Kumppanuuskasvit ja Kannabis

Kumppanuuskasvien istuttamisen tarkoituksena on luoda tehokas ja itseään vahvistava polykulttuuri puutarhaasi tukemaan ja auttamaan kannabistesi kasvua jokaisessa elinkaaren vaiheessa ilman keinotekoisten lisäaineiden käyttöä. Tämän kasvatusmuodon idea on matkia luonnollista ekosysteemiä, jossa useat eri kasvilajit kasvavat yhdessä paikassa samaan aikaan. Ajatus on kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että kumppanuuskasvit voivat auttaa edistämään kannabistesi kasvua ja täten myös satoasi.

Jokainen kasvava kasvi hyötyy muista kasvavista kasveista. Jotkut kasvit houkuttelevat hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaasi. Toiset taas parantavat mullan laatua ja vedenpidätyskykyä. Jotkut lajit puolestaan auttavat kasvejasi sitomaan enemmän typpeä puutostilojen välttämiseksi. Näiden lisäksi kumppanuuskasvit voivat auttaa ei-toivottujen hyönteisten torjunnassa, tarjota suojaa tai varjoa sekä auttaa parantamaan kasvualustan olosuhteita.

Polykulttuuri auttaa repimään parhaat tulokset irti mullasta vuoden ympäri. Kasvit kasvavat suuremmiksi ja niiden immunologinen systeemi on paremmin kehittynyt ongelmien kohtaamiseen, kun niitä kasvatetaan monokulttuurin sijaan polykulttuurissa. Monokulttuuri tarkoittaa vain yhdestä kasvista koostuvaa viljelmää, kun taas polykulttuurissa kokonaisuus muodostuu useasta eri satokasvista.

Companion Planting

Polykulttuuri parantaa kasvutilan paikallista biodiversiteettiä houkuttelemalla hyödyllisiä eliöitä ja tarjoamalla niille sopivan habitaatin asuinpaikaksi. Biodiversiteetti on tärkeässä suurissa missä tahansa ympäristön systeemissä. Kannabiskasvit hyötyvät rikkaasta biodiversiteetistä, sillä se auttaa niitä pitämällä ilmaston tasaisempana ja auttaa vastaanottamaan ympäristöstä tulevia muutoksia ja uhkia, kuten patogeenejä ja kasvitauteja.

Monokulttuurit ovat tutkitusti herkempiä erilaisille ympäristön muutoksille, kasvitaudeille ja vahingollisten eliöiden invaasioille. Jos rutto tai joku muu kasvitauti pääsee valloilleen monokulttuurissa, pääsee se todennäköisesti leviämään koko viljelmään tuhoten sadon.

Kumppanuuskasveja käytettäessä viljelmäsi ekosysteemin muut kasvit ja niiden houkuttelemat hyötyeliöt auttavat rajoittamaan patogeenien ja infektioiden kasvuvauhtia, mikä hidastaa niiden räjähdystä valloilleen ja antaa aikaa korjaaville toimenpiteille. Kumppanuuskasvien käyttö voi auttaa sinua vähentämään tai jopa välttämään kokonaan hyönteis- ja sienimyrkkyjen käytön. Tämä on mainio asia, sillä osa näistä myrkyistä on kumuloituvia, eli niitä kertyy ajan myötä biosfääriin aiheuttaen mahdollisesti myrkytyksiä tai muita haitallisia oireita.

Jopa aivan pienimmät puutarhat hyötyvät kumppanuuskasvien istuttamisesta ja polykulttuuriin perustuvasta suunnittelusta. On melko yllättävää huomata, kuinka monta kasvia yhteen neliömetriin mahtuu kannabiksen lisäksi. Tilaa on tarpeeksi tarjoamaan sinulle salaattia koko kesän tarpeiksi.

Isot kasvatuspussit ja ruukut voivat tarjoa alustan jopa useammalle erilaiselle kasvityypille kasvukaudella. Kenties kaupalliset kasvattajat voisivat jopa tehdä sivubisnestä myymällä kumppanuuskasveina viljeltyjä yrttejä ruokakäyttöön.

Jos sinulla on tarpeeksi tilaa, niin voit yrittää luoda kumppanuuskasvien avulla vahvan itseään uudistavan polykulttuurin, joka ei käytännössä tarvitse ulkopuolista ohjailua. Ideaalitilanteessa kumppanuuskasvien avulla luotu miniekosysteemi kylvää itse seuraavan vuoden siemenet ja säilyttää luonnollisen tasapainon mikroilmastoineen ja ekolokeroineen. Tähän valmiiseen ekosysteemin voit sitten joka kesä istuttaa kannabiksen ja muut yksivuotiset kasvit.

Kumppanuuskasvit ovat hellävarainen luonnonmukainen vaihtoehto pitämään huolta mullan laadusta ja kasvattamisesi kannabisten elinolosuhteista tarjoamalla monimuotoisen elinympäristön.

ROYAL QUEEN SEEDS TARJOAA LAAJAN VALIKOIMAN KUMPPANUUSKASVEJA

Käy tutustumassa tarjotaan ja nappaa mukaan muutama siemenpaketti Kumppanuuskasvien tuoteryhmästä, mikäli sinua kiinnostaa kokeilla kumppanuuskasvien kasvattamista kannabiksen tueksi.

 

OLETKO 18-VUOTIAS TAI YLI?

RoyalQueenSeeds.com sivuston sisältö soveltuu vain aikuisille ja on täten varattu vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Pidä huoli, että olet ajan tasalla asuinmaasi vallitsevan lainsäädännön suhteen.

Klikkaamalla SISÄÄN vahvistat
olevasi yli
18-vuotias