäkasvattajien on syytä varautua ainakin 150 senttimetrin korkeuteen. Ulkona tämä lajike voi venyä vielä metrin pidemmäksi aina 2,5 metriin asti. Tässä tilanteessa lajike vaatii todennäköisesti naruja tai muita tukiratkaisuita, jottei budien paino katko sivuhaaroja. Kukkiminen on ohi noin 6-8 viikossa, mutta jotkut kasvattajat ovat halunneet viimeistellä tuotettaan pari viikkoa pidempään.

Royal Cheese (Nopeasti kukkiva)
Old School Skunk x Afghani
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 17%
Sativa 40% Indica 60%
550 - 600 gr/plant
130 - 200 cm
Lokakuun alku
Jumittava, Selkeä, Tasapainoinen

Osta Royal Cheese (Nopeasti kukkiva)

Royal Cheese Automatic

Royal Cheese Auto

Tämä sähäkkä Cheese autoflower tuottaa budia lähes silmänräpäyksessä. Ne kasvattajat, joita kiinnostaa täyttää purkkinsa mahdollisimman nopeasti juustoisilla kannabinoideilla ovat tämän siemenen kohderyhmää. Royal Cheese Automatic käy läpi kasvunsa siemenestä satoon vain 10 viikossa tuottaen trikromien koristamia budeja, joiden vaikutuksia voi kuvailla rauhoittaviksi ja fyysisesti rentouttaviksi.

Tämä kasvi ei ylitä 100 senttimetrin korkeutta, joten kyseessä on sangen diskreetti kasvi. Matala korkeus ja lyhyt kasvusykli tekevät tästä lajikkeesta erinomaisen vaihtoehdon tuoreille kasvattajille. Kaikki mitä kasvattajan tarvitsee tehdä, on kastella kasvit, noudattaa ravinnesuunnitelmaa ja antaa rakkautta kasveille.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Fyysisesti rentouttava, Jumittava

Osta Royal Cheese Auto

Blue Cheese

Blue Cheese

Blue Cheese saattaa helposti kuulostaa cheese-perheen voimakkaimmalta lajikkeelta mitä tuoksuun tulee, mutta tässä kohtaa ”blue” ei kuitenkaan viittaa sinihomejuustoon, vaan tämän risteytyksen Blueberry-genetiikasta peräisin olevaan puoleen. Cheesen genetiikkaan yhdistettynä niistä kuoriutui tässä yhteydessä jotain hyvin poikkeuksellista. Fyysisen jumittunut olotila yhdistettynä sangen erikoisia ratoja pitkin kulkeviin ajatuksiin on tyypillinen vaikutus tätä indicaan painottuvaa hybridiä nautiskelevien keskuudessa.

Sisäkasvattajan on Blue Cheeseä viljellessään syytä varautua 100-160 sentin väliin asettuviin kasveihin tilaa pohtiessaan. Ulkona taas korkeutta tulee hitusen verran enemmän, jonnekin 140 ja 200 sentin välille. Tämä lajike on valoriippuvainen, mutta vain 7-8 viikon kukkimisajallaan erittäin nopea sellainen. Blue Cheesen tuotto on vankemman puoleinen ja ulkona kasvatettaessa mahdollisuudet ovat 500-550 grammaan per kasvi. Tämä on sangen hyvä suoritus, eritoten huomioiden kasvin verrattain matalan huippukorkeuden ja kauniisti kimaltelevaan hartsikuorrutukseen verhotut budit.

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 viikkoa
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Lokakuun alku
Fyysisesti rentouttava, Jumittava, Selkeä

Osta Blue Cheese

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Automatic sai alkunsa kolmen osanottajan, Cheesen, Blueberryn ja ruderaliksen kimppakivasta. Lajikkeen vaikutuksissa tuntuvat erityisesti Cheesen piristävät ja päähän keskittyvät vaikutukset. Makea ja hedelmäinen maku innostavat ja mielenkiintoinen cocktail kannabinoideja tekee tästä varsinaisen herkun.

Siemenestä lähtien Blue Cheese Automaticin kasvatusprojekti ottaa vain 9-10 viikkoa, ja palkintona tästä uurastuksesta saa viherpeukalo herkullisilla aromeilla pakattuja budeja. Tämä lajike on pienikokoinen, sisällä vain 40-70 cm ja ulkonakin pituus jää 60 ja 110 sentin välille. Tämä on erinomainen uutinen sissikasvatusta harjoittaville, sillä matala profiili helpottaa kasvin häivyttämistä näkymättömiin. Ulkokasvattajia siunataan tyypillisesti 60-110 grammalla kasvia kohti ja sisällä puolestaan satoa kertyy yleensä 325–375g/m².

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 viikkoa
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10–11 viikkoa itämisen jälkeen
Piristävä, Selkeä

Osta Blue Cheese Auto

Fast Eddy Automatic CBD

Fast Eddy Automatic

Tämä lajike syntyi, kun päätimme risteyttää Cheesen, Juanita la Lagrimosan ja ruderaliksen genetiikkaa yhdeksi CBD:a pursuavaksi hybridiksi, jolle annettiin nimeksi Fast Eddy Automatic CBD. Lajikkeen THC-arvot ovat 9% luokkaa ja CBD-pitoisuus on korkea, josta johtuen kannabinoidiprofiili on tasapainoinen. Vaikutukset nautittaessa ovat varsin mietoja ja selkeitä kivalla rentouttavalla vaikutuksella varustettuna. Kasvin sitrushedelmäinen tuoksumaailma osuu mainiosti yksiin sen virkistävien vaikutusten kanssa. 

Sisäkasvattajia voi onnistaa jopa 400–450 gramman edestä neliömetriä kohti, kun taas ulkona tuottoa tulee noin 80–130g/kasvi. Tämä autoflower käy kasvu- ja kukkimissyklinsä läpi 8¬–9 viikossa ja onkin täten erinomainen valinta niille, jotka tarvitsevat nopeasti satsin CBD-pitoista budia.

Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 viikkoa
THC: 9%
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10%
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
10-12 viikkoa itämisen jälkeen
Rauhoittava, Selkeä

Osta Fast Eddy Automatic CBD

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias