Marihuanan siementen idättäminen

On olemassa useita erilaisia tapoja idättää kannabiksen siemeniä. Tässä käymme läpi niistä tärkeimmät. Me Royal Queen Seedsillä myymme ainoastaan feminisoituja kannabiksen siemeniä, joten uroskasvien erottelu ei ole tarpeen.

Tärkeitä pointteja lyhyesti

 • Ideaali lämpötila on 22-25 asteen välillä
 • Optimi ilmankosteus sijoittuu välille 70-90%
 • Kasvualustan/ympäristön tulisi olla kostea, ei märkä. Liiallinen kosteus hidastaa kasvua
 • Fluoresoiva kasvuvalo on paras idätykseen (värikoodi 33 “Coolwhite”)
 • Koskettele siemeniä käsin mahdollisimman vähän
 • Vesiviljely tai lasivillaruukuissa PH:n tulisi olla välillä 5,8-6,2

Idättäminen Royal Queen Seeds starter kitillä

Idättäminen tämän kitin avulla on mainio tapa aloittelijoille kasvattajille, jotka haluavat optimaalisen idätysprosessin kallisarvoisille siemenilleen.

Royal Queen Seedsin starter kit pitää sisällään*:

 • 3 x feminisoituja White Widown siemeniä
 • 1 x kasvatusalusta ja läpinäkyvä kupu
 • 10 x idätysruukkuja
 • 1 x Royal Queen Seeds Siemenboosteria (250 ml)
 • 1 x Royal Queen Seeds siemenkatalogia ja
 • 1 x ohjekirjan

* Näiden lisäksi tarvitset mittakupin ja sekoittajan (nämä eivät sisälly kittiin).

 1. 250 ml Siemenboosteria on juuri riittävä määrä idättämään 10 siementä. Kaada se mittakuppiin ja huolehdi, että käytät tarkasti juuri vaadittavan määrän kaikkiin idätysruukkuihin. Mikäli esimerkiksi haluat idättää vain 5 siementä, tulee sinun käyttää puolet Siemenboosterista.
 2. Tämän jälkeen lisää 125 ml lämmintä vettä (per 125 ml siemenboosteria). Laita idätysruukut kasvatusalustalle ja kaada varovasti tekemäsi sekoitus ruukkujen päälle, jotta ne saavat tarvittavan eväät kasvuun. Odota tämän jälkeen muutama minuutti, kunnes kaikki kosteus on imeytynyt. Tämän jälkeen sijoita varovasti siemenet idätysruukkuihin tekemiisi koloihin noin 5 mm syvyyteen. Tee tämä erittäin varovasti välttääksesi vahingoittamasta siemeniä ja pidä huoli, että kätesi ovat puhtaat.
 3. Ota nyt suojakupu ja sulje se tiivisti alustaan. Tämä auttaa luomaan suotuisan idätysympäristön, joten siemenesi kasvavat nopeammin. Pidä kasvatusalusta lämpimässä huoneessa noin 20°C lämpötilassa. Odota viisi päivää ja käännä sen jälkeen kuorta 180°, jotta alustaan syntyy pieniä ilmarakoja, jotka takaavat kasveille raitista ilmaa.
 4. Pidä huoli, että saatavilla on reilusti joko keinotekoista- tai luonnonvaloa. Fluoresoivat lamput takaavat parhaan tuloksen (Coolwhite – värikoodilla 33 soveltuu parhaiten tähän tarkoitukseen).

Idättäminen vesilasissa

Germinating in a glass of water 1Germinating in a glass of water 2Germinating in a glass of water 3

 
 1. Laita siemenet vesilasiin noin 20° Celsiusasteen lämpötilaan. Noin 3-5 päivän kuluessa sinun pitäisi nähdä pieniä valkoisia versonkärkiä ja lopulta siemen avautuu. Nämä versonkärjet muodostavat juurten alun. Voit nyt äärimmäistä varovaisuutta noudattaen ottaa siemenen lasista ja sijoittaa sen lopulliseen kasvualustaan.
 2. Tee pieni reikä, 5-10 mm, kasvualustaan ja laita siemen sinne.Ylikastelua tulee varoa, joten kasteluun on parempi käyttää suihkepulloa. Sijoita fluoresoiva kasvatusvalo hyvin lähelle kasvualustaa, on yleinen virhe jättää valo liian kauaksi kasvista. On hyvä pitää myös mielessä, ettei tämä idätystapa tarjoa parhaita tuloksia.

Idättäminen märän paperin välissä

 1. Kostuta kaksi paperipalaa lämpimällä vedellä.
 2. Aseta siemenet paperien väliin ja varmista joka päivä, että paperit ovat tarpeeksi kosteita.
 3. Muutaman päivän sisällä siemenet ovat todennäköisesti aloittaneet itämisprosessin, jolloin voit siirtää ne uuteen kasvuympäristöön. Pidä tämänkin tavan kohdalla huoli riittävästä kosteudesta ja valaistuksesta.

Germinating in wet paper towels 1Germinating in wet paper towels 2Germinating in wet paper towels 3

 

Multaan idättäminen

Idättäminen suoraan multaan on paljon käytetty keino muutamasta syystä. Tällä idätysmenetelmällä sinun ei tarvitse siirtää versoja, eikä heikommin itävien kasviyksilöiden kasvu häiriinny. Tätä metodia käytettäessä on hyvä huomioida muutama asia. Käytetyn mullan tulisi olla laadullisesti huippua (paikallinen growshop osannee auttaa tämän kanssa).

Direct soil germination 1Direct soil germination 2Direct soil germination 3

 
 1. Istuta siemenet noin 1 cm syvyyteen ja peitä ne löyhästi liikaa painamatta mullalla.
 2. Mullan tulisi olla rakenteeltaan kevyttä, jotta verso voi raivata tiensä pinnalle.
 3. Myös juuret voivat kohdata ongelmia, mikäli mullan rakenne on liian raskasta, mikä voi johtaa hitaaseen kasvuun.
 4. Kannabiksen siementen tulisi itää ja versoa noin 4-10 päivässä.

Myös tätä tapaa käytettäessä kosteusolosuhteet, lämpötila ja valaistus ovat tärkeitä tekijöitä.

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias