Cheese-kannabislajikkeen historia

Kannabiksen jalostus ja kasvatus elää nousukauttaan ja uusia lajikkeita syntyy kuin sieniä sateella. Erityisesti muutama sukulinja kerää mainetta tunnusomaisella maku- ja vaikutusprofiilillaan. Kushien pilvi on tunnetusti hyvin vahva, kun taas Hazet tarjoavat herkullisia aromeja ja kivan piristävän pilven. Diesel taasen maistuu nimensä mukaisesti dieseliltä. Moniulotteiset ja kompleksiset makuprofiilit ovat usein suosittuja todellisten kannabiseksperttien keskuudessa. Jos tämä on totta sinun kohdallasi, Cheesen pohjaavat lajikkeet saattavat olla juuri sitä mitä etsit. Me Royal Queen Seedsilla tarjoamme useita Cheeseen pohjautuvia lajikkeita sinun testattavaksesi. Cheesen luomistyön historia on mielenkiintoinen, ja haluammekin nyt kertoa sinulle, miten tarina etenee ja mistä Cheesen kuulut vaikutukset ovat peräisin.

Royal Cheese

MITÄ ON CHEESE LAJIKKEENA?

Cheese on maailmankuulu, kuten tämän hybridin kehitystyössä käytetyt lajikkeetkin. Tänä päivänä on olemassa lukuisia erilaisia Cheese -variaatioita, jotka voidaan jäljittää takaisin alkuperäiseen Cheeseen. Cheese-lajikkeet ovat tunnettuja niiden uniikista tulisesta ja maukkaasta mausta, verrattuna useimpien lajikkeiden tarjoamiin makeisiin, hedelmäisiin ja yrttisiin vivahteisiin. Cheesen terpeeniprofiili on varsin erikoinen, ja se muodostaakin perustan lajikkeen voimakkaan läpitunkevalle tuoksulle. Oktaanihappojen härski tuoksu sekoittuu metyylitertiääributyylieetterin ja etyylimetyyliasetaattihapon hedelmäisen makeisiin vivahteisiin. Huomiota ansaitsee myös isovaleriaanahapon yhdistyminen rajummalle haiseviin terpeeneihin, kuten heksaanihappoon (jonka haju muistuttaa tallipihan eläimistä) ja metyylimerkaptaanin (haisee mädiltä roskilta).

Tämä saattaa kuulostaa varsin kakofoniselta ja erikoiselta sekoitukselta, eikä tämä yhdistelmä tuoksuja kyllä rehellisyyden nimissä olekaan kaikkien mieleen. Tästä huolimatta, pitkälti samaan tapaan kuin juustoissa, on Cheese variaatioiden maku mitä herkullisin hajun ollessa mitä on. Cheesen mausta osa muodostuukin umamista, jonka pehmeä suutuntuma on omiaan poistamaan vahvojen aromien pahimman terän.

Cheese tuottaa suuren määrän THC:lla kyllästettyjä trikromeja, jotka tarjoavat autuaan rauhoittavan pilven. Tämä lajike istuu ahdistuksen, kiputilojen ja masennuksen oireisiin, sekä myös palauttamaan kadonnutta ruokahalua. Tällä yhdistelmällä ominaisuuksia on normaalia, että lajikkeesta on ajan myötä tullut supersuosittu, mutta mistä tämä lajike on alun perin lähtöisin?

MISTÄ CHEESE TULI?

Alkuperäinen Cheese-lajike näki päivänvalon 1980-luvulla epäselvien olosuhteiden vallitessa. Legenda kertoo kalifornialaislähtöisen kasvattajan, Sam ”the Skunkmanin” muutettua ammattimaisten olosuhteiden perässä Hollantiin. Samin matkatavaroissa oli hänen ikonista luomustaan, Skunk#1-lajiketta, josta tulikin erittäin nopeasti hollantilaisten kasvattajien uusi suosikki. Lajikkeen ongelma kasvatuskäytössä oli kuitenkin se, että sen kasvien haju oli liian vahva, joka puolestaan teki diskreetistä toiminnasta hankalaa herättäen ympäristön mielenkiinnon. Kun pakkaus Skunkin siemeniä rantautui kanaalin toiselle puolelle Englantiin, tapahtui jotain odottamatonta.

Eteläisessä Englannissa asunut kasvattaja havaitsi, että hänen fenotyyppinsä tuoksu muistutti erehdyttävästi juuston löyhkää. Kun samaan aikaan tämän kyseisen kasvin sato oli massiivinen, päätti hän kloonata sen vain nähdäkseen sen suosion pyyhkäisevän yli koko Iso-Britannian. Se levisi kulovalkean tavoin erilaisten festivaalien ja vaihtoehtoisten yhteisöjen läpi 1990-luvun aikana ja saavutti ykkössuosikin aseman ensiaskeleitaan ottavan rave-skenen keskuudessa. Mitä ikinä tapahtuikaan tuolle siemenpussille, sai siitä alkunsa nykyään Cheesen nimellä kulkeva kannabislajike. Maun voimakkuus yhdessä erityislaatuisen pilven kanssa edesauttoi kysynnän kasvua. Tänä päivänä kyseessä on sangen suosittu lajike Iso-Britanniassa ja muussa kannabista käyttävässä maailmassa.

Skunk XL Royal Queen Seeds

MITEN KASVATTAA CHEESEA?

Mikäli haluat todeta omin silmin mistä kaikki kohu on lähtöisin, kannattaa sinun tilata siemeniä ja ryhtyä itse kasvatuspuuhiin. Tämä lajike ei ole erityisen haastava kasvatettava, mikäli olosuhteesi ovat oikeanlaiset. Lopputulos on tyypillisesti sangen vakuuttava määrä budia, jonka THC-pitoisuus asettuu 17% tuntumaan. Cheese on vastustuskykyistä ja se kukkii noin 8-9 viikossa. Lajike kestää hyvin ilmankosteuden heittelyä, mutta pidä huoli lämpötilan pysyvän välillä 21–26°C tai 70–80°F.

Tarpeeksi tilaa ja valoa saadessaan voivat Cheesen genetiikan kasvit nousta aina 2 metrin korkeuteen asti. Mikäli kasvatat siis sisällä, pidä huoli tarvittavasta tilasta tai rupea jo hyvissä ajoin miettimään miten rajoitat korkeuden itsellesi sopiviin lukemiin. Halutessasi voit ottaa myös toisen lähestymistavan tähän lajikkeeseen käyttämällä Royal Cheese Automaticin siemeniä. Useimmat Cheesen variaatiot kasvavat pensasmaisiksi, joten kevyt muokkaus ja karsinta voi tulla tarpeeseen tuotannon maksimoimiseksi. Toinen tapa parantaa tuotto-odotuksia, on käyttää ScrOG (Screen of Green) menetelmää optimoimaan budien määrä. Tästä voit lukea lisää oppaastamme.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias