Kannabiksen kasvatusopas Royal Queen Seedsiltä

By Luke Sumpter


Joskus asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan kannabiksen kasvatuksessa. Kasvatitpa sitten teltassa tai ulkona puutarhassa, voi ongelmia ilmaantua ja ilmaantuukin aika ajoin.

Ketunhäntien ilmestyminen on yksi tällaisista turhauttavista ja ärsyttävistä ongelmista. Kun olet kasvattanut suurella vaivalla kasvisi pienistä taimista suuriksi ja kypsiksi yksilöiksi, on niiden kärsimisen seuraaminen surullista.

Onneksi ketunhäntä aiheuttaa harvoin kasvien kuoleman. Se on ensisijaisesti vain merkki siitä, että kukkivat kasvisi kärsivät kovasta stressistä. Jos havaitset sen riittävän ajoissa ja tunnistat syyn, voit todennäköisesti korjata sen.

Mitä ketunhännällä tarkoitetaan kannabiksen kasvatuksessa?

Ketunhäntä on ilmiö, jossa kannabiksen kukat saavat oudon ja epäsäännöllisen muodon. Kuten nimestä voi päätellä, muistuttaa tämä röyhelöinen ja pitkänomainen ulkonäkö huomattavasti ketun häntää.

Normaalioloissa kannabiksen kukat näyttävät tiheiltä, pyöreiltä ja tiiviiltä. Jotkut kasvavat pitkiksi ja kapeiksi genetiikan määräämänä, mutta ovat silti kompaktin ja timmin tuntuisia.

Sitä vastoin ketunhäntäiset budit näyttävät erittäin hoikilta ja pitkänomaisilta. Niissä on pitkät ja jäntevät sokerilehdet, jotka antavat niille pusikkomaisen ulkonäön - aivan kuin turkki ketun hännässä.

Kun huomaat, että kehittyvät budit alkavat kääntyä ketunhänniksi, on odotettavissa usein pettymys. Nämä kukinnot ovat rakenteeltaan löysempiä, joka tarkoittaa niiden tuottaman sadon jäävän todennäköisesti kevyemmäksi.

Mitä voit siis tehdä estääksesi ketunhäntimisen? Ja onko ongelma käännettävissä takaisin sen ilmaannuttua?

What Is Foxtailing Weed?

Syy kannabiksen ketunhäntäisyyteen

Estääksesi kukintojen muuttamisen ketunhänniksi, on sinun tiedettävä tarkalleen mitkä tekijät laukaisevat tämän oudon prosessin. Tärkein tekijä, joka on ketunhännän muodostumisen taustalla, liittyy stressiin, niin maanpinnan ylä- kuin alapuolella.

Kannabiskasvin joutuessa stressitilaan alkaa usein tapahtua omituisia asioita. Ne voivat jopa alkaa tuottamaan väärän sukupuolen sukuelimiä! Vaikka stressi aiheuttaa kasveille satunnaisesti ketunhäntäisyyttä, on joitakin lajikkeita jalostettu niin, että ne tuottavat tarkoituksella näitä rakenteita. Jotkut viljelijät nauttivat tästä ominaisuudesta ja ostavat tarkoituksella siemeniä, jotka lisäävät niiden esiintymisen todennäköisyyttä.

  • Valostressi

Ilman valoa kannabiskasvit eivät edes kasva. Ne ovat riippuvaisia valosta enemmän kuin mistään muusta tekijästä. Sen avulla ne pystyvät luomaan energiaa, jota ne tarvitsevat selviytyäkseen. Mutta valo voi toimia kaksiteräisenä miekkana. Jos valot ovat liian voimakkaita, liian lähellä budiasi tai tuottavat liikaa lämpöä, ne voivat aiheuttaa ketunhäntien syntymistä.

Kasveillesi alkaa kehittyä oireita tämän ympäristöpohjaisen stressitekijän vaikutuksesta. Voit huomata, kuinka niiden ylemmät lehdet ja nuput alkavat menettää väriään valojen vaikutuksesta.

Myös kellastuvat lehdet voivat toimia merkkinä valostressistä. Toisin kuin typen puutteen aiheuttamat keltaiset lehdet, nämä lehdet pysyvät suhteellisen vahvoina ja eivät0kä yleensä kuihdu samalla tavalla. Nämä värimuutokset kielivät valostressin varhaisista merkeistä. Ajan kuluessa, jos ympäristön ja genetiikan yhdistelmä mahdollistaa sen, voivat budisi lopulta alkaa muuntua ketunhäntäisiksi.

  • Liiallinen kuumuus

Myös liiallinen kuumuus voi tehdä tuhojaan kannabiskasveille. Kannabis suosii tasaisen lämmintä lämpötilaa koko kasvukauden ajan. Jos lämpötila nousee liian korkealle tai laskee liian alas, kasvu voi hidastua ja sato kärsiä. Kannabiskasvit suosivat hieman erilaista lämpötila-aluetta kasvukauden eri vaiheissa. Tässä lyhyt yhteenveto:

  • Taimivaihe: 20-25 °C
  • Kasvuvaihe: 22-28 °C
  • Kukintavaihe: 20-26 °C

Jos kasvatustilan, kasvihuoneen tai puutarhan lämpötila ylittää nämä lämpötilat pidemmän aikaa, saattaa se johtaa ketunhäntäisten kukkien ilmaantumiseen.

Valot eivät ole ainoa lämmönlähde kasvihuoneessa. Helleaallot voivat aiheuttaa suuria piikkejä sisätiloissa ja nostaa ilman lämpötilaa, mikä voi myös vaikuttaa haitallisesti ja stressaavasti kasveihisi. Kasvihuoneet on myös suunniteltu sitomaan lämpöä. Alla olevassa osiossa kerrotaan, millaisilla keinoilla tätä kuumaan ilmaan liittyvää ongelmaa voidaan torjua.

changeimage
  • Juuriston terveys

Voimme tarkkailla kasviemme terveyttä vain maaperän yläpuolella. Pinnan alla tapahtuu kuitenkin niin valtavasti kaikkea muuta. Mikrobien välisen kamppailun ja pH-arvojen kaltaiset tekijät, voivat vaikuttaa juuristoon.

Jos jompikumpi näistä tekijöistä alkaa karata käsistä, alkaa kannabiskasvien kokema stressitaso nousta. Kun ongelmat saavuttavat tietyn pisteen, saatat nähdä ketunhäntäisiä kukkia, vaikka maan yläpuolella kaikki vaikuttaisi olevan hallinnassa. Tutustu alla oleviin juuristovyöhykkeen stressin ensisijaisiin lähteisiin.

- pH-arvo

Kannabiskasvit rakastavat pH:n osalta lievästi happamia kasvualustoja. Ihannetapauksessa maaperän pH-arvo on 6,0-7,0. Kannabiksen juuret pystyvät parhaiten ottamaan ravinteita tällä alueella.

Pienet vaihtelut ovat hyväksyttäviä, mutta jos tasot heilahtelevat liikaa väärään suuntaan liian pitkään, juuret eivät pysty ottamaan ravinteita ja tilanne voi johtaa ravinnelukkoon tapahtuu. Tämä voi aiheuttaa kasveille stressiä ja saada kasvin kukat muodostamaan ketunhäntiä.

- Huonot mikrobit

Paljain silmin maaperä näyttää inertiltä ruskealta aineelta. Mutta kun asetamme maahiukkasen mikroskoopin alle, käy nopeasti ilmi, että miljoonat mikrobit pitävät tätä kasvualustaa kotinaan.

Jotkut näistä elämänmuodoista, kuten bakteeri- ja sienilajit, muodostavat symbioottisen suhteen kannabiksen juurien kanssa ja auttavat niitä ottamaan ravinteita. Toiset taas ovat vihamielisiä ja voivat aiheuttaa tuhoa.

Jotkin eliöt, kuten loisluteet, rakastavat pureskella juuria ja ahmia niiden sisältöä. Niiden hillitön laiduntaminen voi aiheuttaa lehtien kellastumista ja mätänemistä. Tällainen stressi voi myös aiheuttaa kannabiksen kukkien ketunhäntäisyyttä. Löydät myöhemmin tässä artikkelissa tärkeimpiä tapoja pitää maaperäsi mikrobipopulaatio terveenä.

  • Genetiikka

Kannabiksen jalostajat ovat luoneet aikojen saatossa tuhansia erilaisia lajikkeita. Valikoivan jalostusprosessin avulla he ovat luoneet kasveja, joilla on satoja erilaisia makuja, muotoja, kokoja, tuoksuja ja vaikutuksia.

Jotkut jalostajat ovat tarkoituksella luoneet lajikkeita, jotka ovat alttiita ketunhäntäisyyteen. Miksi toimia näin? Koska he vastaavat olemassa olevaan kysyntään. Jotkut viljelijät rakastavat tätä harvinaista ominaisuutta ja haluavat kasvattaa kukkia, jotka näyttävät erikoisilta ja siisteiltä tarjoten jotain erilaista.

Jos satut vahingossa valitsemaan kannan, jolla on geneettistä taipumusta häntimiseen, et voi oikeastaan tehdä paljoakaan tämän ominaisuuden väistämättömälle ilmenemiselle. Parasta ratkaisu? Kerää kukat talteen, polttele ne ja valitse seuraavalla kerralla toinen lajike.

changeimage

Onko ketunhäntäisyys pahasta?

Kyllä ja ei. Olemme tietoisia siitä, että tämä vastaus ei erityisesti tyydytä, mutta se riippuu viime kädessä kasvattajan näkemyksestä. Jos aiot kasvattaa ketunhäntäistä kannabista sen estetiikan vuoksi lajikkeesta, joka on jalostettu niitä tuottamaan, on ketunhäntäisyys luonnollisesti hyvä asia. Jos tarkoituksesi on kasvattaa pyöreitä, timmejä ja säännöllisen muotoisia budeja, ei häntiminen tietenkään ole toivottavaa.

Mutta älä huoli, rumasta ulkomuodosta huolimatta ne sisältävät silti runsaasti kannabinoideja ja terpeenejä. Vaikka niissä saattaa olla vähemmän painoa ja fytokemikaaleja kuin tavallisissa kukissa, voit silti ottaa tilanteestasi kaiken irti. Voit myös soveltaa seuraavia oppeja jatkossa saavuttaaksesi tulevaisuudessa kauniimpia satoja.

Miten korjata ketunhäntäiset kukinnot

Budeissasi on siis ketunhäntä? Voit ehkä vielä korjata asian. Kaikki riippuu siitä, kuinka pitkällä kukintavaiheessa olet.

Jos olet varhaisessa vaiheessa, jolloin monet pienemmät kukat ovat vielä kukkimatta, voit vähentää stressitasoa ja lisätä siten todennäköisyyttä, että ne muodostuvat kunnolla.

Säädä valaistusta säännöllisesti:
Pidä valot liikkeessä! Kun olet ripustanut valot kasvupaikkaasi, älä jätä niitä vain roikkumaan. Sinun on nostettava valoja, kun lehvästö jatkaa kasvuaan. Yritä säilyttää noin 25 cm:n väli valonlähteen ja kasvien yläosan välillä. Tämä etäisyys voi vaihdella valosi tuottaman lämmön mukaan. Jos alat havaita valkaistumisen merkkejä kasvien yläosissa, siirrä valoa ylemmäs, kunnes oireet loppuvat.
Lisää ilmavirtausta

Kasvatusteltat, -tunnelit ja kasvihuoneet voivat kuumentua erittäin nopeasti lämpötilan noustessa jyrkästi kesällä. Sinun on oltava valmis sopeutumaan näihin muutoksiin. Aloita asettamalla kosteus/lämpömittari kasvatustilaasi. Tämä hyödyllinen digitaalinen laite auttaa sinua seuraamaan ja tarkkailemaan lämpötilaa kasvatusympäristössäsi. Kun näet lämmön nousevan yli edellä mainittujen suositeltujen tasojen, valmistaudu käynnistämään tuulettimet, jotka auttavat haihduttamaan kuumaa ilmaa. Tuulettimet toimivat erittäin hyvin kasvatusteltoissa ja kasvihuoneissa. On myös hyödyllistä hankkia kasvihuone, jossa on ovi tai tuuletusaukot, jotta kasvit eivät pääse kettuuntumaan intensiivisen lämpöaallon iskiessä. Jos kasvatat ulkona, voit suojata kasvisi äärimmäiseltä kuumuudelta varjostuskankaalla.

Seuraa pH-arvoa
Maaperän pH-arvoa on seurattava säännöllisesti, jotta ravinteiden lukkiutuminen estyy. Käytä pH-testeriä noin kerran viikossa varmistaaksesi, että asiat ovat kunnossa. Voit käyttää pH:ta nostavia ja laskevia tuotteita, jotta pH pysyy 6,0 ja 7,0 välillä.
Mikrobitasapaino on tärkeää
Jos havaitset sukkulamatojen hyökkäyksen oireita, voit värvätä apuun hyviä mikrobeja, jotka auttavat torjumaan näitä pienen pieniä tuholaisia. Suosittelemme lisäämään mykorritsasieniä ja ritsobakteereja ruukkusekoituksiin kasvukauden alussa. Jos havaitset sukkulamatojen offensiivin oireita, voit lisätä näitä eläviä lisäaineita veteen ja antaa niitä kasteluveden mukana.

Milloin korjata ketunhäntäiset kukinnot

Vaikka kannabiksesi kukkii ketunhäntiä, voit silti käyttää niitä! Jos et onnistu kääntämään prosessia tai havaitset sen aivan liian myöhään, voit silti nauttia budiesi mauista ja vaikutuksista.

Vähennä ensin stressin lähdettä mahdollisimman paljon, jotta ne säilyttävät edes jonkinlaisen laadun. Aseta valoa uudelleen, huolehdi pH:sta ja mikrobeista ja tarkista lämpötila oikeaan haarukkaan.

Muista huuhdella kannabiskasvien kasvualusta noin kaksi viikkoa ennen sadonkorjuuta ja korjaa sato, kun trikomit muuttuvat kirkkaista sameiksi.

Oletko 18-vuotias tai yli?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7/5
perustuen 37825 arvosteluun