By Luke Sumpter

Epsilon F1:n viikoittainen kasvatusopas

Harkitsetko Epsilon F1:n kasvattamista? Tutustu viikoittaiseen kasvatusoppaaseeni nähdäksesi, kuinka saavutin loistavat tulokseni! Jatka lukemista selvittääkseni valaistus- ja ravinnevalintani sekä kastelustrategiani, joita käytin tälle lajikkeelle.


Epsilon F1 grow report week 0

Epsilon F1:n kasvatuspäiväkirja: varustelista

 • Kasvatuslaatikko: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Valot: MIGRO 200+
 • Ilmanvaihto: TT Silent-M 100
 • Suodatin: Prima Klima -suodatin PK 100/125
 • Tuuletin: Oskilloiva Koala-tuuletin x 2
 • Ilmankostutin: Beurer LB 45
 • Kasvualusta: Biobizz Light Mix
 • Ruukku: 11-litrainen Air-Pot
 • Siemen: Royal Queen Seeds
 • Ravinteet: RQS Organic Nutrition

Epsilon F1:n kasvatuspäiväkirja: taimivaihe (viikko 1)

Tärkeimmät asiat ensin – käydään läpi taimivaihe! Vaikka tämä vaihe voi vaikuttaa vähäpätöiseltä joidenkin kasvattajien mielestä, voivat taimivaiheen aikana tapahtuvat asiat itse asiassa valaa puitteet sille, mitä muun kasvusyklin aikana tapahtuu. Tämä mielessä pitäen kokosin korkealaatuisen multaseoksen ja asettelin valaistuslaitteeni juuri oikealla tavalla. Käydään seuraavaksi läpi, mitä tein luodakseni ideaalin kasvuympäristön Epsilon F1 -kasvilleni.

 • Kasvualusta: Tavoitteenani oli luoda kasvualusta, joka tarjoaisi kasvilleni tarpeeksi ravinteita ensimmäiseen kasvuvaiheeseen. Halusin sen sisältävän hyödyllisiä mikro-organismeja, jotka kannustaisivat juuriston kasvua, avustaisivat ravinteiden otossa ja suojaisivat taudeilta. Aloitin lisäämällä 5 litraa BioBizz Light Mixiä 11-litraiseen Air-Potiini. Seuraavaksi lisäsin seuraavat ravinteet ja apuaineet:

- RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50 g
- RQS Rhizobacter
- RQS Easy Roots - Mykorritsa Mix: 5 g
- Merilevä: 10 g
- Lepakon Guano: 70 g

Sekoitin nämä ainesosat huolella keskenään, ennen kuin lisäsin joukkoon toiset 5 litraa BioBizz Light Mixiä. Tämän jälkeen sekoitin vielä yhden kerran. Viimeistelin prosessin kastelemalla kasvualustaa, kunnes ruukun pohjaan asti valui vettä.

 • Idättäminen: Kun kasvualustani oli valmiina, etenin projektissani asettamalla siemeneni uuteen kotiinsa. Tein pienen kolon kasvualustan pinnan keskiosaan noin 2 cm:n syvyyteen. Asetin siemeneni koloon, lisäsin vielä 1 gramman Easy Roots - Mykorritsa Mixiä taatakseni erinomaiset lähtökohdat siemenelleni. Sitten peitin kolon kevyesti kasvualustalla, ennen kuin sumutin paikan vielä läpikotaisin kosteaksi.
 • Valaistus: Päätin käyttää MIGRO 200+ -valaistusjärjestelmää Epsilon F1 -kasvini kasvattamiseksi. Tämän tuotteen ollessa edullinen, energiatehokas ja helposti ripustettavissa, ei valinta ollut vaikea. Saavuttaakseni tasaisen valon jakautumisen kasvatuslaatikkooni, aloitin ripustamalla molemmat valot 35 cm:n etäisyydelle kasvatustilan keskikohdasta. Sitten käytin sidontaliinoja ripustaakseni ne 35 cm Air-Potin reunan yläpuolelle. Käyttämällä ajastinta aloin pitää valoja päällä 18 tuntia joka päivä heti, kun taimi nosti päänsä mullasta.
 • Kasvin tila: Viikon kulutta siemenen kylvämisestä, oli taimi kasvanut noin 4 cm:n mittaiseksi. Sillä oli jo ensimmäiset pienet aitolehdet ja sen varsi vaikutti vahvalta ja vankalta, ilman jälkeäkään liiallisesta venymisestä.
Epsilon F1 grow report week 1

Epsilon F1:n kasvatuspäiväkirja: vegetatiivinen vaihe (viikot 2–4)

Nyt seuraa Epsilon F1:n viikoittaisen kasvatuspäiväkirjani vegetatiivinen vaihe! Nyt kun idättäminen ja taimivaihe oltiin saatu taputeltua, alkoi kasvini kasvaa kokoa nopeasti. Katso alta, kuinka onnistuin pitämään sen tiptopkunnossa sen siirtyessä yhä lähemmäs kukkimisvaihettaan.

Viikko 2

 • Valaistus: Pidin lamput yhä päällä 18 tuntia joka päivä ja asemoin ne uudelleen roikkumaan 35 cm:n etäisyydelle kasvini latvasta.
 • Ravinteet: Pidättäydyin antamasta kasvilleni ravinteita tämän viikon aikana, sillä sillä oli käytettävissään runsain mitoin ravinteita multaseoksesta, jonka valmistin sille. Sen sijaan kastelin kasvini 1 litralla pH-arvoon 6,0 säädettyä vettä viikon toisena ja kuudentena päivänä.
 • Ympäristö: Tämän viikon aikana mittasin 28 °C:n keskilämpötilan ja 55 %:n suhteellisen ilmankosteuden.
 • Kasvin tila: Kasvini näytti terveeltä ja voimakkaalta viikon loppuun tultaessa. Se oli kehittänyt useita uusia aitolehtipareja, eikä siinä ollut merkkejä taudeista tai puutoksista. Se oli korkeudeltaan 8 cm ja väritykseltään vehreän tummanvihreä.
Epsilon F1 grow report week 2

Viikko 3

 • Valaistus: Pidin lamput yhä päällä 18 tuntia päivässä ja varmistin, että ne roikkuivat 35 cm:n etäisyydellä kasvini latvasta.
 • Ravinteet: Kasvini näytti terveeltä ja jatkoi kasvamistaan multaseokseen lisäämieni ravinteiden voimalla. Välttääkseni lisäämästä liikaa ravinteita kasvualustaan, päätin jälleen olla lisäämättä enempää ravinteita. Kastelin kasvin 1,5 litralla puhdasta vettä viikon toisena ja kuudentena päivänä.
 • Ympäristö: Mittasin 29 °C:n keskilämpötilan ja 55 %:n suhteellisen ilmankosteuden.
 • Kasvin tila: Kasvini oli kiitänyt peräti 25 cm:n korkeuteen kolmannen viikon loppuun saavuttaessa. Sen latvustosta tuli yhä pensasmaisempi päivä päivältä ja siinä oli havaittavissa monia kypsiä ja hyväkuntoisia aitolehtiä. En nähnyt jälkeäkään tuholaisista, taudeista tai puutoksista, mikä vakuutti minua entisestään F1-hybridigenetiikkojen sitkeydestä.
Epsilon F1 grow report week 3

Viikko 4

 • Valaistus: Jatkoin kuten ennenkin pitäen lamput päällä 18 tuntia joka päivä. Viikon alussa asemoin ne jälleen uudelleen roikkumaan 35 cm:n etäisyydelle kasvini latvasta.
 • Ravinteet: Kasvini jatkoi kukoistamistaan, kiitos multaseoksen sisältämän ravinnepommin. Päätin kuitenkin annostella SuperVit-ravinnetta vegetatiivisen vaiheen viimeisen viikon aikana tarjotakseni ensiarvoisen tärkeitä vitamiineja ja aminohappoja ja mahdollistaakseni parhaat puitteet kukkien tuotannolle. Lisäsin yhden tipan SuperVitiä 1,5 litraan vettä ja annostelin sitä viikon toisena ja kuudentena päivänä.
 • Ympäristö: Mittasin 28 °C:n keskilämpötilan ja 55 %:n suhteellisen ilmankosteuden viikolla 4.
 • Kasvin tila: Ja noin vain, kasvini oli jo kiitänyt vegetatiivisen vaiheen viimeisen viikon loppuun, ollen 53 cm:n mittainen! Kasvini kasvunopeus ja yleinen elinvoimaisuus olivat suorastaan hämmästyttäviä. Viikon päättyessä Epsilon F1 -kasvini oli jo siirtynyt kukkimisvaiheeseen. Sen esikukinnot olivat jo muuttuneet nuoriksi budeiksi, joita koristivat emit ja pienet sokerilehdet.
Epsilon F1 grow report week 4

Epsilon F1:n kasvatuspäiväkirja: kukkimisvaihe (viikot 5–8)

Seuraavaksi siirrymme Epsilon F1:n viikoittaisen kasvatuspäiväkirjani kukkimisvaiheeseen! Kasvini pyyhkäisi vegetatiivisen vaiheen läpi ongelmitta, ja homma jatkui täydellisenä kukkimisen läpi.

Viikko 5

 • Valaistus: Pidin jälleen kerran lamput päällä 18 tuntia joka päivä ja asemoin ne uudelleen roikkumaan 35 cm:n etäisyydellä kasvini latvasta.
 • Ravinteet: Budeja alkoi muodostua koko latvuston alueelle, joten päätin aloittaa kukitusvaiheen lannoitusohjelmani antamalla kasvilleni kunnon annoksen kaliumia ja fosforia. Liuotin Easy Bloom Kukitusboosteri -tabletin 5 litraan vettä ja kastelin kasviani 2 litralla tätä valmistetta viikon toisena päivänä. Kastelin kasviani jälleen 2 litralla tätä valmistetta kuudentena päivänä.
 • Ympäristö: Mittasin 28 °C:n keskilämpötilan. Tuulettimieni avulla onnistuin laskemaan keskimääräisen suhteellisen ilmankosteuden 45 %:iin.
 • Kasvin tila: Kasvini vastasi hyvin kasvusyklinsä ensimmäiseen lannoitukseen. Se oli 60 cm:n mittainen, näytti täysin terveeltä ja alkoi jo erittää heikkoa tuoksua. Viidennen viikon lopussa budien emit olivat jo alkaneet muuttua meripihkanvärisiksi!
Epsilon F1 grow report week 5

Viikko 6

 • Valaistus: Valot pysyivät päällä 18 tuntia päivässä ja 35 cm:n etäisyydellä kasvini latvasta.
 • Ravinteet: Aloin lannoittaa kasviani kolmella koostumuksella, jotka muodostavat Bio Kukitusbuusteripakkauksen. Lisäsin seuraavaa 2,5 litraan vettä viikon toisena ja kuudentena päivänä:

- 1 tippa SuperVitiä
- 1,2 ml Thicker Flowersia
- 1,6 ml Bigger Flowersia
- 0,8 ml Sweet Flowersia

 • Ympäristö: Mittasin 27 °C:n keskilämpötilan ja 45 %:n suhteellisen ilmankosteuden.
 • Kasvin tila: Kasvini alkoi erittää voimakasta tuoksua ja sen budit alkoivat turvota, kehittäen paksun trikomien kerroksen. Kuudennen viikon lopussa kasvini oli saavuttanut lopullisen, 62 cm:n korkeutensa.
Epsilon F1 grow report week 6

Viikot 7 ja 8

 • Valaistus: Ylläpitäen samaa valojaksoa kuin aiemmin pidin lamppuni päällä 18 tuntia joka päivä. Lamppujen korkeutta ei tarvinnut säätää, sillä kasvini oli lakannut venymästä.
 • Ravinteet: Pidättäydyin ravinteiden antamisesta pakottaakseni Epsilon F1 -kasvini käyttämään varastoimansa ravinteet. Annostelin vain 2,5 litraa vettä molempien viikkojen toisena ja kuudentena päivänä.
 • Ympäristö: Mittasin 27 °C:n keskilämpötilan ja 40 %:n suhteellisen ilmankosteuden.
 • Kasvin tila: Huuhtelun seurauksena kasvini latvusto oli pullollaan kimmeltäviä valkoisia budeja. Kellertävä lehdistö, maitoisen valkeat trikomit ja meripihkanväriset emit olivat selkeitä merkkejä siitä, että sadonkorjuuaika oli käsillä.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Epsilon F1:n kasvatuspäiväkirja: sadonkorjuu

Kahdeksannen viikon lopussa leikkasin kasvini juuresta ja ripustin sen roikkumaan ylösalaisin kasvatuslaatikkoni yläosasta. Sammutin valot, mutta pidin tuulettimet ja ilmanvaihtojärjestelmän pyörimässä. Budit olivat kuivuneet tarpeeksi 15 päivän jälkeen. Poistin kukat ja kuivatrimmasin ne ennen kuin punnitsin satoni saaden tulokseksi 62 grammaa. Sitten asetin budit kypsytyspurkkeihin viimeistelläkseni niiden maun.

Epsilon F1 grow report harvest

Epsilon F1:n geneettiset ominaisuudet

Epsilon F1 kuuluu todellisten F1-kannabishybridien ensimmäiseen erään. Royal Queen Seedsin jalostajat loivat tämän kaunottaren hyödyntämällä hyvin sisäsiittoiset Blue Dream-, Blueberry-, Amnesia Lemon Haze- ja Black Domina -genetiikat. Näiden lajikkeiden risteyttämisen seurauksena he loivat sitkeän hybridin, joka tarjoilee kasvattajille nopean kasvuvauhdin, loistavan tuotteliaisuuden ja valtavat THC-tasot.

Epsilon F1:n kasvatusominaisuudet

Epsilon F1 kiitää itämisestä sadonkorjuuseen vain 60 päivässä, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kasvattajille, jotka kaipaavat mahdollisimman nopeita satoja. Varustettuna lujilla hybridigenetiikoillaan voi tämä lajike kasvaa monissa eri kasvatusolosuhteissa ja kukoistaa alueilla, joiden ulkokasvatuskaudet ovat lyhyitä. Saavuttaessaan vain 50–70 cm:n korkeuden se tarjoaa myös hyvän vaihtoehdon kasvattajille, joilla ei ole mielin määrin tilaa käytettävissään.

Epsilon F1:n vaikutukset, aromit ja maut

Epsilon F1 valjastaa käyttöönsä suuren THC-pitoisuutensa ja jumittavat terpeeninsä tuottaakseen pitkäkestoisen ja fyysisesti rentouttavan pilven, joka tyynnyttää kehoa samalla, kun pitää mielen kirkkaana. Suuret määrät karyofylleeniä, farneseeniä, myrseeniä ja pineeniä saavat aikaan mustikoiden, sitruksen, yrttien, laventelin ja limen makuja.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias