Kirjoittanut Steven Voser

Ohjeita sopivien kannabiksen siementen valitsemiseen

Guidelines To Help You Choose Your Seeds

Oletko vasta aloittamassa kannabiksen kasvatusta? Vai kenties jo kokeneempi kasvattaja etsimässä uusia genetiikkoja? Tämä artikkeli esittelee kolme huomionarvoista kategoriaa, joihin keskittyä uutta lajiketta valittaessa. Sen jälkeen tutustumme erilaisiin tilanteisiin sopiviin lajikkeisiin wake and bakesta juhlimisen kautta ja rentoutumiseen.


Jos olet koskaan ostanut kannabiksen siemeniä, tiedät miten monimutkaiseksi tämä prosessi voi mennä. Alla olevaa opasta hyödyntämällä teet suosikkilajikkeidesi löytämisestä helpompaa kuin koskaan, riippumatta siitä, miten syvälle kannabisharrastuksen syövereihin olet ehtinyt.

Selkoa kannabislajikkeisiin

Markkinoilta löytyy tuhansia kannabislajikkeita. Jotkut niistä saavat olon rentoutuneeksi, kun taas toiset ovat stimuloivia. Monien lajikkeiden makumaailma on makean hedelmäinen tai karkkimainen, mutta toiset nojaavat multaisten ja kukkamaisten makujen suuntaan. Jotkut lajikkeet venyvät jopa yli 3 metrin mittaisiksi, siinä missä toisia voi kasvattaa menestyksellä kaapissa.

Tehdäksesi kannabiksen siementen hankkimisesta helppoa, tulee sinun määrittää toiveesi, mahdollisuutesi ja makusi. Olemme keränneet alle sellaisia tärkeitä tekijöitä, jotka sinun tulisi huomioida ennen kuin lähdet selaamaan siemenluetteloa. Kun olet valinnut sinulle merkityksellisimmät ominaisuudet, voit suunnata sivun alalaitaan löytääksesi helpoimmat tavat etsinnän rajaamiseen.

Kannabiksen siementen valinta perustuen makuun, tuoksuun tai vaikutuksiin

Jokainen kannabislajike sisältää pitkän listan uniikkeja ominaisuuksia. Etsintää aloitettaessa on kuitenkin hyvä pitää näkökulma riittävän laajana. Maku, tuoksu ja vaikutukset ovat kolme tärkeintä tekijää. Kun löydät lajikkeen, joka osuu kohdalleen näiden kolmen osalta, loksahtavat puuttuvat tekijät – kuten satoisuus ja koko – kohdalleen omalla painollaan.

Maku

Maku kuuluu kiistatta tärkeimpiin tekijöihin sopivaa lajiketta valittaessa, sillä se määrittää pitkälti nauttimishetken nautinnollisuuden. Jopa vaikutuksiltaan erinomaisesti sopiva lajike saattaa jättää kirjaimellisesti huonon maun suuhun, jos sen makumaailma ei osu yksiin mieltymystesi kanssa.

Kannabiksen kukinnot ovat monimutkainen fytokemiallinen kokonaisuus. Lajikkeen maku määrittyy pitkälti sen sisältämän tietyn molekyyliryhmän profiilin, terpeenien, koostumuksella. Näitä aromaattisia hiilivetyjä esiintyy luonnossa monessa muodossa, ja niiden ansiota ovat mm. sitruunan maku ja erilaisten yrttien ja mausteiden uniikit aromit.

Terpeeniprofiiliin kannattaa siis kiinnittää sen ansaitsemaa huomiota kannabiksen siemeniä valittaessa. Jos pippurinen ja makurikas miellyttää, kannattaa katse kohdistaa karyofylleenia sisältäviin lajikkeisiin. Tai ehkä haluat raikkaan multaisia sävyjä? Niitä tarjoavat pineeni ja myrseeni. Monet kannabiksen ystävät pitävät hedelmäisistä ja makeista profiileista, jolloin kiinnostavia terpeenejä ovat linaloli ja limoneeni.

Näiden terpeenien opettelu auttaa sinua hahmottamaan miltä eri lajikkeet maistuvat. Sopivien rajauksien jälkeen tarvitaan kuitenkin yksityiskohtaisempia tietoja. Useimmat lajikkeet sisältävät suuria määriä tiettyjä terpeenejä, mutta dominantin terpeenin lisänä niissä on uniikki yhdistelmä kymmeniä muita makuun vaikuttavia molekyylejä. Tässä siis tarkempia vinkkejä eri lajikkeiden makuihin liittyen:

Fruit Spirit
Mustikka, hedelmä, multa
Bubblegum XL
Karkki, makea, sokerinen
Green Gelato
Minttu, vanilja, sitrushedelmä
Chocolate Haze
Suklaa, sokerinen, multa

Tuoksu

Tuoksu on keskeisesti sopivan lajikkeen valintaan liittyvä osa. Terpeenit vaikuttavat lajikkeen tuoksuun, mutta niiden vaikutus makuun ja tuoksuun on hieman erilainen. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tuhdin läpitunkeva tuoreen tai kuivatun kannabiksen tuoksu välttämättä kerro sen mausta.

Miksikö? Terpeeni ovat haihtuvia yhdisteitä. Altistuminen kuumalle, kuten liekille, saa ne muuttamaan muotoaan. Lisäksi ne vaikuttavat eri tavalla makua ja tuoksua aistiviin soluihin

On tärkeää, että pidät kasvattamasi kannabiksen tuoksusta. Ei ainoastaan siksi, että sinä ja ystäväsi tulette luultavasti polttamaan sitä kuukausikaupalla, vaan myös siksi, että kasvatusteltta tai puutarha muuttuu kukituksen edetessä varsinaiseksi terpeenitehtaaksi, jonka tuoksu on sen mukainen.

Kaikeksi onneksi moderneilla kasvattajilla on teknologia apunaan. Aktiivihiilisuodattimet ja poistoilmapuhaltimet poistavat tehokkaasti terpeenit ilmasta, vaikka jonkin verran niitä tietenkin jääkin nenän ulottuville.

Aromaattisten preferenssien lisäksi kasvattajan on syytä pohtia olosuhteitaan. Jos kasvatat keskellä metsää ylhäisessä yksinäisyydessä tai alueella tai maassa, jossa kannabis on laillista voit valita lajikkeen hajua miettimättä. Tällöin valinta voi kohdistua erittäin voimakkaasti tuoksuvaan lajikkeeseen, kuten vaikkapa johonkin näistä:

Jos taas kasvatat keskikaupungilla tai tiukan lainsäädännön maassa, kuten Suomessa, on vähemmän tuoksuva lajike parempi vaihtoehto. Tällaisia ovat esimerkiksi seuraavat vaihtoehdot:

Vaikutukset

Kolmas keskeinen pilari sopivan lajikkeen valinnassa ovat sen vaikutukset – ja tämä on myös tärkein valtaosalle. Jokaisen kannabista käyttävän kannattaisi kiinnittää huomiota tähän yksityiskohtaan ennen ostopäätöksen tekoa, olipa kyse siemenistä tai valmiista budista.

Samaan tapaan kuin asianlaita on uniikkien maku- ja tuoksuprofiilien kanssa, myös eri lajikkeiden vaikutukset ovat erilaisia. Suurin osa lajikkeista sisältää reilusti THC:tä, CBD:tä tai molempia, mutta niiden vaikutuksissa voi silti olla massiivisia eroja.

Kannabinoidit muodostavat kannabispilven perustan, mutta myös terpeenit vaikuttavat lopputulokseen ja omaavat omia uniikkeja ja voimakkaita vaikutuksiaan. Esimerkiksi myrseeni on vastuussa usein indica-lajikkeisiin liitetyistä jumittavista vaikutuksista, kun taas limoneeni näyttäisi olevan energisen ja päähän keskittyvän perinteisesti sativaiseksi kuvaillun pilven taustalla.

Kannabiksen erilaiset fytokemikaaliprofiilit tekevät eri lajikkeista sopivia erilaisiin tilanteisiin. Jotkut lajikkeet antavat potkua päivään aamusta nautittuina, kun taas toiset istuvat parhaiten ennen nukkumaan menoa nautittaviksi tai sosiaalisia tilanteita maustamaan.

Etsi alhaalta parhaat lajikkeet erilaisiin tilanteisiin.

  • Wake and Bake

Päivän aloittaminen kannabiksella voi olla joko surkea tai erinomainen idea. Lopputulos riippuu pitkälti siitä, minkälaista kannabista käyttäjä päättää ensi töikseen heräämisen jälkeen nauttia. Jotkut lajikkeet saavat pään painumaan takaisin tyynyyn, siinä missä toiset taas auttavat nousemaan jaloilleen ja painumaan suihkun kautta suorittamaan.

Parhaaseen lopputulokseen pääset valitsemalla lajikkeen, joka on täynnä energisoivia ja motivoivia terpeenejä. Esimerkiksi Lemon Shining Silver Haze tekee mainiota työtä aistien herättelyssä ja luovan ajattelun tukena. 21 % THC-pitoisuus ja sitrusmaiset terpeenit vastaavat kannabismaailman espressoa, jonka avulla saat päiväsi liikkeelle kitkatta.

Sour Diesel on toinen erinomaisen motivoiva ehdokas aamiaispolttoon. Lajikkeen selväpäinen pilvi auttaa saamaan mielialan kohdalleen työtä varten, olematta kuitenkaan liian tuhti tai lennättämättä käyttäjää kiertoradalle.

Wake and Bake
 
 
  • Sosiaaliset tilanteet

Kannabis voi ominaisuuksien mukaan joko virkistää tai puuduttaa, eivätkä sen vaikutukset sosiaalisuuteenkaan eroa, niiden ollessa selkeän kaksijakoisia. Toiset lajikkeet auttavat keskittymään oman pään sisäisiin mielenmaisemiin, mutta toiset taas saavat lukot aukeamaan ja puheen virtaamaan.

Nauti ennen bileisiin suuntaamista hitti Euphoria, luodaksesi lämpimiä ja mukavia viboja, jotka auttavat luomaan yhteyksiä niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa. Tämä sosiaaliseen käyttöön sopiva lajike omaa 1:1 THC-CBD-suhteen. Psykotrooppinen kannabinoidi laittaa mielen liikkeelle ja puheliaaseen tilaan ja CBD vie terän pois hermostuneisuudelta.

Sosiaaliset tilanteet
 
 
  • Inspiraatio

Ei väliä suunnittelitko käyttäväsi iltapäivän maalatessa, kirjoittaessa tai soittaessa, kannabis voi olla erinomaista polttoainetta luoville prosesseille. Syöksy syvemmälle flow-tilaan ja uppoudu täysin sydämin luovuuden puuskiin yrtin avulla.

Chocolate Haze osuu kerta toisensa maaliin, jos tarkoituksena on luovuuden herättely. Tämä maukas lajike omaa noin 20 % THC-pitoisuuden, jota säestävät sokeriset terpeenit, jotka motivoivat, auttavat keskittymään ja ruokkivat luovuutta.

Inspiraatio
 
 
  • Rentoutuminen ja uni

Joskus on tarpeen vain nostaa jalat pöydälle, nojata taaksepäin ja hemmotella itseään levolla. Arki voi olla kiireistä ja haastavaa, joten mikäli emme ole varuillamme, voimme helposti hukkua huoliin. Oikea kannabislajike voi tällaisessa tilanteessa maadoittaa ja antaa hetken rauhaa.

Jos koet tarvetta lepoon ja rentoutumiseen, voi metsään suuntaaminen riippumaton ja Northern Lights -pussin kanssa olla erinomainen idea. Pajauta budi menemään ja tunne jännittyneisyyden hellittävän ja arjen huolien nousevan olkapäiltä.

Toinen vaihtoehto on venyttäytyä sohvalle, pistää suosikkileffa tai sarja pyörimään ja rullata iso jointti **Royal Gorilla. Vain muutama hatsi tätä herkkua, ja voit tuntea Gorillan nostavan voimillaan huolet ja murheet pois. Aina 27 prosenttiin asti kohoava THC-pitoisuus takaa sen, että olet luultavasti kaukana toisissa sfääreissä ennen kuin ehdit yli puolenvälin jointin kanssa.

Rentoutuminen ja uni
 
 
  • Mässyt

Mässyt ja mässäily ovat eräitä kannabiksen tunnetuimmista sivuvaikutuksista, mutta se voi olla myös tarkoitushakuinen valinta. Ruoka ei nimittäin maistu ainoastaan paremmalta kannabiksen ohessa nautittuna, vaan koko elämys voi helposti nousta uudelle tasolle kokkailuun inspiroitumisen myötä, minkä lisäksi ruoanlaitto ja yhdessä syöminen on myös mainio tapa hoitaa ihmissuhteita.

Pineapple Kush on legendaaristen OG Kushin ja Pineapplen perillisiä. Lajikkeen indicaan painottuva perimä ja korkea THC-pitoisuus tekevät siitä mitä parhaan ruokahalun herättelijän. Valmistaudu henkisesti ratsaamaan jääkaappisi.

Somango XL on toinen takuuvarma nälänruokkija. Jumittava pilvi auttaa laittamaan ruokahalun kohdalleen jo yksistään, mutta kun tämän päälle lisää lajikkeen herkullisen hedelmäisen maun, alkaa mieli tehdä välittömästi smoothieta tai herkullista hedelmäkulhoa.

Mässyt
 
 
  • Rauhoittuminen

Kannabis voi rauhoittaa sekä kehoa että mieltä. Oli kyse sitten levottomasta olosta, hermostuneisuudesta tai kovan treenin jälkeisestä lihassärystä, voivat useat eri lajikkeet auttaa kääntämään olon kohdalleen.

Stress Killer Automatic CBD liennyttää oloa ja antaa rauhan. Raskaan työpäivän päätteeksi ei mikään auta paremmin tukemaan rauhoittumista, kuin näiden kukintojen nauttiminen polttamalla tai höyrystämällä. Voit tuntea rentoutuksen aaltojen pyyhkivän ylitsesi ja vievän mukanaan turhat märehtimiset ja jättäen jäljelle vain tyytyväisen levollisen olon.

Royal Highness poistaa jännityksen lihaksista ja rentouttaa kehon. Lajike muistuttaa vaikutuksiltaan lämmintä kylpyä, sillä se purkaa jännitystä, lisää tietoisuutta kehosta ja toimii erinomaisena tukena ennen venyttelysessiota, mikäli haluat todella tuntea joka ainoan lihaksen.

Rauhoittuminen
 
 

Muita tapoja sopivien siementen valintaan

Toivomme yllä esittämiemme vinkkien auttavan sopivan lajikkeen haarukoinnissa. Jos olet kuitenkin täysin uusi kannabiksen maailmassa, niin aihe saattaa vieläkin näyttää vaikeaselkoiselta. Jos et ole koskaan haistanut tai maistanut kannabista tai tuntenut sen vaikutuksia, voit käyttää alta löytyviä vaihtoehtoja oikeanlaisen lajikkeen löytämiseen. 

  • Käytä siemenhakuamme

Jos sinulla on vaikeuksia alkuun pääsemisessä, niin RQS:n siemenhaku auttaa sinua löytämään täydelliset lajikkeesi. Kehittelimme tämän lajikehakutyökalun ammattikasvattajilta saamiemme tietojen perusteella – seuraa vain vaiheittaista prosessia löytääksesi juuri sinulle sopivat lajikkeet. Työkalu selaa läpi valikoimamme mieltymyksiisi perustuen, ja näitä voivat ovat esimerkiksi kasvatusympäristö, kasvin korkeus, valojaksoisuus vs. autoflowerit, maku ja vaikutukset. Hakuprosessin päätteeksi esittelemme sinulle eri siemenvaihtoehtoja, jotka sopivat täydellisesti toiveisiisi ja tilanteeseesi.

Video id: 706484416

  • Tutki “Top-listojamme” inspiraation löytämiseksi

Vaikeaselkoisten ja erikoisten lajikkeiden sisään voi olla hyvä idea pitäytyä testatuista ja hyviksi havaituissa kestosuosikeissa. Tuhannet ihmiset ympäri maailmaa rakastavat näitä lajikkeita ja viljelevät niitä yhä uudestaan ja uudestaan. Numerot eivät valehtele!

Tutustu Top 10 listoihimme kaikissa kuviteltavissa olevissa kategorioissa. Tarjolla mm. korkeimman THC-pitoisuuden lajikkeet, naurattavimmat lajikkeet, parhaan makuiset lajikkeet ja paljon muuta.

  • Osta valmiiksi kasattu kokoelma erilaisia siemeniä

Jos et vieläkään osaa päättää, voit jättää päätöksen Royal Queen Seedsille! Me olemme jalostaneet ja toimittaneet laatusiemeniä kasvattajille vuosikausien ajan. Voinee sanoa, että me tiedämme jonkin verran kannabiksesta.

Tuotteitamme suunnitellessamme olemme ottaneet huomioon myös tuoreet ja päättämättömät kasvattajat. Näille asiakasryhmille sopivat nimittäin erinomaisesti siemenpakettimme, jotka sisältävät useita eri lajikkeita. Näin kasvattaja voi testata samalla kertaa usean eri lajikkeen kasvatusta ja nauttia monenlaisista vaikutuksista. Tässä tarjolla olevat kokoelmamme:

Feminisoitu Mix -pakkaus sisältää viittä upeaa lajikettamme:

Jos taas haussa on selväpäisempi ja pehmeämpi meno, voit kasvattaa CBD Miximme lajikkeita:

  • Pyydä ehdotuksia muilta kasvattajilta

Viimeisenä vinkkinä on tiedustella muilta kasvattajilta suosituksia sinulle sopivista genetiikoista. Tiedustele siis viherpeukaloisten ystäviesi kommentteja asian suhteen. Pelkkien lajikkeisiin liittyvien ehdotusten lisäksi saatat parhaassa tapauksessa saada kullanarvoisia vinkkejä omakohtaisia kokemuksia kasvatuksesta.

Suosittelemme myös tutustumaan internetin tarjontaan. Liity Redditin tapaisille kasvatusfoorumeille, perehdy kasvatuspäiväkirjoihin ja keskustelupalstoihin oppiaksesi yksityiskohtaista tietoa tarjolla olevista lajikkeista ja niiden kasvatuksesta. Tarkat analyysit auttavat sinua etsimään juuri mieltymyksiäsi vastaavat ehdokkaat puutarhaasi.

Mikä siemen on paras juuri sinulle?

Lopulta tekemällä oppiminen on kuitenkin tehokkain menetelmä. Oppiaksesi kunnolla suosikkilajikkeittesi salat, tarvitset ensikäden kokemusta. Käytä tämän artikkelin vinkkejä ohjaamaan sinua oikeaan suuntaan, ja jos et osaa tehdä päätöstä, koita kasvattaa 3–4 parasta vaihtoehtoa.

Kannabiksen diversiteetti jatkaa yhä laajentumistaan. Markkinoilta löytyy nykyisin monia korkean CBD:n lajikkeita, ja muutkin kannabinoidit tekevät tuloaan taustalla. Vastausten löytäminen ei tarkoita myöskään etsimisen loppua, sillä kaikella todennäköisyydellä löydät kyllä kiinnostavaa kasvatettavaa ja poltettavaa myös tulevista uutuuslajikkeista!

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias